Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu

Karolinek 21:10, 16 wrz 2014

Selly, Madziu, ale miło że podoba się Wam.
Haniu, wrzosy mnie pozytywnie zaskoczyły, ale to nie czary (choć może trochę i mam coś z czarownicy), lecz raczej trzymanie się porad z artykułu Danusi o sadzeniu i pielęgnacji tych uroczych krzewinek.
Pamiętaj, że chętnie pomogę, a z tą pierwszą dziesiątką to raczej taki żarcik, udał Ci się

Jolu, też pokochałam trawy, te wysokie miskanty to 'Ferner Osten' sadzone dokładnie rok temu. Świetnie przezimowały i ładnie się rozrosły. Polecam.

Pozdrawiam życząc równie pięknej pogody jutro.
eda 22:30, 16 wrz 2014

Pięknie Karolinko tylko podziwiać dobrą masz rękę to napewno rośliny wyczuwają nie łudź się, że jest inaczej no i odwdzięczją się właśnie tak cudownie jak u Ciebie Cudne kolory Spokojnej nocy
Karolinek 11:48, 17 wrz 2014

Miłe słowa, miód dla mej duszy, Edytko, dzięki

Wczoraj było wrzosowo u mnie, a dzisiaj będzie hortensjowo. No cóż, nie będę oryginalna, pokochałam je dzięki Ogrodowisku. Chciałabym mieć hortensjowe hektary...

Karolinek 11:53, 17 wrz 2014

ewsyg 22:07, 18 wrz 2014

Karolinko, cudności pokazujesz. Fajnie jest u Ciebie. Zapewne nie chce Ci się wychodzić z takiego cudnego azylu
ewsyg 22:11, 18 wrz 2014

Patrząc na tą rabatę wpadł mi pewien pomysł do głowy Chyba ściągnę te wrzosy od ciebie

Fajnie, że do Ciebie zajrzałam
Selly 08:20, 19 wrz 2014

Karolinek napisał(a/original.jpg[/img

[

Tak sobie patrzę na to zdjęcie i zastanawiam:
co to za trawka ?
kasia_w 21:31, 25 wrz 2014

Witaj Karolinko
Piękny ogród, piękne rośliny i domyślam się że dom także- zawsze marzyłam o starym domu, u nas także dużo jest powojennych willi, niestety ceny we Wrocławiu zawrotne...Bardzo ciekawa jestem co wyjdzie z przedogródka. Ja także bym go rozbiła na mniejsze części, dosadziła jeszcze jedną hortensję i dużą plamę wrzosów przy bruku. Czy okrywasz wrzosy na zimę? U mnie zawsze część wymarznie, jak nie przykryję.Pozdrawiam serdecznie
Karolinek 19:07, 29 wrz 2014

ewsyg napisał(a)
Patrząc na tą rabatę wpadł mi pewien pomysł do głowy Chyba ściągnę te wrzosy od ciebie

Fajnie, że do Ciebie zajrzałam

Jestem znowu w świecie ogrodowiskowym po ponad tygodniowej przerwie. Byłam na krótkim wyjeździe, a tu tacy mili goście.
Ewo, strasznie się cieszę,że chcesz ode mnie coś ściągnąć Muszę zajrzeć do Ciebie i sprawdzić, czy wyprowadziłaś nowy pomysł w życie.
Karolinek 19:13, 29 wrz 2014

Selly napisał(a)

Tak sobie patrzę na to zdjęcie i zastanawiam:
co to za trawka ?

To miskant Ferner Osten. Polecam.