Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

lojalna_ 09:55, 02 paź 2014

Malgosik napisał(a)
Jolu wśród wrzosów brakuje mi czegoś pionowego, wyższego, ale widzę, że dalej masz buki
zrób jeszcze zdjęcie tego narożnika ujętego z bukami. Bo może buki rozpocząć od narożnika, albo 3 buki dać w narożny trójkąt?
Mi tam zawsze jakieś drzewo pasuje na rogu.

Hm buki sa na srodku z zamysłem by zasłonic troche dom sasiada . Buki nie koncza sie naroznikiem dalej jeszcze sa tuje .... Buki stoja prawie na samym srodku płotu w choinach ...

Przed swierkami brakuje sredniego poziomu tez tak uwazam ale co tam dac?
Malgosik 09:58, 02 paź 2014

miałam na myśli narożnik przy siatce zielonej tam gdzie stoją wrzosy

a swoją drogą te białe wrzosy trzeba by oddzielić jakimiś fioletowymi lub różowymi, albo wrzoścami, by wiosną też coś kwitło
może bliżej serbów dać pionowe berberysy lub miskant, tak jak Danusia dała w ogrodzie w wrzosowiskiem
Malgosik 09:59, 02 paź 2014

albo jeszcze carex buchanani, bo ma pionowy pokrój
Malgosik 10:01, 02 paź 2014

buki mogą stać za daleko, bo one chyba wąskie rosną?
Danusia takie zrobiła w ogrodzie z lustrem widziałaś?

https://www.ogrodowisko.pl/watek/1033-ogrod-z-lustrem?page=328

są chyba bliżej, albo poprostu większe, gęściejsze
Malgosik 10:02, 02 paź 2014

jak buki mają coś tam zasłonić to ich nie przesuwaj, tak mi się tylko nasunęło
lojalna_ 10:05, 02 paź 2014

Malgosik napisał(a)
miałam na myśli narożnik przy siatce zielonej tam gdzie stoją wrzosy

a swoją drogą te białe wrzosy trzeba by oddzielić jakimiś fioletowymi lub różowymi, albo wrzoścami, by wiosną też coś kwitło
może bliżej serbów dać pionowe berberysy lub miskant, tak jak Danusia dała w ogrodzie w wrzosowiskiem

Przy siatce jeszcze nic nie moge sadzic bomogrodzenie czeka .... O wrzoscach pomysle to bardzo dobry pomysł.

Tylko nie wiem o co chodzi dac blizej serbów berberysy ..... Przed serbami czy co? Słabo kumata jestem
Malgosik 10:08, 02 paź 2014

lojalna_ napisał(a)

Przy siatce jeszcze nic nie moge sadzic bomogrodzenie czeka .... O wrzoscach pomysle to bardzo dobry pomysł.

Tylko nie wiem o co chodzi dac blizej serbów berberysy ..... Przed serbami czy co? Słabo kumata jestem

miałam na myśli właśnie z przodu serbów, ale takie pionowe odmiany berberysów, np. 3 sztuki, a na samym przodzie wrzosy
zobacz Danusi realizację

http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-z-wrzosowiskiem
lojalna_ 10:14, 02 paź 2014

Malgosik napisał(a)

miałam na myśli właśnie z przodu serbów, ale takie pionowe odmiany berberysów, np. 3 sztuki, a na samym przodzie wrzosy
zobacz Danusi realizację

http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-z-wrzosowiskiem

No tak one mogły byc tym srednim poziomem piekne sa
jazzy 10:33, 02 paź 2014

lojalna_ napisał(a)
Znowu musze bajzlownik pokazywac bo przerwa w robocie tuje do konca płotu , a przed nie miskanty i hortki i zakreca i hortki i miskanty pod swierki zeby zasłonic pnie.

A co to za trawy po prawej stronie? Ja bym właśnie trawy posadzila przed thuje. Miskanty gracki bądź ML, a przed miśki hortki co Ty na to? Ale ja się nie znam
edit: hahahaha, właśnie napisalam to co Ty
Przed serby też daj trawy
katiaxx 10:54, 02 paź 2014

woooow (czy jak to się tam pisze) jestem pod wrażeniem, spore zakupy piękne okazy , tuje jakie tłuste, masz dobrą szkółkę pod ręką. Wszytko już jakby bardziej klarowne. Będzie ślicznie już to widzę, nie wiele doradzę bo się nie znam ale na pewno zrobiłabym jakieś średnie piętro za cyprysikiem filifera (jeśli to w ogóle on)
Cieszę się że u Ciebie tak prace postępują myślę że nie powinnaś się tak przejmować faktem że jest pusto, poczekaj - dosadzić zawsze można, moim zdaniem lepiej luźniej - bo potem widać czego brakuje i gdzie i wtedy dosadzić
piękny ogród się tworzy