Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 12:16, 01 paź 2014

popcarol.....jak fajnie, ze wpadłaś spotkanie super, pamiętasz, jak pierwsze było wrażenie, jak u Bogdzi się spotkaliśmy, taka ogólna euforia

oj porosło, że nie mam gdzie sadzić a tak nawiasem, to w przyszłym roku grupa łódzka może do mnie wpaść, fajną i zgraną macie grupębuziaki

Pszczółko....to turzyca palmowa, bardzo je lubię, ale wiosną jak lało pokładały się, po drugim cięciu czyli od maja są idealnedodatkowy plus tej trawy, szybko rusza wiosnąten kolor jest ciut taki limonkowy, kwiatostan taki sobie, uroda tej trawy to pokrój i kolor...
astry dostałam od kogoś, ale nie z forum, rosną same siebie w zwartą kulę, to mnie zachwyca, jak jest ciemno, te kwiaty dosłownie świecą, ale nazwy nie znam....kawałek mogę ci ukopać, jak wpadniesz mam kilka odmian różnych u siebie, nawet nizutkie, jak w Wojsławicach..
co do rozplenic, trudny wybór i pytanie...zdecydowanie najpiękniejsza jest Black, potem Rubrum- ale nie zimuje i kolejna Firworks, ta zimuje, to moje typy nr 1
a poza rozplenicami nr 1 to hakone i miskant ML i miskant cukrowy

zawitka.......Halinko, nikt się nie będzie śmiał, każdy ma swoje sposoby, obserwacje tyle, ze u mnie bukszpany 17 letnie, oraz te w innym miejscu są idealne, dosłownie w jednym miejscu problem, jakby coś nagle na nie spadło i poraziło, no bo te pstre bukszpany to od początku stale chorowite, zdrowo rosną, jak je nie tniesz, dosłownie...
co do chemii, nigdy nie używałam, w tym roku po raz pierwszy i tylko raz, bo nie wyrabiam czasowo i stale liczę na to, że rośliny się jakoś obronią i w tym ogólnym ekosystemie dojdzie do równowagi
nic nie pryskam, oczyszczam i czekam, bo mimo że ciepło, jest nieustanna wilgoć...buziolki

bleebla
....Agnieszko wzajemnie, ta skrzynka jest odlotowa, przy okazji ją sfocę, będzie się podobać osobiście nie wykopuję tulipanów, nie mam cierpliwości do tego, ale pomysł na zagospodarowanie skrzynki mąż madzięki

Łukasz....jesteś niesamowity z tymi żurawkami! też ubolewam, że z takim przystojniakiem sobie mało pogadałam, ale może za rok na kwitnieniu liliowców zlocik

MalaMi.....Aniu, dobre i to, choć chwilka, ale niedosyt jest, w takim pędzie to, aż się zmachałam omówiłyśmy plany, szykuję się na nie i na długie pogaduchyz tobą i tak chyba najwięcej pogadałam

masz tę rozplenicę Black? Mam siewki, trzymam dla ciebie dzięki za fotkiza 2 lata tyle traw nazbierałam, że sama jestem w szoku, z ciekawości sobie policzę

Toszka....docelowa średnica Little Bunny, to 50 cm, u mnie posadzone co 50 cm i łączą się kwiatostanami, więc myślę, że albo zrobisz podobnie, albo możesz o 10 cm zwiększyć odległość rano M. zmierzył ich średnicę, jest 50 cm

Grażynko.....ja nie używam nawozu, raz tylko udało mi się oprysk zrobić, teraz i tak za wilgotno i po prostu czekam; te które u mnie rosną już po 17 lat, 10 lat i nawet te koło hortensji w idealnej kondycji, tym chorym coś innego się stało, stawiam na te deszcze znad Islandii...pozdrawiam

i teraz idę do was
Toszka 12:32, 01 paź 2014

Irenko, dziękuje za info o Little Bunny. Teraz wiem co mam robić Jak fajnie, ze jest takie forum i że jest kogo się pytać
Milka 12:42, 01 paź 2014

Proszę uprzejmie
Pszczelarnia 12:52, 01 paź 2014

Miłeczko, fachowo opisałaś. Buziak. Astry kupiłam u Tomka i teraz testuję, bo nie mam rozeznania.
Milka 13:38, 01 paź 2014

Astry są cudne, o tej porze wręcz zjawiskowe, mają też różne terminy kwitnienia, tak więc zaczynają we wrześniu i może to trwać do grudnia...

Miałam zamiar was odwiedzać, ale dostałam telefon, zmarła moja przyjaciółka, dobrze, że się zdążyłam pożegnać, na razie uciekam...
lojalna_ 14:14, 01 paź 2014

Oj smutna wiadomosc.

Astry faktycznie piekne.....jesienne.....
Mala_Mi 15:13, 01 paź 2014

Mam rozplenicę Black..bo to chyba ona. Wrzuciłam foto u siebie.. zerknij.
Tulę w żalu.
grazyna 15:50, 01 paź 2014

Tuliskam Irenko Kofana.

Wiem Dziewczyno, ze masz wspaniałą rękę do roślin, widziałam te chore buksiki. Dokładnie, jaby coś je z góry zalało.

Ściskam
JulkAd 19:45, 01 paź 2014

Milka napisał(a)

Jula.....ogromnie się cieszę, ze cię na żywo poznałamczysta przyjemność w obcowaniu z tobą
limki tez są wysokie, moje ponad 2m, wszystko zależy od cięciaszkoda, że nie kupiłaś hakone All Gold, piękne i tanie sadzonki ja wzięłam 2, no i były cudne Vanilki w doskonałej cenie...już byś miała wszystko pod ten świerk

Irenko, ja się bałam, że mnie Kasik do auta nie wpuści....hortki Kasikowe w bagażniku na leżąco wracały, a moja trawa i jeżówka między mną, a Karolką "siedziała"... Vanilki zamówię przez neta...do domu przywiozą

edit: doczytałam, że smutno Ci...ściskam mocno...
Kindzia 19:48, 01 paź 2014

Milka napisał(a)
Astry są cudne, o tej porze wręcz zjawiskowe, mają też różne terminy kwitnienia, tak więc zaczynają we wrześniu i może to trwać do grudnia...

Miałam zamiar was odwiedzać, ale dostałam telefon, zmarła moja przyjaciółka, dobrze, że się zdążyłam pożegnać, na razie uciekam...

Tuliskam Irciu...