a takie coś? niestety, sporo tego wyszło, chyba za dużo, co?
1. miskant Malpearus albo Silbespinne
2. miskant Krater (może być powtórzony na drugim oknie)
3. rozchodniki
4. berberys jakiś czerwony strzelisty
5. dwa iglaczki na pniu
6. żurawki bordowe
7. na samym brzegu jakaś jasną Hakonechloa
Justynko, z szałwi wysiewałam: powabną, łąkową, lekarską i omączoną.
Nasiona innych nie wpadły mi jeszcze w łapki, ale chętnie bym wybróbowałam wszelkie inne odmiany.
Sliczna ta rozplenica a kopciuszkowa szalejeboska jest i te rozchodniki Odnośnie oświetlenia to zapamiętałam nie wiem skąd słowo pisane Danusi,że oświetlenie w ogrodzie powinno być dyskretne bo to nie ono gra tutaj pierwsze skrzypce tylko rośliny. Tak mi to gdzieś utkwiło bo u mnie oświetlenia jeszcze niet ale jak już masz te latarenki to ja bym nie kombinowała tylko była konsekwentna
czytam że zajęć fulll u Ciebie Olcia ładnie masz wiesz nawet po burzy też chciałabym kamyczki ale u mnie za dużo tego by trzeba i nic z tego ble ....wpadam bo wstawiłam różyczki ale niezbyt efektowne po słońcu jak będziesz miała chwilę to wiesz paaaa miłego
Ewa rozplenicowa jeszcze nie skończona brakuje dwóch kulek i miskantów ML z tyłu. Działkę mam ze spadkiem a rabata trochę w dołku(lepiej by wygladała na górce ale jak się nie ma co się lubi...) podsypałam trochę ziemi żeby ją podnieść bo to jedyne mejsce jakie na tą rabatę znalazłam. Rozplenice i rozchodniki to raczej sucho lubią mam nadzieję, że po zimie ruszą i nie bedzie im tam za mokro.
Na rogu rośnie magnolia a ten świerk na nóżce idzie do eksmisji ciągle go przędziorek atakuje coniki zresztą w tym roku wszystkie chore nie mam już na nie siły teraz bym nie kupiła ale teraz to ja czytam ogrodowisko a kiedyś nie czytałam
Pozdrawiam
czyli pod miskantem nie sadzić rozchodników tylko po prawej i jego lewej stronie raczej?
a który miskant tutaj byś bardziej polecała?
hortensje otrzymane w ubiegłym roku, sadzone w tym:
ja bym to widziała jakoś tak....
tylko nie wiem, co po lewej i prawej stronie miskanta. Może więcej rozchodników, w innym kolorze? Boje się, że to moje upraszczanie skończy się totalną nudą na rabatce.
Pomóżcie, proszę...
Hortensje (trochę jedną widać) mam już wzdłuz tarasu, 7 sztuk. I na razie wystarczy.
śliczne zdjecie, Twoje?
a połączenie może i modne. Na O wpadły mi właśnie w oko sama bym tego nie wymyśliła przecież Ale ja raczej coś wyższego ale lekkiego chciałabym za rozchodnikami, stąd pomysł miskanta
pytanie tylko, czy może coś innego jednak byłoby też ładnego?
Druga widać ile była ucięta bo zagubiła się gałązka nie ucięta.Na obu I tak mimo cięcia widać przyrosty to te jaśniejsze gałązki Nie przejmuj się że wolno rośnie po drugim roku zobzczysz jak poleci .Pamiętaj tylko że gdyby zmarzły liście to zetnij na wiosnę a z korzenia odbije
Przyszłam pokazać Ci moje laurki one tak w tym roku ogłupiały że w kwietniu musiałam podciąć gałęzie po 30 cm bo by się połamałay więc wiem że jak dobre lato I Zima bez mrozu to rosną jak głupawy I można im czubki zcinać I będą gęste.Zdjęcia wyrzuć jak przeszkadzają To jedna cięta mniej ale ma bardziej sucho bo obok rośliny