Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 12:20, 18 lip 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)
Dobra, no to wybazgroliłam projekt rabaty, tak mniej więcej to czuję... Mam nadzieję, że da się odczytać.
Nie wiem czy nie przekombinowałam z berberysem, ale coś w nogi by się należało. A może coś zupełnie innego?
Może macie jakieś propozycje?
Ten czerwony kolor trzmieliny to oczywiście tylko jesienią, ale tak narysowałam żeby oko pocieszyć

Mnie się podoba
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 11:50, 18 lip 2014

Do góry
Dobra, no to wybazgroliłam projekt rabaty, tak mniej więcej to czuję... Mam nadzieję, że da się odczytać.
Nie wiem czy nie przekombinowałam z berberysem, ale coś w nogi by się należało. A może coś zupełnie innego?
Może macie jakieś propozycje?
Ten czerwony kolor trzmieliny to oczywiście tylko jesienią, ale tak narysowałam żeby oko pocieszyć

Mała Eleczka 10:19, 18 lip 2014

Do góry
Głosuję na projekt z wodą przy tarasie.
Mała Eleczka 22:26, 17 lip 2014

Do góry
To juz glosowanie otwarte?
Oddaje glos na projekt z kwadratem
Ogród śródziemnomorski w fazie projektowania 11:19, 17 lip 2014

Do góry
Hortensja napisał(a)
póki co ostateczny projekt przedogródka wygląda tak:

powierzchnia wyżwirowana jasnym żwirkiem. od zewnątrz na półokręgu bukszpanowe kule z dodatkiem fioletu i różu po bokach np. wrzośce lub dzwonki. jeśli starczy miejsca to poprzetykam tu i ówdzie trawami ozdobnymi
drugi półokrąg to lawenda.
centrym trzeciego będzie stanoiła krzak róży w rózowym odcieniu.
powierzchnia po iglakami wyścielona korą - dla kontrastu z jasnym żwirem:

dziś uporządkowałam a raczej odchwaściłam skarpę:
[img

jest tak:

zastanawiam się co dalej z ta skarpą zrobić? czy zainwestować w kamienną palisadkę czy wysypać korą?? i zasadnicze pytanie CO posadzić pod iglakami??

Pamiętaj o tym że chcesz stworzyć ogród śródziemnomorski.. więc kora nie pasuje.Mocno trzymaj się planu i gatunków roślin które były wcześniej wypisane do tego ogrodu.Kamień,żwir itp.
Ps. Teraz jestem w pracy i czasu mam malutko więc jak wrócę wieczorem to postaram Ci coś posunąć
Mała Eleczka 10:13, 17 lip 2014

Do góry
Też czekam na wymiary. Sama nie wymyślę, ale na gotowy projekt mogę zagłosować.
Ja mam Skłodowską. Ładne kwiatki, ale takie jak na reklamach nie są. Zobaczymy w przyszłym roku.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:02, 17 lip 2014

Do góry
Gdybyś chciała fajny projekt placu zabaw zapraszam, mam szary (kolor, który uwielbiam)
Ogród śródziemnomorski w fazie projektowania 00:35, 17 lip 2014

Do góry
Hortensja napisał(a)

Azalia z lawendą się nie polubią - pierwsze potrzebuje ziemi kwaśnej, drugie nie.
Jeśli tworzysz już w stylu śródziemnomorskim - to też azalia jest rośliną typowo azjatycką i do tego stylu ma się nijak...
Ogród śródziemnomorski w fazie projektowania 22:26, 16 lip 2014

Do góry

powierzchnia wyżwirowana jasnym żwirkiem. od zewnątrz na półokręgu bukszpanowe kule z dodatkiem fioletu i różu po bokach np. wrzośce lub dzwonki. jeśli starczy miejsca to poprzetykam tu i ówdzie trawami ozdobnymi
drugi półokrąg to lawenda.
centrym trzeciego będzie stanoiła krzak róży w rózowym odcieniu.
powierzchnia po iglakami wyścielona korą - dla kontrastu z jasnym żwirem:

dziś uporządkowałam a raczej odchwaściłam skarpę:

było tak:

jest tak:

zastanawiam się co dalej z ta skarpą zrobić? czy zainwestować w kamienną palisadkę czy wysypać korą?? i zasadnicze pytanie CO posadzić pod iglakami??

Eksperymentarium 23:07, 15 lip 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Byłabym niegrzeczna jakbym nie pochwaliła, tyle już masz zrobione!
Klon świetnie się prezentuje
Czy przy ścianie to kośćce syberyjskie???

Masz całkiem dużą działkę, (jak duża? )świetny projekt i dobre zdjęcie

Echh… WSZYSTKO !

Mogłabym się jedynie poczochranych kulasów bukszpanowych przyczepić ale już mi wyjaśniałaś, że chcesz alby masy nabrały )

Ewa, ale mi miło....!!!!
klon teraz zzieleniał, ale na wiosnę i jesień jest kolorowiasty
przy ścianie dobrze zgadłaś - koścacce - ciemny fiolet, nazwy nie znam, słabo kwitną, po 2-3 kwiatki i dooopa...

działka ogrodowo ma z 150 metrów, projekt - "modyfikowana kilkakrotnie Danusia"
kulaski mają rosnąć w masę ale już tak mnie denerwują ze chyba przytnę tylko na razie za gorąco chyba...?
Eksperymentarium 15:49, 15 lip 2014

Do góry
Karabela napisał(a)

Byłabym niegrzeczna jakbym nie pochwaliła, tyle już masz zrobione!
Klon świetnie się prezentuje
Czy przy ścianie to kośćce syberyjskie???

Masz całkiem dużą działkę, (jak duża? )świetny projekt i dobre zdjęcie

Echh… WSZYSTKO !

Mogłabym się jedynie poczochranych kulasów bukszpanowych przyczepić ale już mi wyjaśniałaś, że chcesz alby masy nabrały )
Ogród na glinie 23:45, 14 lip 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)
Ubolewam nad tym, że mam takie małe bukszpany i długo trzeba będzie czekać na ładny ekranik. Jakby mi się udało kupić większe......
Ale narazie i tak nie mam czym po nie jechać.
Ekobordy umocowane, ziemia podsypana gdzie trzeba, trawa dosiana. Teraz podlewanie

Tutaj dzisiejsze, robocze fotki:

Żwirek przy tarasie jest głębiej, więc narazie oddziela go folia. Jak już wysypiemy żwir na całej rabacie, folię usuniemy.

Małgosiu, mi się podoba. Fajnie wyszło. Podglądałam twoje poczynania przez ostatnie dni tylko z telefonu i trudno mi było pisać ... (rodzinka )
Z tej perspektywy masz 3 korony na różnej wysokości i w ten sposób jest dobrze wg mnie. Lawenda urośnie. Ja kupowałam wiosną takie mizerne sadzonki, a teraz cudnie kwitnie, rozrosła się dwukrotnie i ma piękne kwiatostany. U ciebie tez tak będzie. Ma szansę jeszcze zakwitnąć.

Dziękuję Małgosiu za pomysły u mnie.

I tak dziś doszłam do pewnego wniosku:
Planujemy, tworzymy w naszym ogrodzie, potem robimy fotki, wstawiamy na O. Zastanawiamy się, czy dobrze, przestawiamy, znowu robimy fotki itd. I zanim ktoś zdąży nam doradzić, w naszym monologu patrząc na zrobione fotki, dochodzimy do słusznych sobie decyzji. Te fotki pozwalają nam spojrzeć na nasz projekt z pewnej perspektywy.
Ja dopiero na zdjęciu zobaczyłam, że moja rajska jabłoń jest krzywa. A rośnie u mnie już kilka lat.
Pozdrawiam Cię. Pokaż, jak skończysz rabatkę.
Nasz przydomowy ogródek 14:27, 13 lip 2014

Do góry
Mirko ten skalniak ma już z 20 lat i ciągle był przerabiany. Zarósł nareszcie tak, że nie było widać kamieni- istny busz. Dostałem polecenie od Krysi że mam coś z tym zrobić, tak dalej być nie może. W razie ociągania się zagroziła pewnymi ograniczeniami w dostępie.
No to zrobiłem porządek i teraz czas na projekt. Będzie komputerowy, tylko muszę zrobić fotkę z drabiny. Pozdrowienia.

Jolu i słusznie. On czy ona jak zechce to zrobi to bez nakładów finansowych.
Ogród śródziemnomorski w fazie projektowania 00:01, 13 lip 2014

Do góry
Hortensja napisał(a)
jula81 dzięki,
czy na forum mozna linkować strony www? chciałam pokazac projekt, którym się sugerowałam

Jeśli strony związane są z ogrodowiskiem. Ewentualnie można posyłać sobie na priv.
Ogród śródziemnomorski w fazie projektowania 23:52, 12 lip 2014

Do góry
jula81 dzięki,
czy na forum mozna linkować strony www? chciałam pokazac projekt, którym się sugerowałam
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:11, 12 lip 2014

Do góry
Witam ogród znam,po tylu latach na ogrodowisku z taką wiedzą i doświadczeniem jak Twoje już nóżkami przebieram na tą rewolucję. Projekt już pewnie gotowy czeka.
Pozdrawiam i kibicuję od dzisiaj już oficjalnie.
Miejsko & sielsko 21:28, 12 lip 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

no wsysko pokaszzzz, wsysko

Ja też w szeregówce mieszkam, ale póki co mogę se pomarzyć o domku wolno stojącym z dużą działką. Uszczęśliwiłoby mnie tak z 800m2 -1000m2 powierzchni ogrodowej. Wtedy na pewno znalazłabym trochę miejsca na owoce i warzywa, no i na projekt profesjonalny no i na parę innych rzeczy.

Trzeba cieszyć się tym co się ma.
Zrobiłam parę zdjęć aparatem mojego eM i co… pan chodzący porządek szuka no czego?

Kabla hahhahah

Miejsko & sielsko 21:16, 12 lip 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Każdemu życzliwemu nie polecam mieszkania w domu z zabudowie szeregowej.
Ale nie ma co marudzić. Ewelinko co mam pokazać???

no wsysko pokaszzzz, wsysko

Ja też w szeregówce mieszkam, ale póki co mogę se pomarzyć o domku wolno stojącym z dużą działką. Uszczęśliwiłoby mnie tak z 800m2 -1000m2 powierzchni ogrodowej. Wtedy na pewno znalazłabym trochę miejsca na owoce i warzywa, no i na projekt profesjonalny no i na parę innych rzeczy.
Postawić trawkę nad i... 06:59, 12 lip 2014

Do góry
Karabela napisał(a)
Ślicznie, zapisuje się na podglądanie. U mnie też projekt Danusi
Jaki dalas podklad na zielony dach? Mam mikro drewutnie, duzo na sobie nie uniesie a tez chcialabym rojniki

...podkład czyli ziemię? na rojniki i rozchodniki wystarczy ok 7-10 cm ziemi zmieszanej z keramzytem...dlatego to dobra opcja na lekkie konstrukcje drewniane...
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:39, 11 lip 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Zobacz co radziła Agata, ma racje! Może trzeba uderzyć do innego kierownika? Bo to nie jest normalna sytuacja...

Karola,ja się,użerać nie będę ,z resztą mam zbiorniki ,po 2 nie wiem czy mi się to opłaca ,bo tato zapłacił 6 lat temu 1200 zł ,bo projekt,bo podlicznik ,bo hydraulik ,bo odbiór ,a ja nie wiem ile tu ,będę jeszcze mieszkać.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies