Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek z mieszkaniem, czyli jak się mieszka w bloku 13:00, 04 sie 2015

Do góry
Kilka zdjęć z ogrodu:
Żurawki w słońcu

Liriope:

Lawenda i szałwia, która już pomału przekwita:

Hortensja:

Rudbekia się otwiera

I jeszcze raz jarzębina....jakieś liście plamiaste ma..

I jeszcze takie:

Słońce praży, to i w doniczkach pełno kwiatów:

Ogród z łezką II 12:59, 04 sie 2015

Do góry
Figi rosną tam wszędzie i są duże na prawdę (od razu nam się Gierczusia przypomniała ze swoją figą)

granaty też rosną i palmy w ogródkach przydomowych...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:59, 04 sie 2015

Do góry
Ewik napisał(a)
Zdążyłam napisać a tu fotkito,że wolniej rosnie to nie problem,a sam kwiat?tzn wielkosciowo i jeśli tak można napisać ilościowo kwiatów ?

jest duży bardzo, zwłaszcza na szczycie, co rok jakby większe, zdecydowanie jest piękna i wyjątkowa, taka innadopiero zaczyna, jak się wszystko rozwinie pokażę ponownie
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:59, 04 sie 2015

Do góry
Witam Pasują tutaj 2 cisy Mecenas w środku trzmielina na pniu ? Przy pniu nie wiem co? może karłowe cisy i zakończyć berberysem albo żurawki czerwone Puste miejsca wypełnić hostami Czy może tak być? Rabata od lewej strony od sosny na pniu do małych jeszcze tuj Kulki będą przesadzone usuchnięta do wyrzucenia Dalej na prawo chcę 3 hortensje limielith między nimi trawy a najniżej karłowe berberysy lub tawułka cytrynowa
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:57, 04 sie 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Teraz lepiej nie przesadzaj jak Afryka sie robi.

Odpuściłam, ale zobacz, jak ten jeden wygląda, wilgoć ma, poziom ok, obok takie zdrowe, a ten..
może ściąć tę górę, najwyżej kwiatów za rok nie będzie

a obok wszystkie takie

a tu popatrz, wszystkie zarośnięte werbeną, usunąć ją, nie zaszkodzi rodkom?

Handmade by Elka 12:57, 04 sie 2015

Do góry
Wkurzona jestem. Przyjechały rośliny kupione przez Internet. Gdy je zobaczyłam, pomyślałam, że do wysyłki wybierają chyba te najgorsze. Trzeba wstydu nie mieć, żeby taki badziew sprzedawać i nazywać się szkołką roślin A na dodatek wysłane bez uzgodnień w upał dobijajacy do 40 stopni!!!Sami popatrzcie... Własnie stracili klienta.
Ogród z łezką II 12:57, 04 sie 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Odespana, wypoczęta, już jestem.
Powolutku do rzeczywistości wracam, przekwitki obcinam, piorę, prasuję i tak się snuję jeszcze wakacyjnie. Dobrze, że córcia wyplewiła większość ogrodu, bo chyba bym się nie zabrała do tego. Znowu gorąc, sucho, bez deszczu. Trawa usycha...

I jeszcze chorwackie wspomnienie

Ale wianek
Małymi kroczkami do celu... 12:56, 04 sie 2015

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Oj wypoczęłam i to bardzo, co prawda to było tylko 5 dni, ale za to bez dzieci
Cisy można fajnie ciąć
.

Ale Ci zazdroszcze Aniu,mi sie marzy chociaz weekend bez dzieciakow Cis super,bardzo mi sie podoba ta odmiana i nawet udalo mi sie ja kupic w szkolce na dole oto i on

Ogród z łezką II 12:55, 04 sie 2015

Do góry
Odespana, wypoczęta, już jestem.
Powolutku do rzeczywistości wracam, przekwitki obcinam, piorę, prasuję i tak się snuję jeszcze wakacyjnie. Dobrze, że córcia wyplewiła większość ogrodu, bo chyba bym się nie zabrała do tego. Znowu gorąc, sucho, bez deszczu. Trawa usycha...

I jeszcze chorwackie wspomnienie

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:52, 04 sie 2015

Do góry
Ewik napisał(a)

widzę,że nie tylko ja hortke chciałam zobaczyć

już jest
post wyżej
i tu
Mirkowy ogród (początki) 12:52, 04 sie 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

A co ty masz z tymi linkami
Dziwiłam się, bo bez odzewu, dziewczyny ci zdjęcia zamieszczają i piszą o tym samym, co ci pokazałam, wszyscy się produkują, starają
wrzucam ci fotki dla inspiracji, potem usunę:

Buziaki

Mirka, rozszyfrowałam zasadę sadzenia wg trójkąta, warto o tym obejrzeć film Alana, zrobiłam zrzuty ekranu
Czemu się dziwisz A co było jak ja się ciebie zapytałam o kolor ramki zapomniałaś jaka była dyskusja.Każdy chce coś pomuc.Nie usuwaj zdjęć proszę.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:50, 04 sie 2015

Do góry
ewsyg napisał(a)
Wpadłam hortke pooglądać. Ogród p. doktor ładny, ale to nie moje klimaty. Ja lubię kolor, dynamikę. Twój Irenko jest ładniejszy

Sfociłam dziś rano, ostatnio demolki, to nic prawie nie focę no i susza, przełom jakiś nieciekawy w roślinach....a ja już chyba nie wiem, co lubię, jak taka sroka

hortensja Gret Star, mam ją 3 lata, rośnie wolniej niż inne bukietowe
zaczyna pokaz i kwiat bardzo ciekawy

Skąpana w słońcu 12:44, 04 sie 2015

Do góry
Zakwitaja kolejne floksy

Do jeżówek dołączają floksy

Mirkowy ogród (początki) 12:40, 04 sie 2015

Do góry
iwka napisał(a)

ha ha ja Ci tak namaluję, że nie trzeba bedzie nic kopać
Niesamowita jesteś dzięki.Z ławeczką już bym nic nie zmieniała.Ustawię tam dwa krzeselka i cyknę foto a na razie duuuże całuski
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:35, 04 sie 2015

Do góry

Witam!
Rzadko proszę o pomoc ale w tym przypadku muszę bo jakoś nie wiem co posadzić tutaj na rabacie .
Rabata ma być ze żwirkiem, wystawa północna.
Nie chcę zasłonić okna !! jest to miejsce przy "tarasie". Zastanawiam się nad połączeniem tej rabaty z tą która już istnieje . Za domem jeszcze nic konkretnego nie rośnie. Zaczynam obsadzanie w okół domu
Wymiary 1,10m X 6m
Jeśli ktoś coś na ten temat to ja chętnie poczytam

Ogrodowe skarby 12:33, 04 sie 2015

Do góry
Po przerwie jestem
Kostka ułożona ,na rabatach żwirek ( na razie bez roślin) kamień rozsypany po podwórzu.....i burza w głowie co dalej ???

Rzadko proszę o pomoc ale w tym przypadku muszę bo jakoś nie wiem co posadzić tutaj na rabacie .
Rabata ma być ze żwirkiem, wystawa północna.
Nie chcę zasłonić okna !! jest to miejsce przy "tarasie" Zastanawiam się nad połączeniem tej rabaty z tą która już istnieje . Za domem jeszcze nic konkretnego nie rośnie. Zaczynam obsadzanie w okół domu
Wymiary 1,10m X 6m
Jeśli ktoś coś na ten temat to ja chętnie poczytam

Wilcza Góra 12:28, 04 sie 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Fredka w kąpieli jeżówkowej. Gdybyż jeszcze motyle w tej chwili tam siedziały.....

Pszczółko, motyli w tym roku masa ... czasem nawet po 2 na jednej jeżówce

Skąpana w słońcu 12:27, 04 sie 2015

Do góry
Sadzona wiosną Afrodyta dopiero teraz zakwitła. Długo kazała na siebie czekać. Źle ją posadziłam i musze to poprawić jesienią

A tutaj Eden rose

Cardina hume

Mirkowy ogród (początki) 12:26, 04 sie 2015

Do góry
Mirka napisał(a)
Tak szczególnie na kocyk jak to front dzialki jest to gdzie tam leżeć co innego ławeczka.No masz ale na tę ławkę to musowo jedną brzozę ze środka wykopać.Moze w wolnej chwili namalujesz z ławeczką

ha ha ja Ci tak namaluję, że nie trzeba bedzie nic kopać
Mirkowy ogród (początki) 12:22, 04 sie 2015

Do góry
kitek81 napisał(a)

Trochę dziś nadrabiam zaległości gazetowe i takie coś znalazłam i pomyślałam od razu o Tobie hosty różne odmiany, ale posadzone w grupie

I oprócz host to tylko hortki chcesz dać? Z tyłu bym hortek nie sadziła, tylko tak jak piszesz między drzewkami!
Chyba najfajniej to właśnie jak taki gąszcz jest i miedzy pnie hortki dać.Dzięki Kasiu za fotkę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies