Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Mirka 12:42, 04 sie 2015

Karol99 napisał(a)
cos czuje, ze ladna bedzie ta rabatka pod brzozami
Nawet na ławeczce będzie można posiedzieć
iwka 12:47, 04 sie 2015

Mireczko, mną się nie sugeruj, ja tak trochę pół żartem, pół serio bo na planowaniu to się nie znam

Iwona fajne obrazki pokazała
Mirka 12:52, 04 sie 2015

Iwk4 napisał(a)

A co ty masz z tymi linkami
Dziwiłam się, bo bez odzewu, dziewczyny ci zdjęcia zamieszczają i piszą o tym samym, co ci pokazałam, wszyscy się produkują, starają
wrzucam ci fotki dla inspiracji, potem usunę:

Buziaki

Mirka, rozszyfrowałam zasadę sadzenia wg trójkąta, warto o tym obejrzeć film Alana, zrobiłam zrzuty ekranu
Czemu się dziwisz A co było jak ja się ciebie zapytałam o kolor ramki zapomniałaś jaka była dyskusja.Każdy chce coś pomuc.Nie usuwaj zdjęć proszę.
Mirka 13:00, 04 sie 2015

iwka napisał(a)
Mireczko, mną się nie sugeruj, ja tak trochę pół żartem, pół serio bo na planowaniu to się nie znam

Iwona fajne obrazki pokazała
No i o to chodzi żeby było wesoło a jak przy okazji rabatka powstanie to tylko się cieszyć.Jak by u mnie co dzień był taki ruch na wątku to z roboty by mnie wywalili nic tylko klikam i klikam Czas popracować do wieczorka
Iwk4 13:27, 04 sie 2015

Mirka napisał(a)
No i o to chodzi żeby było wesoło a jak przy okazji rabatka powstanie to tylko się cieszyć.Jak by u mnie co dzień był taki ruch na wątku to z roboty by mnie wywalili nic tylko klikam i klikam Czas popracować do wieczorka

Ha, ha, ha
Zapomniałam, że w pracy jesteś
Pracuj kochana, pewnie, że każda myśl jest tak samo ważna, już o tym pisałam
Jedno jest pewne, że hosty kojarzą się z brzozami.
Tylko chyba nie wszystkie gatunki lubią, jak śmieci z brzozy lecą. Tak słyszałam, ale ja na hostach i odmianach się nie znam.

Co do deski - będzie kamień
Iwk4 13:29, 04 sie 2015

iwka napisał(a)

Iwonko, fajnie wymyśliłaś z ławeczką, by ją gdzieś wcisnąć. Ja tak nie umiem rysować. Rysujesz myszką? Zdolna jesteś
Milka 13:35, 04 sie 2015

Ławeczka musi być
i znowu będziesz klikac i co, z roboty wywalą
Mirka 13:39, 04 sie 2015

Dałam słowo że kliknę dopiero wieczorkiem i co
Milka 13:41, 04 sie 2015

ha, ha...uzależniona, no ale i temat ważny, nowa rabata
Gosiek33 13:58, 04 sie 2015

Sorry Mirka, że wetnę się w Wasze rozważania. Widziałam, że szefowa wstawia w kompozycji brzozę Doorenbos znacznie bardziej przyjazną ogródkowiczom (choć nie ich kieszeniom) A czy brzozy nie wypiją całej wody w ogrodzie? Poprawcie mnie jeśli się mylę.

Uwielbiam brzozy i całe laski brzozowe na piachach rosnące. Teraz odkąd mam dom nieco moja miłość do nich osłabła, bo choć rosną tylko u sąsiadów jakieś 150 m od domu, to owocniki mam w pokojach i to od drugiej strony

A jednocześnie są to drzewa bardzo wrażliwe na nadmiar wody. Po powodzi w okolicy większość brzóz uschła. Jak mają się więc brzozy do posadzonych pod nimi hostami i hortensjami? Ciekawa jestem jak sobie z tym radzicie?