Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

Karol99 11:47, 04 sie 2015

cos czuje, ze ladna bedzie ta rabatka pod brzozami
Mirka 11:52, 04 sie 2015

iwka napisał(a)
a mi się widzą hosty grupami a wszystko rozrzucone, no i zostaw sobie jeszcze jakieś miejsce na ławkę lub przynajmniej krzesło turystyczne, przecież x bedzie pięknie i od czasu do czasu trzeba będzie posiedzieć w zagajniku, albo chociaż kawałeczek wolnego na kocyk
Tak szczególnie na kocyk jak to front dzialki jest to gdzie tam leżeć co innego ławeczka.No masz ale na tę ławkę to musowo jedną brzozę ze środka wykopać.Moze w wolnej chwili namalujesz z ławeczką
Kasya 12:02, 04 sie 2015

Nie mogę znaleźć czy pisalas jak zlokalizowana jest ta rabatka, jeśli chodzi i str swiata
Mirka 12:10, 04 sie 2015

Milka napisał(a)
Pomysłów ci tu nie brak, masz czas, aby jesienią juz to poukładać
.Dzięki Irenko właśnie miałam pytać kiedy najlepiej przesadzić hosty .U mnie ziemia piaszczysta co dać im pod korzonki?Z tych twoich dużych host dzieliłam wiosną i mam już 4sadzonki
Mirka 12:19, 04 sie 2015

Tess napisał(a)

Też bym tak widziała.
Ale czy anabelki nie będą się nadto pokładać? Nie mam, więc hipotetycznie pytam, bo widzę, że u dziewczyn jakieś zywopłotki sadzą, żeby je podpierały.
Mam też linki i wanilki to zawsze mozna podmienić
Mirka 12:22, 04 sie 2015

kitek81 napisał(a)

Trochę dziś nadrabiam zaległości gazetowe i takie coś znalazłam i pomyślałam od razu o Tobie hosty różne odmiany, ale posadzone w grupie

I oprócz host to tylko hortki chcesz dać? Z tyłu bym hortek nie sadziła, tylko tak jak piszesz między drzewkami!
Chyba najfajniej to właśnie jak taki gąszcz jest i miedzy pnie hortki dać.Dzięki Kasiu za fotkę
iwka 12:26, 04 sie 2015

Mirka napisał(a)
Tak szczególnie na kocyk jak to front dzialki jest to gdzie tam leżeć co innego ławeczka.No masz ale na tę ławkę to musowo jedną brzozę ze środka wykopać.Moze w wolnej chwili namalujesz z ławeczką

ha ha ja Ci tak namaluję, że nie trzeba bedzie nic kopać
Iwk4 12:34, 04 sie 2015

Mirka napisał(a)
Podoba mi się rośliny mam prucz runianki.Żurawki mam bordowe .Nie mogę zobaczyć bo linki mi się nie otwierają

A co ty masz z tymi linkami
Dziwiłam się, bo bez odzewu, dziewczyny ci zdjęcia zamieszczają i piszą o tym samym, co ci pokazałam, wszyscy się produkują, starają Będziesz miała projekcik jak się patrzy

Buziaki

Mirka, rozszyfrowałam zasadę sadzenia wg trójkąta, warto o tym obejrzeć film Alana, zrobiłam zrzuty ekranu
Iwk4 12:36, 04 sie 2015

Mirka napisał(a)
.Dzięki Irenko właśnie miałam pytać kiedy najlepiej przesadzić hosty .U mnie ziemia piaszczysta co dać im pod korzonki?Z tych twoich dużych host dzieliłam wiosną i mam już 4sadzonki

Ja przesadzałam ostatnio hosty, wg zaleceń na piaski dałam im kompost wymieszany z gliną, przysypałam wierzch zwykłą ziemią.
Mirka 12:40, 04 sie 2015

iwka napisał(a)

ha ha ja Ci tak namaluję, że nie trzeba bedzie nic kopać
Niesamowita jesteś dzięki.Z ławeczką już bym nic nie zmieniała.Ustawię tam dwa krzeselka i cyknę foto a na razie duuuże całuski