Mój ulubiony znak rozpoznawczy !!!! Nie mogę przecierpieć że nie znalazłam miejsca u siebie na tego sumaka cudnego, no nie moge przecierpieć, ale dobrze że przynajmniej tak blisko on jest i mozna go podziwiać
Na przeciwko rabaty z hortensjami rosną trzy brzozy, które dostałam od kolegi (ma on swój kawałek lasu przy domu i miał tych brzóz sporo. Brzozy przywędrowały razem z grzybnią i dzięki temu rosną u mnie kozaki Koło brzóz powstaje rabata w lekkim półkolu (katalpa szczepiona na pniu, róża wielkokwiatowa Madame Mailand, sosna z miękimi igiełkami nie pamietam nazwy i kosodrzewina)Wszytskie te trawy chiciałabym posadzić właśnie tam. Brakuje mi niestety wyczucia co do przyszłej wielkości tych roślin i sama chyba przez to nie przebrnę. Dołączam zdjęcie tej części zakątka
Nie znałam tej odmiany.
Kule są przepiękne. Czy możesz napisać jakie są gałązki? Są wiotkie czy raczej utrzymają te kule po deszczu? Poszukuję odmiany do donic przed domem, myślałam najpierw o innej odmianie ale ta wydaje mi się najpiękniejsza
Pozdrawiam.
Dzisiaj obudziłam się dość wcześnie. Nie mogę spać jak tu tyle pracy czeka. Wczoraj pojechałam do szkółki kupiłam parę roślinek (szał zakupów, euforia ha ha). No ale teraz trzeba je gdzieś posadzić... no i siedzę i myślę. Niedługo przyjedzie szwagier kończyć taras a ja w szlafroku wędruję z doniczkami po ogródkuTo moja wczorajsza zdobycz
Miskant Gracillimus
Trzcinnik ostrokwiatowy
hortensje bukietowe ( 2 x magical candle i phantom)
tuje danica
Jana, perovska dla Ciebie - z bliska i daleka. Niestety w tle szybka podpora, którą widać i szpeci, ale po deszczy gałązki sie położyły i było znacznie gorzej. Koniecznie wiosną trzeba jej załozyć obręcze. POzdrawiam, Jana