Ty moja droga, to masz jutro inne atrakcje, a my te zakupy wymyśliłyśmy w ramach poprawy humoru, bo właśnie te najatrakcyjniejsze atrakcje (czyt. Święto Róż) nas ominęły
No ładne te zdjęcia żurawek, ale wciąż z 11 maja, a Ty wciąż obiecujesz nowe i chała ! No jeszcze jutro masz taryfę ulgową w związku z Dniem Pełnym Wrażeń, ale potem koniec, musisz pokazać jak te żurawki naprawdę wyglądają!
Ło matko tu się jakieś biznesy otwierają, a mi też by sie lepsza praca przydała Hmmmm, pomyślmy, księgowa już jest, sekretarka też i dziewczyna od zaparzania kawy... A prawej ręki prezesa nie ma, to ja się zgłaszam!
Udanej imprezy jutro, a właściwie już dzisiaj Mam nadzieję, że choć na chwilę zaświeci Wam słoneczko
Potwierdzam, że jutro z Madzią na poprawę humorów wybieramy się (za namową Irenki) na zakupy na Opolską. Mam nadzieję, że coś upolujemy
GabiK, to ja pisałam, że już nie kopią bukszpanów. Dzwoniłam do właściciela i takiej informacji mi udzielił, że następna tura dopiero w II połowie sierpnia lub początkiem września. Marzenka więcej u niego kupowała, to może ma lepsze wtyki i dla niej wykopie Ale skoro teraz nie wolno już przesadzać roślin, to nie wiem, czy takie duże okazy dobrze zniosą zmianę adresu
I mydlana i trawiasta - miodzio! Ale dopiero przy skarpie mnie olśniło!!! Przecież moją skarpę też muszę podzielić poziomo jakimiś wzmocnieniami, murkami tak jak Ty podkładami, wtedy nasadzenia będą prostsze i bardziej nowocześnie będzie skarpa wyglądała! Dzięki za pomysła, bo choć widziałam podobne rozwiązania mnóstwo razy, dopiero teraz zajarzyłam, że to pomysł dla mnie idealny
Aga do surfini Ania Studio poleca nawóz planton. Ja też go dawniej używaląm i rosły jak szalone.
Teraz w donicy mam różne kwitnące topodlewam ją magiczną siłą do balkonowych
Nie przesądzaj już roślin, byliny kwitnące najlepiej przesadzać w II połowie sierpnia. C chcesz konkretnie przesadzić?
Konkretnie to chciałam przesadzić wszystko co mam tuż przy tarasie, bo pojawił się nowy pomysł na to miejsce A więc morwę pendulę, 10 lawend, 6 host i a i jeszcze 4 miskanty gracillimus, kilka wrzosów i kostrzew. Ale jak wszyscy radzą, że trzeba się wstrzymać, to się wstrzymam, bo nie mam już kasy, żeby tyle roślin zmarnować... Marzenko czyli lawendę mogę przesadzić na początku września? Niezależnie od tego, czy będzie jeszcze kwitła czy już nie?
Aga te roślinki co chesz przesadzoć to broń bożę teraz Radziłabym rzesadzać pod koniec września a nawet początek października, wszystko zależy czy będzie szybka jesień czy długie lato.....
Kostrzewa jeśli nie ruszyła to możesz, bo trawy później ruszają. Moje miskanty np juz są spore ale rozplenice niemrawo się budzą. Wieć miskantów nie ruszam....
A ja wczoraj wieczorem trawnik nawoziłam, bo właśnie deszcz na dziś zapowiadali i choć raz prognoza się sprawdziła po mojej myśli !
To przynajmniej raz natura była dla Ciebie a nie przeciw
Ja też tak robię, sypię nawóz jak się na ostrą burzę zapowiada Zawsze sasiedzi się patrzą - zrywa się wietrzysko, robi się ciemno a ja wtedy latam z nawozem a potem trawka rosnie zieloniutka, miodzio!!!
Jak sypać nawóż to na pewno nie w czasie upałów, bo nawet podlewanie nie pomaga i trawa żółknie.
Trochę dzisiejszych zdjęć - ogród zapuszczony - jedynie trawę dziś skosiłem...Miała być burza i nic... A rośliny nie podlane...
I to ma być ten zapuszczony ogród??????????????? Bez kokieterii proszę ! A jak chcesz zobaczyć naprawdę zapuszczony ogród, przyjedź do mnie
Fajny avatarek
też nie wiem, gdzie to zapuszczenie!!
100 buziaków z okazji Dnia Dziecka
Irenko, wybieram się jutro na Opolską do Kwiatona i Krzywdów (chyba tak się to pisze?). Czy byłaś tam może ostatnio i wiesz, że warto? Bo to dla mnie drugi koniec miasta
Warto Aguś, bo u Krzywdów, to dostaniesz oczopląsu, tyle dorodnych roślin; a w Kwiatonie możesz nawet kupować nie tylko w sklepie, ale jak macie firmę, to w hurtowni, będzie taniej; tam jest wszystko
koniecznie potem się pochwal zakupami;
Najpierw jadę na giełdę, ale mam nadzieję, że coś mi zostanie w portfelu, bo u Krzywdów chciałam kupić jakieś kwitnące kwiatuchy do donic na taras. Pochwalę się zakupami, a jakże ! Dzięki za info
U nich cenowo wacha się od 3-30 zł, ale po 30 to już olbrzymie okazy; zamiast na giełdę, lepiej do Kwiatonu, maja większy wybór i lepsze ceny
Naprawdę??? A ja myślałam, że na giełdzie najtaniej Jadę zobaczyć za tymi tanimi trawkami co Madzia kupiła, żurawkami, hortensjami... A do donic (oprócz hortensji) to chcę kupić po prostu to, co mi się spodoba, w odcieniach fioletu oczywiście, najlepiej polecane przez wszystkich petunie, albo surfinie (czym one się różnią?), lobelie...
Rok temu, Red Baron w Kwiatonie kupowałam po 5 zł, duże kępy; w tym wiadomo, że trawy ucierpiały, ale odradzam giełdę; u Krzywdów i w Kwiatonie kupisz wszystko, petunie, lobelie i surfinie, wszystkie nowinki angielski i oni maja porządne produkty, są długo na rynku kwiatowym, chyba z 30 lat; petunie chyba są stojące, a surfinie bardziej zwisające