Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Wieloszka 11:12, 01 cze 2012

irena_milek napisał(a)

Irenko, wybieram się jutro na Opolską do Kwiatona i Krzywdów (chyba tak się to pisze?). Czy byłaś tam może ostatnio i wiesz, że warto? Bo to dla mnie drugi koniec miasta

Warto Aguś, bo u Krzywdów, to dostaniesz oczopląsu, tyle dorodnych roślin; a w Kwiatonie możesz nawet kupować nie tylko w sklepie, ale jak macie firmę, to w hurtowni, będzie taniej; tam jest wszystko
koniecznie potem się pochwal zakupami;

Najpierw jadę na giełdę, ale mam nadzieję, że coś mi zostanie w portfelu, bo u Krzywdów chciałam kupić jakieś kwitnące kwiatuchy do donic na taras. Pochwalę się zakupami, a jakże ! Dzięki za info

U nich cenowo wacha się od 3-30 zł, ale po 30 to już olbrzymie okazy; zamiast na giełdę, lepiej do Kwiatonu, maja większy wybór i lepsze ceny

Naprawdę??? A ja myślałam, że na giełdzie najtaniej Jadę zobaczyć za tymi tanimi trawkami co Madzia kupiła, żurawkami, hortensjami... A do donic (oprócz hortensji) to chcę kupić po prostu to, co mi się spodoba, w odcieniach fioletu oczywiście, najlepiej polecane przez wszystkich petunie, albo surfinie (czym one się różnią?), lobelie...
aga_pe 11:17, 01 cze 2012

a właśnie....Irenko jak długo rośnie taka hosta bo nigdzie nie doczytałam
Milka 11:30, 01 cze 2012

Ha, ha, ha można i tak, jeśli chcemy spychologię uprawiać

a teraz moje białe piwonie, nazwa NN

Milka 11:33, 01 cze 2012

Wieloszka napisał(a)

Irenko, wybieram się jutro na Opolską do Kwiatona i Krzywdów (chyba tak się to pisze?). Czy byłaś tam może ostatnio i wiesz, że warto? Bo to dla mnie drugi koniec miasta

Warto Aguś, bo u Krzywdów, to dostaniesz oczopląsu, tyle dorodnych roślin; a w Kwiatonie możesz nawet kupować nie tylko w sklepie, ale jak macie firmę, to w hurtowni, będzie taniej; tam jest wszystko
koniecznie potem się pochwal zakupami;

Najpierw jadę na giełdę, ale mam nadzieję, że coś mi zostanie w portfelu, bo u Krzywdów chciałam kupić jakieś kwitnące kwiatuchy do donic na taras. Pochwalę się zakupami, a jakże ! Dzięki za info

U nich cenowo wacha się od 3-30 zł, ale po 30 to już olbrzymie okazy; zamiast na giełdę, lepiej do Kwiatonu, maja większy wybór i lepsze ceny

Naprawdę??? A ja myślałam, że na giełdzie najtaniej Jadę zobaczyć za tymi tanimi trawkami co Madzia kupiła, żurawkami, hortensjami... A do donic (oprócz hortensji) to chcę kupić po prostu to, co mi się spodoba, w odcieniach fioletu oczywiście, najlepiej polecane przez wszystkich petunie, albo surfinie (czym one się różnią?), lobelie...

Rok temu, Red Baron w Kwiatonie kupowałam po 5 zł, duże kępy; w tym wiadomo, że trawy ucierpiały, ale odradzam giełdę; u Krzywdów i w Kwiatonie kupisz wszystko, petunie, lobelie i surfinie, wszystkie nowinki angielski i oni maja porządne produkty, są długo na rynku kwiatowym, chyba z 30 lat; petunie chyba są stojące, a surfinie bardziej zwisające
Milka 11:34, 01 cze 2012

aga_pe napisał(a)

Ta moja hosta ma 12 lat; ale była już 3-krotnie dzielona, bo inaczej byłoby z nią kiepsko!
aga_pe 11:49, 01 cze 2012

irena_milek napisał(a)

Ta moja hosta ma 12 lat; ale była już 3-krotnie dzielona, bo inaczej byłoby z nią kiepsko!

e....to jeszcze rok czy dwa nie muszę się martwić ....a któż to wie co będzie za kilka lat....może zmienię lokalizację
Milka 11:55, 01 cze 2012

OO, to coś tam masz w planie hostę zabierzesz ze sobą i już!

,,pokrzywa" od Ani, fajnie już kwitnie i wszystkie listki na sztorc stoją!
aga_pe 11:57, 01 cze 2012

pewnie nie tylko hostę specjalny transport dla roślin
aga_pe 11:58, 01 cze 2012

irena_milek napisał(a)
Ha, ha, ha można i tak, jeśli chcemy spychologię uprawiać

a teraz moje białe piwonie, nazwa NN

A byłam święcie przekonana że to pełne piwonie
Milka 12:03, 01 cze 2012

No jasne, przecież nie będziesz od zera zaczynać
ale i tak cudna ta piwonia, może to drzewiasta, bo głównie one maja takie kwiaty; wysoka na około 1,20m