Naprawdę??? A ja myślałam, że na giełdzie najtaniej Jadę zobaczyć za tymi tanimi trawkami co Madzia kupiła, żurawkami, hortensjami... A do donic (oprócz hortensji) to chcę kupić po prostu to, co mi się spodoba, w odcieniach fioletu oczywiście, najlepiej polecane przez wszystkich petunie, albo surfinie (czym one się różnią?), lobelie...
Irenko, wybieram się jutro na Opolską do Kwiatona i Krzywdów (chyba tak się to pisze?). Czy byłaś tam może ostatnio i wiesz, że warto? Bo to dla mnie drugi koniec miasta
Warto Aguś, bo u Krzywdów, to dostaniesz oczopląsu, tyle dorodnych roślin; a w Kwiatonie możesz nawet kupować nie tylko w sklepie, ale jak macie firmę, to w hurtowni, będzie taniej; tam jest wszystko
koniecznie potem się pochwal zakupami;
Najpierw jadę na giełdę, ale mam nadzieję, że coś mi zostanie w portfelu, bo u Krzywdów chciałam kupić jakieś kwitnące kwiatuchy do donic na taras. Pochwalę się zakupami, a jakże ! Dzięki za info
U nich cenowo wacha się od 3-30 zł, ale po 30 to już olbrzymie okazy; zamiast na giełdę, lepiej do Kwiatonu, maja większy wybór i lepsze ceny
Naprawdę??? A ja myślałam, że na giełdzie najtaniej Jadę zobaczyć za tymi tanimi trawkami co Madzia kupiła, żurawkami, hortensjami... A do donic (oprócz hortensji) to chcę kupić po prostu to, co mi się spodoba, w odcieniach fioletu oczywiście, najlepiej polecane przez wszystkich petunie, albo surfinie (czym one się różnią?), lobelie...
Rok temu, Red Baron w Kwiatonie kupowałam po 5 zł, duże kępy; w tym wiadomo, że trawy ucierpiały, ale odradzam giełdę; u Krzywdów i w Kwiatonie kupisz wszystko, petunie, lobelie i surfinie, wszystkie nowinki angielski i oni maja porządne produkty, są długo na rynku kwiatowym, chyba z 30 lat; petunie chyba są stojące, a surfinie bardziej zwisające
No jasne, przecież nie będziesz od zera zaczynać
ale i tak cudna ta piwonia, może to drzewiasta, bo głównie one maja takie kwiaty; wysoka na około 1,20m