Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Mala_Mi 09:20, 01 cze 2012

Coś się popsuło i foty sie nie wgrywają..... wiec tylko gratulacje z okazji przekroczenia 200-setnej stronki...... Piękny masz ogród..i niech bedzie jeszcze piękniejszy A ogrodniczka niezestresowana ........
Milka 10:25, 01 cze 2012

U nas dziś strasznie zimno, a w nocy lało, jedyny plus, bo odpada podlewanie
Wieloszka 10:45, 01 cze 2012

popcarol napisał(a)
Agnieszko morwy pendula nie ruszaj teraz, poczekaj az jej liscie opadna. Ja przesadzalam jakos w maju 2 lata temu i odchorowala to niestety

Hosty jesli nie kwitna ruszyc mozesz. Nie wiem jak reszta - nie mam doswiadczenia....
ja tez nie moge sie doczekac... tujek wzdluz podjazdu sie pozbylam i juz bym sadzila bukszpany, ale fasolke tam posialam... teraz ja ostro podlewam zeby kwitla i owocowala, bo najchetniej bym sie jej juz stamtad pozbyla hihi
pozdrawiam!

Dzięki za rady Karola... choć wolałabym usłyszeć coś zupełnie innego No ale jak mus czekać, to chociaż raz wykażę się cierpliwością i poczekam z tym przesadzaniem... Przez te majowe imprezy i wyjazdy jestem miesiąc w plecy...
Wieloszka 10:45, 01 cze 2012

asc napisał(a)
Coś się popsuło i foty sie nie wgrywają..... wiec tylko gratulacje z okazji przekroczenia 200-setnej stronki...... Piękny masz ogród..i niech bedzie jeszcze piękniejszy A ogrodniczka niezestresowana ........

I tego nieskromnie sama sobie również bym życzyła... Dzięki Aniu!
Wieloszka 10:49, 01 cze 2012

irena_milek napisał(a)
U nas dziś strasznie zimno, a w nocy lało, jedyny plus, bo odpada podlewanie

Irenko, właśnie wczoraj na ryzyk-fizyk posypałam trawnik nawozem z nadzieją na ten deszcz. I jest! Współczuję tylko wszystkim dzieciakom, bo na dziś w wielu szkołach i przedszkolach zaplanowane są wyjścia, festyny i inne atrakcje, a tu taka pogoda... Mój straszy syn na zielonej szkole na Szczelińcu też nie ma fajnej pogody
Milka 10:59, 01 cze 2012

Dzieciaków szkoda, ale one maja w sobie tę radość, że im pogoda niestraszna o ile dobrze ubrani
Jak twoja begonia, moja w końcu zazieleniła się i przyrosłą, bo jak mówiłam też byłą trochę żółtawa; chyba ona lubi dużo wody
Wieloszka 11:04, 01 cze 2012

irena_milek napisał(a)
Dzieciaków szkoda, ale one maja w sobie tę radość, że im pogoda niestraszna o ile dobrze ubrani
Jak twoja begonia, moja w końcu zazieleniła się i przyrosłą, bo jak mówiłam też byłą trochę żółtawa; chyba ona lubi dużo wody

Moje po niedawnych przymrozkach trochę mają końce liści i niektóre kwiatki jakby podeschnięte, ale nie miałam jeszcze czasu tego im poobcinać. Chyba, że to nie od mrozu? Tak czy siak należy się im czyszczenie, ale kwitną non stop Czy nawozisz je czymś?
Milka 11:21, 01 cze 2012

Tak, sypnęłam , jakiś w granulkach, nie pamiętam co, może za dużo i dlatego żółkła?
Wieloszka 11:31, 01 cze 2012

irena_milek napisał(a)
Tak, sypnęłam , jakiś w granulkach, nie pamiętam co, może za dużo i dlatego żółkła?

No niestety, w tym temacie jestem kiepska . Marzenka się zna na nawożeniu
Milka 11:39, 01 cze 2012

Nawożenie, to chyba nie problem, tylko miarki nie mam, a na oko, to wiesz....chłop w szpitalu...