Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 08:06, 25 kwi 2016

Do góry
babka napisał(a)
Wysiewy moje poraz pierwszy zażywają świeżego powietrza.
Werbena na pikowanie dalej czeka, coś nie mogę znaleźć dla niej czasu

a pfu, a pfu jaka paskudna stipa
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 00:08, 25 kwi 2016

Do góry
Jaka stipa! Czym Ty ją karmisz???!
Mirkowy ogród (początki) 23:15, 24 kwi 2016

Do góry
O matulu! Aleś podziałała w temacie pikowania
Twoja stipa to gigant w porównaniu do mojej.. Pojechałam zrobić w sobotę jej zdjęcia i telefon mi sie rozładował Ja to mam pecha... Może jutro uda mi się wyrwać ale jest o wieeeeeele mniejsza. Wyraźnie odchorowała pikowanie. Twoja wygląda pięknie!
Werbena to też szaleństwo! Masz rękę. Nic tylko z Tobą wejść w biznes i jakąś szkółkę zakładać
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:36, 24 kwi 2016

Do góry

LewOgrodowy napisał(a)
Ucięłam wszystkie, buchananii też. Stipa też siano. Może z 3 nitki ma zielone.

Moje ciecie miesiąc temu buchanani okazało się dobre. Teraz już widać , że ruszyła i łatwo wyskubałam suche brzegi. Może się nie będzie w tym roku tak rozłazić jak w poprzednim sezonie. Poza tym roku temu zasłaniała mi tulipany , dlatego w tym roku skróciłam jej wiosna czuprynkę. Stipy u mnie ruszyły, niektóre mają już 20 cm
Ogród Cioci cz. 3 17:00, 24 kwi 2016

Do góry
Urszulla napisał(a)
Gosiu, o tym śniegu słyszałam w tyg i aż głupio było mówić, bo kto by uwierzył. A Ty masz dowody na szczytach gór przytuptałam bo miałam Ci wczoraj napisać że stipa od Ciebie przezimowała z czego się bardzo cieszę. Jeszcze żeby się u mnie wysiewała to już będzie szczyt marzeń.Pozdrawiam

Super że Ci przejmowała U mnie nie. Jak żyje to się wysieje
Ją nie wierzyłem że u nas śnieg będzie, myślałam że w Tatrach
Ogród Cioci cz. 3 13:38, 24 kwi 2016

Do góry
Gosiu, o tym śniegu słyszałam w tyg i aż głupio było mówić, bo kto by uwierzył. A Ty masz dowody na szczytach gór przytuptałam bo miałam Ci wczoraj napisać że stipa od Ciebie przezimowała z czego się bardzo cieszę. Jeszcze żeby się u mnie wysiewała to już będzie szczyt marzeń.Pozdrawiam
Mirkowy ogród (początki) 06:27, 24 kwi 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Bogusiu stipa z moich zebranych nasionek rośnie w oczach.Bogusiu Belamkanda z twoich nasionek dziś(zdjecie z zeszłej soboty)

Cieszę się,że rarytasik dobrze rośnie...Mireczko pamiętaj o zbiorze nasionek i ponownym wysiewaniu do gruntu,bo nie jest długowieczna i lubi zanikać.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 23:52, 23 kwi 2016

Do góry
Ucięłam wszystkie, buchananii też. Stipa też siano. Może z 3 nitki ma zielone.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:58, 23 kwi 2016

Do góry
Agnieszko u mnie codziennie lekki morzik bliski zera i codziennie jak zjawa po ogrodzie latam, w sumię znów muszę się zebrać i po okrywać.
W przedogródku szału nie będzie, więc nie ma się na co nastawiać, ale na razie to on na mnie czeka i na mój czas, którego ostatnio mało. Może jutro jakieś robocze foto będzie

Irenko napatrzeć się na nią nie mogę, ale na razie grzeję się w garażu bo nie mam torfu i przymrozki są w nocy, a chciałbym się nacieszyć kwiatami ten pierwszy raz

Gosiu gdzie mam szukać bo nie masz podpisu w stopce

Kasiu moja stipa czeka na mnie nieustannie nie mam nawet kiedy usiąść i popikować, ale powiedziałem sobie, że jutro, albo wcale. Jeżeli się uda to akurat będzie miała ze 3-4 tygodnie czasu na lepsze korzonki Zdjęcia zrobię i nawet już wcześniej dla Ciebie zrobiłem, ale wszystko rozmyte mi wyszło i nie powtórzyłem.

Wiolu odpisałem na wiadomość
To tu... 20:37, 23 kwi 2016

Do góry
MAD napisał(a)

A kiedy siewki ruszają. MAm takie małe, zeszroczne suche kępki (raczej martwe) ale nasion było wszędzie pełno. I tak się zastanawiam kiedy to to powinno ruszyć. I czy z tych ewentualnych siewek-samosiejek stipa mi zdąży w tym roku zakwitnąć przed mrozami.

Nie mam pojęcia jak sprawdzić, czy stipa żyje czy dogorywa? Kiedy ciągnę za "nitki" - trzymają się mocno
Ja i mój ogródek, a może ogród 20:10, 23 kwi 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
i moja hodowla

Purple Majesty

stipa i Hameln

i rozsadzona Moudry

Podziwiam takie zaangażowanie w wysiewach!!! Ja kiedyś odniosłem klęskę na tym polu i teraz już nie próbuję.
Ja i mój ogródek, a może ogród 20:02, 23 kwi 2016

Do góry
i moja hodowla

Purple Majesty

stipa i Hameln

i rozsadzona Moudry

Mirkowy ogród (początki) 19:50, 23 kwi 2016

Do góry
bogumila napisał(a)
Podziwiam zaawansowane prace doniczkowe.Stipa u Ciebie stoi na baczność,moja zmęczona i pokłada się...może inna odmiana?
Bogusiu stipa z moich zebranych nasionek rośnie w oczach.Bogusiu Belamkanda z twoich nasionek dziś(zdjecie z zeszłej soboty)
Na Łowieckiej 18:23, 23 kwi 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Ja poproszę fotkę w szerszym kadrze z tulipanami☺Jagodowe tulipanki pasują do tych różowo pudrowych co ci się nie podobają. Stipa ruszyła to cieszę się ☺

nawigatorka napisał(a)
A pokaz murek jeszcze z daleka.musi wygladac ekstra z takimi tulipanami

babka napisał(a)

Miałam prosić o to samo, ciekawa jestem szerszego planu. To dopiero musi być widok !
Cudowny kolor, jejka jakie to jest śliczne. Napatrzeć się nie można, serio !

Pokażę na pewno tylko najpierw M musi trawę skosić (czytajcie: w poniedziałek
Mieliśmy to zrobić dzisiaj ale niedawno wróciliśmy do domu po dwudniowych wojażach i jesteśmy padnięci jak konie po westernie (cytując mojeg M)
Pogubiłam się po drodze... 16:00, 23 kwi 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
wiesz Ewciu ja to czasami, trace nerwy, 9 kulek bukszpanowych będę miała do wymiany, cale brązowo brunatne, rozplenice hameln co sadziłam w tamtym roku, tez 9 szt żadna znaku życia nie daje, ambrowiec tez milczy, stipa to się można było spodziewać ze wypadnie, jedna lawenda do wymiany, miskanty ML z 3 tylko jeden ma jedno źdźbło, Evergoldy mi wszystkie pady, konwalniki 6 szt nie pewne, raczej padną

Pokaż te bukszpany
Cos mi się wydaje, że wystarczy im sypnąć azofoski
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:27, 23 kwi 2016

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Trzymam kciuki

W drugiej połowie lata może uda się coś dłubnąć przy piwniczce, a obsadzanie na jesieni dopiero. Ale planuje kupić cześć bodziszków, żeby było co dzielić

babka napisał(a)
Buziak :*
lecę pikować werbene. Lekturę zostawiam sobie na wieczór bo widzę że stron przybywa w galopującym tępie
Miłego dnia

Ja jeszcze ni pikowałam werbeny, ale rzadko wzeszła to niech rośnie. Wywaliłam za to jeden regał na ganek, stipa się hartuje, dziwaczek, werbena i sadzonki lawendy. Na noc okrywam cały regał zimową agrowłókniną. Dziś był przymrozek. Trawa była oszroniona od połowy pola.

Matyldowo napisał(a)
Rany Renia przyszłam z rewizyta i 340 strona!!!! A ostatnio pisałam z tobą na 20 jestem pod wrażeniem twojego ogrodowiskowego zaangażowania i kiedy ja nadrobię 320 stron aby obzerkac Twój ogród
Pełen szacun

Dwa lata Cie w końcu nie było Nie ma czego nadrabiać. W tym czasie zrobiłam faktycznie trochę więcej rabat. Planuje nastepne, ale rewolucji wielkich nie ma. W zeszłe lato jakieś zdjęcia były, a tak to nudy... Ostatnio trochę stron się nabiło, bo projektowo u mnie w związku z przymiarkami remontu piwniczki

Stokrotki na Twój powrót

Benia napisał(a)
Witaj Reniu,
Widzę,że burza mózgów u Ciebie w temacie piwniczki.
Widziałam fotki z inspiracji wczoraj i jak tylko dziś z pracy przyjechałam to od razu do mojej podeszłam zastanawiając się czy by takich murków na niej nie zdziałać u mnie
Ale to kosztowna inwestycja. Na mojej piwnicy, wiosna. Głównie byliny królują i tak ją porosły i zajeły,że nie wiem czy ruszać to czy zostawić bo też ciągle nie mam na nią innego pomysłu.

Marzy mi się co się innego. Np takie cudo co wstawiłaś... rewelacja po prostu.
Jednak z powodu braku konkretnego pomysłu, rosną tulipany, floksy, rozchodniki, trochę iglaków, jakieś niezapominajki, i żagwiny, smagliczki itp misz masz do koloru do wyboru z wiosny jest super jak dla mnie - później to już różnie z tym bywa

Pozdrawiam serdecznie

Jak to mówią, co dwie głowy... Cieszę się z każdej rady, myślę teraz jak to przenieść na moje warunki i możliwości.
Murki bardzo mi się podobają, ale u mnie jest spora różnica w poziomie gruntu i z jednej strony murek musiałby być sporo wyższy... Nie wiem czy to by dobrze wyglądało - bo ja mam coraz większe wątpliwości do tej oprawy kamienej (bo przecież to wymusi taki styl w innych częściach ogrodu). Poza tym moja piwniczka raczej skryta wśród brył innych budynków, a na inspiracji jest w terenie otwartym, boję się że zbyt wiele kamienia w jednym miejscu zbytnio przytłoczy.
Jak przez mgłę pamiętam Twoją piwniczkę Zawsze można się zastanowić jak to ugryźć u Ciebie.
Beniu, mi też się marzy, żeby moja jakoś w końcu wyglądała... i żebym była zadowolona, bo widzę ją z okna (teraz mnie strasznie denerwuje). Próbowałam ją obsadzić już 2 razy i klapa... Muszę zacząć od prac remontowo-budowlanych bo bez tego najlepsze nasadzenia nie będę wyglądały.

Pogubiłam się po drodze... 23:37, 22 kwi 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
wiesz Ewciu ja to czasami, trace nerwy, 9 kulek bukszpanowych będę miała do wymiany, cale brązowo brunatne, rozplenice hameln co sadziłam w tamtym roku, tez 9 szt żadna znaku życia nie daje, ambrowiec tez milczy, stipa to się można było spodziewać ze wypadnie, jedna lawenda do wymiany, miskanty ML z 3 tylko jeden ma jedno źdźbło, Evergoldy mi wszystkie pady, konwalniki 6 szt nie pewne, raczej padną

Masz dużo tych strat..próbuj ratować bukszpany; mam je od lat i nigdy się nimi nie zajmowałam tak, jak tutaj czytam i nic im nigdy nie dolegało a sadziłam z ukorzenionych gałązek. Może za dużo im czegoś dałaś..hmm

Moja Hameln zaczyna dopiero po jednym źdźebełku wypuszczać..może Twoja też się opamięta.

Pogubiłam się po drodze... 22:07, 22 kwi 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)

Ojej ... ! Nie mów że aż tyle strat ?? a buksy czemu, wymarzły, nie przyjęły się czy jak ??
Wiesz, mi żadne miskanty jeszcze nie ruszyły. Ani ML ani "Gracki" , z rozplenic jedna. Może to nie ich czas ? Drzewek szkoda
Pogubiłam się po drodze... 21:59, 22 kwi 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Bidulek ;(
Mój jest ten kawałek ogrodu 21:29, 22 kwi 2016

Do góry
UlaB napisał(a)
Elaela, bardzo ładnei Ci urosła stipa Ja bym je wysadziła do osobnych pojemników - u mnie rosły w kubeczkach po jogurcie (tych 150g, ale tez w wiekszych). Miały dosyc głeboko korzonki, w tej wielodoniczce chyba jest dosyc płytko?
Przed prysznicem sterczała normalnie?
Do gruntu swoje wysadzałam około połowy maja, wczesniej trzymałam je troche na dworze, na noc wracały do domu. Ale tak naprawde trzeba chyba patrzec na prognozy. No i zawsze mozesz czesc wysadzic na probe

Ktos sie wybiera jutro do Zaścianek?

Przed prysznicem sterczala ale wydaje mi się ze od dołu kilka zdzbel zaczyna posychac i końcówki robią się zoltawe. Ja jutro jadę do Zaścianek
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies