Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Gabisiowy ogród...początki....:-) 12:01, 09 cze 2015

Do góry
yolka napisał(a)

Nadal wybieram kamień z rabaty, którą będę poprawiać, a właściwie robić od nowa:

Jak nazywa się ten kulisty krzew?

To Lilak Meyera "Palibin" bez miniaturowy, pachnie nieziemsko
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:59, 09 cze 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Piwonie cudne, ta od Mamy obłędna
Same piękności nam pokazujesz.
Zawsze można u Ciebie oczy nacieszyć

To zaleta ogródka "nie od linijki"

Kolejny pomarańcz.. Lady of Shalott..... jakoś mnie jeszcze nie zachwyciła

I w duecie z Queen of Hearts

Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:57, 09 cze 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Uwielbiam tu zaglądać i podziwiać te kwitnące szaleństwo, muszę się doszkolić u Ciebie, aby jeszcze więcej i u mnie kwitło
Queen mnie przeraziła, mam nadzieję, że moja tak nie wyrośnie, w sumie to nie ma prawa bo ziemia całkiem innego sortu.
Piwonie również cudne i posadziłbym więcej tylko gdzie ale upatrzone Do Tell i Celebrity będą moje i koniec. Coś mi się wydaje, że warzywnik się pomniejszy
Cieszę się, że masz troszkę czasu, aby się rozerwać

Czasu więcej nie mam, ale czasami trzeba coś innego zrobić niż ogród, praca, dom.

Queen możesz przycinać, ja jej nie tnę, bo stanowi drugi plan.. pasuje by była wysoka.

Cudo Az mnie korci by wyciepać Comte a posadzić szpaler Queenek

Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:54, 09 cze 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Aniu, Twoje piwonie przecudne. Mam nadzieję też się takich doczekać, bo choć nie mam ich w projekcie zadecydowałam, że zostają Moja Sarah Bernard zakwitła jako jedyna, u reszty podziwiam na razie liście - hihihi

Jak są liście to i doczekasz kwiatów

Kolejna faworytka pomarańczowa... nawet nie przeszkadza, że różowieje.
Queen of Herts

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 11:54, 09 cze 2015

Do góry
Kasya napisał(a)
pierwszy zbiór do łubianki

Ależ pysznie wyglądają

A warzywnik w skrzyniach super coraz więcej osób ma taki- pewnie i na mnie czas przyjdzie chociaż schylać się nie trzeba przy pieleniu
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:52, 09 cze 2015

Do góry
eee_taam napisał(a)

przekleiłam od Madżenki nie chce tam się wywnętrzniać ale ...
nie kupij mieszkania ...po co klatka z widokiem na tramwaj?
wczoraj po 5latach zrbiłam przeliczanie kosztów utrzymania domu w stosunku do mieszkania ...i wyszło mi zdecydowanie taniej( na m2 powierzchnie to duzo taniej) więc nadwyżki kasowe spokojnie na porażki ogrodowe można przeznaczyć...w bloku te kaske to wydasz na administrację! ( ale to napewno sama wiesz... więc .....klatka beee - domek z ogrótkiem GIT!!!)

Jest taniej na metr kwadratowy, ale ile kwadratów potrzeba dwójce ludzi na emeryturze???
Ogród kosztuje, i pytanie czy będzie mnie stać go utrzymać. Same podatki za ziemię w mieście kosztują. Woda, prąd, paliwo do kosiarki.. i ile pracy trzeba w to włożyć.
Z pracą coraz marniej... bez pomocy ogród padnie.... teorie, że jak się wszytko dobrze zrobi, to przyroda się sama sobą zaopiekuje... Napiszę na to g..o prawda..
Można walczyć ekologicznie, ale to czas, czas, czas i dużo siły. Na początku brak czasu, a na emeryturze brak siły. Można tak ogarnąć mały ogród działkowy, ale nie wielki ogród. Stąd mój wpis u Madżen.
Pada mi ponad 80 jodeł. Wielkich jodeł.. mam inwazję obiałki korowej, a przez nią grzyb mi niszczy drzewa. Nie mam już siły do tego. Promanal regularnie wiosną... a diabelstwo mi dziesiątkuje drzewa.. drzewa umierają w oczach.. Jakoś sama przroyda nie chce się bronić. Czytam w necie, że w lasach maja z tym problem, padają całe drzewostany jodłowe w lasach. Jest plaga. Po mroźnej zimie 2011/2012 inwazja z lekka była zastopowana, a teraz hulaj dusza piekła nie ma.
Czy w lesie rządzącym się swoimi prawami ma prawo istnieć taka sytuacja? Zgodnie z teoriami niektórych uczestników forum nie powinno tak być. A jest.
To samo jest w ogrodzie.. czasami lepiej pomóc przyrodzie chemią niż wcale. I nie należy piętnować od razu kogoś, kto zastosuje chemię.

Piękna róża..co roku ma czarną plamistość. Przesadziłam ja w przewiewne, słoneczne, nowe.. i co??? Już połowy liści nie ma..druga połowa w kropki, w tym roku dostała oprysk chemiczny. Jak nie pomoże to się rozstaniemy.

Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 11:52, 09 cze 2015

Do góry
Ogród cioci czyli ciociogród :) 11:40, 09 cze 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Pogoda dzisiaj cudna szkoda nie pobyć w ogrodzie
Sadzawki czyściutkie, można nogi pomoczyć

Gosiu masz raj na Ziemii
Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;) 11:31, 09 cze 2015

Do góry
anna_p_k napisał(a)
Iza u mnie opalanko na weekendzie czyli błogie lenistwo

Jak dobrze cieszyć się ogrodem, słońcem i "nicnierobieniem" .
Piękna biała róża
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 11:24, 09 cze 2015

Do góry
Wiciokrzew w zeszłym roku posadzony.

Ogród w cieniu drzew 11:15, 09 cze 2015

Do góry
dubel
za szybko klikam
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 11:14, 09 cze 2015

Do góry
Moja hortensja ogrodowa w donicy, niestety nie wiem, co to za odmiana:

Ogród na Batuty 11:13, 09 cze 2015

Do góry
mstrzes napisał(a)
A w niedzielę takie widoki mieliśmy niespodziewanie
Panowie modlili się o "złoty deszcz"

U mnie lejeMoże pomogły modły.
Przypomniałaś mi o balonadzie w Bristolu.Tęsknię za tymi widokami.Ach...
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:12, 09 cze 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Cudna kolekcja piwonii, dla mnie wszystkie niesamowite

Dla mnie też.... nie mam takiej pięknej jak Twoja, tej białej anemonowej..
A i do kolekcji nie liczyłam drzewiastych piwonii, o koperkowej zapomniałam..

To teraz zmiana tematu... zaczynamy róże..

Pierwszy kwiat Pastelli. Na słoneczym stanowisku była bardziej różowa, przesadziłam (ma teraz więcej cienia).. i jest budyniowa... wolę jaz różem... chyba znów ją przetargam. Co roku ląduje w nowym miejscu bo tego koloru nijak nie mogę skomponować..
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:08, 09 cze 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
matko ile Ty masz piwonii

Sama nie wiem ile.. muszę kiedy policzyć.. odmian ponad 30 Tak na szybko liczę.. i o 30 za mało

Zmienić pobojowisko w ogród... 11:05, 09 cze 2015

Do góry
Mam zagwozdkę z rh 'nova zembla'... Posadzony wiosną w ogóle nie kwitł, a podobno to pod tym względem niezawodna odmiana. Pozostałe moje rododendrony ładnie rosną, a ten ...
Teraz zauważyłam na nim małe pączki, o takie:

To są pąki kwiatowe, czy liściowe? A może te i te? Bo w kącikach liści pączki są takie malutkie, a na czubku troszkę większy pąk i w innym kształcie.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 11:05, 09 cze 2015

Do góry

Moje róże codziennie mnie zachwycają
Wielkie plany na mały ogródek-zwierzenia Dorotki :-) 11:03, 09 cze 2015

Do góry
dorowel

jeśli mowa o tym miejscu to ja bym powtórzyła wierzbę, tak aby było 3szt.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 11:02, 09 cze 2015

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Nie można ominac żadnego postu u Ciebie: pokaz piwoni znakomity. Zabieram Americę.

Widać, że piwonie to Twoja miłość (oprócz jeżówek) - śmiem twierdzić.

Pszczółko.. moje serce jest tak pojemne, że kocha dużo.. krokusy, irysy żyłkowane, orliki, piwonie, rododendrony i azalie, kaliny, jeżówki, lilie, hosty.... i wiele innego kwiecia.
Ale piwonie kocham miłością szczególną Szkoda, że wiele z nowym nie zakwitnie w tym roku.. dwa Itohy, Coral Sunset kilka krzewów, ale kwiatek jeden i lichy , Do Tell, Kansas padła zimą (jakiś grzyb, bo za mokro było)
Czekam na Własysławę, Coral Stubs, Primaverę, Rabesberry Sundae.. mają paki, ale nie pamiętam która jest która Piwonia od Agaty i od Mariusza....
Ta od Mariusza, ma być bardzo ciemna

Lawendowy zawrót głowy 10:56, 09 cze 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Platany fajne liście i cienia dają super pomysł buziaki zostawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies