Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Kiedyś będzie tu ogród

Kiedyś będzie tu ogród

anka_ 11:02, 20 lip 2015

an_tre napisał(a)
Anka cofnęłam się kilka stronek u ciebie i widzę, że masz sporo młodych hortensji i co najważniejsze pamiętasz ich name ja dopiero zaczęłam przygodę z hortkami jak zakotwiczyłam w ogrodowisku mam sporo młodych krzewów, ale jak chcę nazwę to w wielu lukam na metkę, mam też takie bez metek

Aniu mam kilka sztuk hortensji, ale nazw wszystkich nie znam. Nawet przyglądałam się ostatnio rosnącym koło siebie i tak się zastanawiałam po co tyle krzyku z tymi odmianami jak one praktycznie takie same.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
anka_ 11:05, 20 lip 2015

Agatek napisał(a)
Jakaś dziwna ta Twoja stipa

Tess napisał(a)
No.

Ta forumowa ostnica to Ostnica cieniutka (Stipa tenuissima), ta co siałam to Ostnica piórkowata (stipa pennata) albo mocna.
Trzymam na razie, zobaczymy.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
ZbigniewG 19:35, 20 lip 2015

anka_ napisał(a)
.. Nawet przyglądałam się ostatnio rosnącym koło siebie i tak się zastanawiałam po co tyle krzyku z tymi odmianami jak one praktycznie takie same.

Ania zgadza się , jeszcze troszkę i pozapominam co gdzie rośnie zwłaszcza że przesadzałem i teraz mam lekką zagwozdkę
paprocie wstawiłem u siebie
Ivvvona 21:52, 20 lip 2015

Ania, ta trawka o którą u mnie pytałaś to molinia odm. Variegata. Jest bezproblemowa, nie wymarza, nie rozsiewa się, jedynie wiosną ścinam na krótko. Pozdrawiam
anka_ 08:07, 21 lip 2015

ZbigniewG napisał(a)

Ania zgadza się , jeszcze troszkę i pozapominam co gdzie rośnie zwłaszcza że przesadzałem i teraz mam lekką zagwozdkę
paprocie wstawiłem u siebie

Zbyszku z tych hortensji co mam rozróżniam tylko kilka charakterystycznych. Mam gdzieś spis reszty, tylko weź tu człowieku bądź mądry i zgadnij która jest która.
Za paprocie bardzo dziękuję.

Ivvvona napisał(a)
Ania, ta trawka o którą u mnie pytałaś to molinia odm. Variegata. Jest bezproblemowa, nie wymarza, nie rozsiewa się, jedynie wiosną ścinam na krótko. Pozdrawiam

Iwonko bardzo ci dziękuję, zapisałam. Cudownie ta trawka wygląda u ciebie nad oczkiem.
anka_ 08:21, 21 lip 2015

Hortensja bukietowa Hydrangea paniculata 'ILVObo' BOBO

Przetacznik Veronica spicata Christa- muszę mu dopasować jakieś towarzystwo

Rozpław zaszczycił mnie kwiatuszkiem

Salwinia pływająca (Salvinia natans)- Ciekawe czy jej się u mnie spodoba?

Rozmowy z rana na najwyższym szczeblu .... drucie znaczy się....

anka_ 08:25, 21 lip 2015

Klon strzępiastokory (cynamonowy) Acer griseum

Kasya 08:25, 21 lip 2015

Ładny ten przetacznik. Czy on jest niski ? Moje jakieś inne są...
Agatek 08:44, 21 lip 2015

Długo kwitnie ten przetacznik?
Marga 08:48, 21 lip 2015

I mnie się spodobał przetacznik. Pomyślałam, że fajnie by było mieć go u siebie Taki strzelisty.