Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:01, 11 sie 2014

Do góry
nie lubię tylko jakoś trzcinników, chyba out z mojego ogrodu, nie sprawdzają się u mnie
widać kwiatostan

tu z przodu koło jałowców, dołem jest lawenda, na obrzeże pójdzie berberys, muszę policzyć ile...chyba do liatrii i lawendy pasuje i wytrzymuje suszę

róże ponownie kwitną, żółte angielki i Sympatia, ta przesadzona kolejna, rusza
i rozplenica Rubrum
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:54, 11 sie 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Piękne ozdoby w pięknym ogrodzie.
I zaraz notuję nie skubać.

nie
i dzięki, jak skończymy, pokażę w całości

trawy i kosmosy zdominowały cis i kos

uwielbiam miskanty ML i kłosy kostrzewy

a rozplenica zjada rożę
robię zbliżenia i powtórzenia,bo ciągle szczegóły inne

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 14:06, 11 sie 2014

Do góry
To rozplenica Rubrum, nie zimuje, ponoć w luty trzeba wysiewać, aby w sezonie kwitła tymi kłosami
widziałam, świetna kondycja
Blaski i cienie nowego życia 13:51, 11 sie 2014

Do góry
Dla Basi kalina, wypuściła nowe odnogi i szaleje....a obok rozplenica od tyłu

Werbena patagńska- ta dała czadu do wysokości magnolii
i jeszcze urok buchanani- jest świetna, rośne w cieniu,sadzona jesienią, zwiewna i sztywna, po prostu urocza i będę miała ją też przed hortensjami, żeby przysłaniała żurawki przed słońcem
Co z tym ogródeczkiem począć 13:02, 11 sie 2014

Do góry
Klimatyczne to miejsce z leżakiem, chyba oleandry przyuważyłam... co twój eMuś taki nerwowy,najlepiej przy pracy nadmiar energii się gubi
dziś poszło, trawka, to rozplenica Black, siewki, sobie tez je przesadziłam, dalej, po więcej nie udało się zanurkować, chyba jak hosty skończą żywot, będę dalej szukać
Działka wkoło Lubczyka :) 21:10, 10 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Kasiu trawę dziel wiosną.. to rozplenica.
Słoneczniki są piękne.. w rządku jak w wojsku stoją

ok, dzięki za radę-trawkę podzielę wiosną już jest fajna kępka, jeszcze raz taka, jak ją kupiłam
a o słonecznikach pomyślałam tak samo, że stoją w szeregu na baczność jedynie nie według wzrostu
Działka wkoło Lubczyka :) 13:10, 10 sie 2014

Do góry
Kasiu trawę dziel wiosną.. to rozplenica.
Słoneczniki są piękne.. w rządku jak w wojsku stoją
Ogród z pompą 12:09, 10 sie 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Cudna hortka Great Star Będzie Pani z niej zadowolona

Rozplenice zostaw na ten rok.. podziel wiosną.. Trawy maja to do siebie, że starzeją sie... w środku.. dlatego raz na jakiś czas trzeba je wykopać, odciąć boki, a środek wyrzucić Nadmiar boczków idzie po znajomych.. i wszyscy sie cieszą
Jak teraz podzielisz, to 80%, że kępa zaraz uschnie.. za rok odbije, ale teraz będzie wyglądać dużo gorzej. W mojej glinie sie ekstra przesadza, ale nawet u mnie w zeszłym roku, po przeprowadzce rozplenica uschła.. w tym roku jest już piękna, ale jesień była na straty. Plułam sobie w mordkę, za świerzbiące łapki

Dziękuję!!!!
I dzięki za nazwę odmiany Hortensji, bo nie pisało, a jest cuuudna.

Ta pani to mam nadzieję tak żartobliwie było.
Ogród z pompą 11:59, 10 sie 2014

Do góry
ane3ka napisał(a)
O, i jeszcze takiego gratisa za zakupy otrzymałam

Cudna hortka Great Star Będzie Pani z niej zadowolona

Rozplenice zostaw na ten rok.. podziel wiosną.. Trawy maja to do siebie, że starzeją sie... w środku.. dlatego raz na jakiś czas trzeba je wykopać, odciąć boki, a środek wyrzucić Nadmiar boczków idzie po znajomych.. i wszyscy sie cieszą
Jak teraz podzielisz, to 80%, że kępa zaraz uschnie.. za rok odbije, ale teraz będzie wyglądać dużo gorzej. W mojej glinie sie ekstra przesadza, ale nawet u mnie w zeszłym roku, po przeprowadzce rozplenica uschła.. w tym roku jest już piękna, ale jesień była na straty. Plułam sobie w mordkę, za świerzbiące łapki
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 00:08, 10 sie 2014

Do góry
było wte to jeszcze wewte

wpadła mi w łapki rozplenica bordowa ... i na nią też brakło czasu ale przymierzam się z nią pod jeżówkę a między the fairy

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:14, 09 sie 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)

Po 250 zł, Slender Silhouette, u nas nigdzie nie było. Ale molinie po 5 zł, ML po 15, a rozplenica rubrum po 10. U nas trawki są droższe. No szkoda, że n i e zapytałam Ciebie wcześniej. A termin niestety jedyny wolny. Ale możesz podać n a priiv ten namiar, na pewno się przyda.

Czyli dwa razy drożej niż ja kupiłam... Zaraz wpadnę do Ciebie, może wielkie są?
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:41, 09 sie 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Nie mogłaś sobie innego teminu wybrać?? I przepłaciłaś u niego... Trzeba było powiedzieć podałabym Ci inny tańszy namiar we Wrocławiu....

Po 250 zł, Slender Silhouette, u nas nigdzie nie było. Ale molinie po 5 zł, ML po 15, a rozplenica rubrum po 10. U nas trawki są droższe. No szkoda, że n i e zapytałam Ciebie wcześniej. A termin niestety jedyny wolny. Ale możesz podać n a priiv ten namiar, na pewno się przyda.
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 00:31, 09 sie 2014

Do góry
I kilka widoczków porannych, robionych w deszczu..........dopóki mi bateria nie siadła i nie pozwoliła robic dalszych zdjęc....

Ingrid Bergman - drugie kwitnienie jest obfitsze ale kwiaty mniejsze

Eden rose albo "prawie" eden rose ....nie wiem tago na pewno ale róża ładna

I moja limka w towarzystwie pecherznicy diabolo - Polinko to dla ciebie bo zdajsie ty miałas plan na takie połaczenie

Rozplenica z chippendales ale kolor rózy sie nie udał, rano było takk szaro, mglisto...to może dlatego źle zdjecie wyszło
Moja "przyziemna" :) pasja 21:28, 08 sie 2014

Do góry
AlKa napisał(a)

Nawet 2 miejsca słoneczne mam na oku tylko rozplenica mi jeszcze w ręce nie wpadła.

A to pewnie wpadnie lada dzień .
Moja "przyziemna" :) pasja 21:02, 08 sie 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)

no to tylko zostaje znalezienie odpowiedniego miejsca, słonecznego

Nawet 2 miejsca słoneczne mam na oku tylko rozplenica mi jeszcze w ręce nie wpadła.
Moje zmagania ogrodowe 20:56, 08 sie 2014

Do góry
Loosiuu napisał(a)
Nie chcę Cię martwić, ale ta rozplenica raczej zimy nie przetrwa. Ona jak Rubrum tylko na rok. To odmiana 'Sky Rocket' i niestety nie do naszej strefy klimatycznej Wsadź ją do ładnej donicy i zrób kompozycję z np. intensywnie różowymi wrzosami. Będziesz miała świetną ozdobę do zimy

Filip, tak od razu w sklepie pomyślałam, bo jakoś nie pamiętam żeby ktoś pokazywał tu stałe kompozycje z tą rozplenicą. Spytałam pani sprzedającej roślinki czy zimuje u nas, spojrzała na mnie jak na głupka i powiedziała, że tak jak wszystkie rozplenice ta te ZIMUJE Rośnie na nowej rabacie, tam na razie pustki zanim rozrosną się rośliny i wolę takie jednoroczne niż jakieś typowe jednoroczne kwiatki.
Dzięki za radę, pozdrawiam
Moje zmagania ogrodowe 19:00, 08 sie 2014

Do góry
Nie chcę Cię martwić, ale ta rozplenica raczej zimy nie przetrwa. Ona jak Rubrum tylko na rok. To odmiana 'Sky Rocket' i niestety nie do naszej strefy klimatycznej Wsadź ją do ładnej donicy i zrób kompozycję z np. intensywnie różowymi wrzosami. Będziesz miała świetną ozdobę do zimy
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 17:58, 08 sie 2014

Do góry
Irenko, zmieniłaś nicka?? Ja też dawno u Ciebie nie byłam To chyba Hameln, ale niestety podpisana była tylko "rozplenica" Buziaki!!

dawno Hameln ma ciemniejsze chyba?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 17:48, 08 sie 2014

Do góry
Agatko, jeszcze niedojrzałe, ale już niedługo

Irenko, zmieniłaś nicka?? Ja też dawno u Ciebie nie byłam To chyba Hameln, ale niestety podpisana była tylko "rozplenica" Buziaki!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:21, 08 sie 2014

Do góry
Milka napisał(a)
Jula, rozplenica i jeżówki, to o 5 rano a wyżej są lilie orientalne, ale tu nie widać

to jednak rozplenica?....a ja myślałam, że te kwiaty z tyłu to do niej należą....Irenko co Ty w nocy w ogrodzie robisz?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies