Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:12, 01 maj 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Nieustannie zachwycam się tym drzewkiem przy stawiku
Floksy obłędne, też posadziłam kilka sztuk w gazonach, niestety tylko jasny fiolet.

A którym, rogami łosia czyli sumakiem octowcem Tiger Eye?
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:01, 01 maj 2014

Do góry
Nieustannie zachwycam się tym drzewkiem przy stawiku
Floksy obłędne, też posadziłam kilka sztuk w gazonach, niestety tylko jasny fiolet.
ogrodoweimpresjejolki 19:23, 30 kwi 2014

Do góry
Ja tych 'golasów' prawie nie mam, za to wstężyków sporo. Uwielbiają floksy. wpadłam na pomysł i wokół roślin rozsypałam - jako zaporę - igły świerkowe. Na razie pomaga

Zawilce prawie całkiem wykopałam, ale i tak odrosły. W ryzach je trzymać trzeba, bo za pomocą rozłogów szybko anektują coraz większy teren.
Słoneczny ogród słonecznej safikey 09:10, 30 kwi 2014

Do góry
Azalia japońska Nordlicht jest już przepiękna..

kostrzewy sine mocno się zagęszczają

funkia albopicta przyjęła się pieknie

floksy we wrzosowisku szaleją z kolorami

cały czas coś cieszy
Mój 4 arowy azyl... 23:59, 29 kwi 2014

Do góry
Co jeszcze kwitnie?
Pełniki zaczynają się osypywać, ale tylko te, które zakwitły pierwsze

Żagwin w towarzystwie rh impeditum

floksy szydlaste w półcieniu zakwitają później

Żywokost i żółta smagliczka skalna z białą gęsiówką macedońską

Ogródek Anity 22:39, 29 kwi 2014

Do góry
Co do obi nie masz czego,żałować - róże z mszycami, floksy po kilkanaście zeta....wszystko w złym stanie. Jedynie co to powojniki były po 10 zł.można zaryzykować, ale takie sobie....
Bajkowy ogród Weroniki 22:20, 29 kwi 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
Piękne kolorowe zdjęcia... u mnie floksy jeszcze na coś czekają.... muszę pokazać im Twoje zdjęcia co by się za kwitnienie wzięły

I kwitną? Dzisiaj chyba tak. Jak nie, to popatrz na piękną haftowaną pościel z moich dzisiejszych spacerów pałacowych. Pozdrawiam.

On na mnie czeka, a ja się w lustrze przeglądam, w pięknym lustrze z minionej epoki.
Starorzecze na górce 07:58, 29 kwi 2014

Do góry
Dziękuję koleżanki. Ja się bardziej obawiałam, że to grzyb (jakaś plamistość czy rdza, ), która przejdzie mi na inne rosliny, w szczególności podatne róże, floksy. W takiej sytuacji, to chyba lepiej byłoby zutylizować roślinę z dala od innych.

Ale to chyba faktycznie mroźne przeciągi.
Bajkowy ogród Weroniki 10:19, 28 kwi 2014

Do góry
Piękne kolorowe zdjęcia... u mnie floksy jeszcze na coś czekają.... muszę pokazać im Twoje zdjęcia co by się za kwitnienie wzięły
Jurajski Ogród 07:22, 28 kwi 2014

Do góry
Agatko, Mariolko, Perka, Alicjo, dziękuję bardzo

Marzenko, masz na myśli floksy szydlaste? One teraz kwitną, więc powinny już kwitnąć, jak kupowałaś (jeśli to są sadzonki).

Na dzień dobry:

Jurajski Ogród 06:08, 28 kwi 2014

Do góry
Aga kupiłam sobie wczoraj floksy. Czy one mają szansę jeszcze zakwitnąć, czy na ich urodę muszę poczekać do przyszłej wiosny?
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 21:53, 27 kwi 2014

Do góry
Floksy cudne! Oczyma wyobraźni widzę już te zwisające poduchy w przyszłości! Ja też ostatnio jestem nimi zauroczona
Ogródek Anity 20:12, 27 kwi 2014

Do góry
Jeszcze tulipki

Floksy- z nimi dopiero zaczynam swoją znajomość

I takie tam
Brunera

Miodunka

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 20:05, 27 kwi 2014

Do góry
Floksy zaczynają kwitnąc niebawem zrobi się kolorowo póki co chwasty u mnie przeważają

Weronko to od ciebie kilkanaście gałązek tak się rozrosło i cieszą moje oczy dzięki tobie

Z bliska
Bajkowy ogród Weroniki 19:09, 27 kwi 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U Ciebie jak zwykle o tej porze raj floksowo-skalnicowy i nie tylko. Miłej niedzieli Wam życze.

Bogdziu, lubię ten floksowy raj, ale na inne też czekam jak się zaprezentują. Pogoda ładna, deszczyk,
a teraz ciepło.

Floksy, skalnice, tulipany o wiele wcześniej niż w ub.r.

Tawuły wczesne, floksy, skalnice i tulipany.

Smagliczka skalna też się przyplątała do floksowego towarzystwa.

Jabłonka rajska nie zawiodła i zakwitła bujnie.

Goryczki od Ciebie Bogdziu kwitną, dziękuję. Zrobię zbliżenie lada dzień.
Dwa ogrody 01:09, 27 kwi 2014

Do góry
Małgosiu, liliokształtne kupowałam w Skierniewicach, nie pamiętam nazwy, a kolor rzeczywiście mają cudny. Podobno mają być jutro przejaśnienia, ale u nas pomimo mżawki w dzień pod jodłami wieczorem było sucho. Deszcz potrzebny. Również miłej niedzieli.
floksy kanadyjskie, po przekwitnięciu do zabrania z tego miejsca

i inne

Mazury i mój kawałek ziemi 00:57, 27 kwi 2014

Do góry
A takie zakupy mam dla Huberta do jego ogrodeczka
Dla Olgusi
I moje
Trawy ,różanecznik, hortensja niebieska i róż i formowane iglaki nie pamiętam nazwy no i jabłoń ozdobna i floksy niskie tez takich nie mam gdzie i jak posadze nie wiem myślę nad tym.
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:37, 26 kwi 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)
Aniu, kompozycje z różowych tulipanów i niezapominajek, romantyczne, urocze. Wszystkie tulipany masz piękne. Podglądam, czy już kwitną niebieskie floksy kanadyjskie, chyba tak, bo u Ciebie wiosna wcześniej. Pozdrawiam.

Weronika, kanadyjskie dopiero zaczynają, ale poduchy z szydlastych od południa już sie wybarwiają... Moim szydlastym do Twoich też daleko... ale cieszy to co jest..
I które foto wybrać ???
Floksowa przełęcz

I z widokiem na samosiejkę kocimiętkę...
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:48, 26 kwi 2014

Do góry
Aniu, kompozycje z różowych tulipanów i niezapominajek, romantyczne, urocze. Wszystkie tulipany masz piękne. Podglądam, czy już kwitną niebieskie floksy kanadyjskie, chyba tak, bo u Ciebie wiosna wcześniej. Pozdrawiam.
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:40, 26 kwi 2014

Do góry
weronika77 napisał(a)
Aniu, moje floksy szydlaste zakwitły w 3 kolorach niebieskie/lila, róż jasny i ciemniejszy. Natomiast niebieskie kanadyjskie (większe) zabierają się do kwitnięcia. Mam je od Ani z Rzeszowa. Pozdrawiam.

Weroniko widziałaś moje?łaniutkie a kanadyjski już mi kwitnie od 2 dni pozdrawiam serdecznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies