Ja tych 'golasów' prawie nie mam, za to wstężyków sporo. Uwielbiają floksy. wpadłam na pomysł i wokół roślin rozsypałam - jako zaporę - igły świerkowe. Na razie pomaga
Zawilce prawie całkiem wykopałam, ale i tak odrosły. W ryzach je trzymać trzeba, bo za pomocą rozłogów szybko anektują coraz większy teren.
Co do obi nie masz czego,żałować - róże z mszycami, floksy po kilkanaście zeta....wszystko w złym stanie. Jedynie co to powojniki były po 10 zł.można zaryzykować, ale takie sobie....
I kwitną? Dzisiaj chyba tak. Jak nie, to popatrz na piękną haftowaną pościel z moich dzisiejszych spacerów pałacowych. Pozdrawiam.
On na mnie czeka, a ja się w lustrze przeglądam, w pięknym lustrze z minionej epoki.
Dziękuję koleżanki. Ja się bardziej obawiałam, że to grzyb (jakaś plamistość czy rdza, ), która przejdzie mi na inne rosliny, w szczególności podatne róże, floksy. W takiej sytuacji, to chyba lepiej byłoby zutylizować roślinę z dala od innych.
Bogdziu, lubię ten floksowy raj, ale na inne też czekam jak się zaprezentują. Pogoda ładna, deszczyk,
a teraz ciepło.
Floksy, skalnice, tulipany o wiele wcześniej niż w ub.r.
Tawuły wczesne, floksy, skalnice i tulipany.
Smagliczka skalna też się przyplątała do floksowego towarzystwa.
Jabłonka rajska nie zawiodła i zakwitła bujnie.
Goryczki od Ciebie Bogdziu kwitną, dziękuję. Zrobię zbliżenie lada dzień.
Małgosiu, liliokształtne kupowałam w Skierniewicach, nie pamiętam nazwy, a kolor rzeczywiście mają cudny. Podobno mają być jutro przejaśnienia, ale u nas pomimo mżawki w dzień pod jodłami wieczorem było sucho. Deszcz potrzebny. Również miłej niedzieli.
floksy kanadyjskie, po przekwitnięciu do zabrania z tego miejsca
i inne
A takie zakupy mam dla Huberta do jego ogrodeczka
Dla Olgusi
I moje
Trawy ,różanecznik, hortensja niebieska i róż i formowane iglaki nie pamiętam nazwy no i jabłoń ozdobna i floksy niskie tez takich nie mam gdzie i jak posadze nie wiem myślę nad tym.
Weronika, kanadyjskie dopiero zaczynają, ale poduchy z szydlastych od południa już sie wybarwiają... Moim szydlastym do Twoich też daleko... ale cieszy to co jest..
I które foto wybrać ???
Floksowa przełęcz
Aniu, kompozycje z różowych tulipanów i niezapominajek, romantyczne, urocze. Wszystkie tulipany masz piękne. Podglądam, czy już kwitną niebieskie floksy kanadyjskie, chyba tak, bo u Ciebie wiosna wcześniej. Pozdrawiam.