Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

leon60 22:08, 26 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)

Pamiętam przed i jestem w szoku. Pięknie to wszystko skomponowałaś !
Mala_Mi 22:12, 26 kwi 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Podziwiam foty - pięknie Aniu. Przerzucanie z flanki na flankę daje niesamowite rezultaty Ja też powoli zabrałam się za bylinówkę, ale wolno mi to idzie, chyba do czerwca nie skończę (mój M dzisiaj pomógł przesadzić wielkie tawuły na skarpę - niech sobie tam rosną...). Pozdrawiam z deszczowego Jurajskiego

Agnieszka, ja ze swoją rabatą walczyłam od rana do ciemnej nocy .. 3 tygodnie... bez względu na pogodę... sąsiedzi aż sie nade mną litowali... ale samo sie nie zrobi, a ja szczęśliwa, że mam to za sobą. Będą poprawki na 100% ale posegregowane.. niestety nie wszytko byłam w stanie dociec ... ale tera przerzucanie będzie łatwe.. nie ma siewek, nie ma nasadzeń piętrowych.. a na dwóch końcach nasadzenia z zimozielonymi, nie będzie tak pusto zimą.. nawet M pochwalił rozwiązanie ..
Dla ciebie powinnam dać moje żagwiny, co prawda do Twoich im daleko.. ale .. taka namiastka.. w następnym poście.. bo skalniak szaleje ..
Prawy koniec wsiowej.... dojdą jeszcze ożanki z nasionek Vivy Już rosną siewki.. i dosadziłam małe co nie co.. np niskie irysy granatowe ze śmietnika

I lewy koniec.... karagany dostały paliki i już są proste...

I środek.. ale z rana, pół dnia jeszcze walczyłam..

Mala_Mi 22:20, 26 kwi 2014

bociek napisał(a)
Ile Ty masz tych tulipkow.. Ogrod z gumy jak pragne zdrowia

A tojesc, jak sie bedzie panoszyc to bede ja ograniczac albo ja wykopie i wsadze w donicy...

Buziaki Anek

Bociuś, ja w różankę posadziłam kawałek odętki... a to tak samo sie rozrasta jak diabli.. to posadziłam w donicę z wystającym rantem. W donicy wycięłam dno, bo to idzie płytko.. tojesć też płytko idzie.. A astry posadziłam w obwódkę plastykową do obrzeży.. taka pofalowana z rolki.. bo astry te lezą gdzie chcą .. i niestety gorzej niż odętka i tojeść

A teraz dąbrówki... ta jest ciemny bordo.. a na foto wychodzi zielonawa.. wycinam ja tylko spod pwionii, a resztę krzaków zadarnia.. mniej pielenia

A to zakup zeszłoroczny i od razu podzielony forumowo.. podsadziłam mojego drugiego bonzaja dla ubogich... idzie pięknie
Za rok zero pielenia pod bonzajem

Mala_Mi 22:24, 26 kwi 2014

Jag_58 napisał(a)
Ania ale ładnie kwitnie u Ciebie ,tulipki piękne ,kolory zachwycają odwaliłaś kawał dobrej roboty ,a przerzucanie z jednej flanki na druga to również moje drugie imię tak ze cię dobrze rozumiem

W dużym ogrodzie jak Twój czy mój. przerzucanie to wyzwanie.. a kilometry lecą Widzę, że przyswoiłaś moje pojęcie z flanki na flankę Czyli ruchy wojsk, a my jak dowódcy..

Po rewolucji na rabacie z odsadzeniem róż... tulipany zmarnowałam... wiec pokazuje resztki. Ale róze liczę że wynagrodzą straty.. i finkowe szałwie

Mala_Mi 22:27, 26 kwi 2014

Bogdzia napisał(a)

Ania myśle ze to jednak Alfred bo bardzo duże kwiaty a te brązy może zjaśnieją jak bardziej rozkwitnie.Zobacz jak on różnie moze wyglądac.

http://www.hirsutum.info/rhododendron/hybrids/detail.php?start=A&id=219&offset=300

W Alfredzie sie zakochałam jak kupiłam swojego.. a już zakochanie na zabój to było jak przyjechałam do Ciebie pierwszy raz..
Super by było jak mam dwa Alfredy
U Ciebie już pisałam, że Twoja wiosna dogniła moją

Te azalie w pąkach, ale inne maja peirwsze kwiaty

Mala_Mi 22:30, 26 kwi 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Mi też ta kompozycja baaardzo się podoba

Twój żagwin jest najlepszy na forum.... mój to ubogi krewny.... ale na linii widokowej nie ma zgrzytu kolorystycznego Sukces

Mala_Mi 22:32, 26 kwi 2014

Mirella napisał(a)
Ania, Chapeau Bas

Nie wiem co mam na to odpisać Jesteś naprawdę bardzo miła... i liczę, że sie keidyś spotkamy w realu.

Nie zapomnij o mnie.. tak krzyczą do mnie moje niezapominajki.. dar przypadkowy od Bogdzi.... ale cieszą oko ... mam je już w iluś miejscach....
Mala_Mi 22:34, 26 kwi 2014

Kondzio napisał(a)
Aniu jestem na bieżąco padam na p.... Buziam mocno

Też padam, ale obiecałam fotki. i mam okazję sie pochwalić Szkoda, że foto nie oddaje realu ...
Sprawdzę jutro co tam zrobiłeś, że pysk masz obdarty

I ta dam... klon puszcza liście...
Mala_Mi 22:37, 26 kwi 2014

weronika77 napisał(a)
Aniu, kompozycje z różowych tulipanów i niezapominajek, romantyczne, urocze. Wszystkie tulipany masz piękne. Podglądam, czy już kwitną niebieskie floksy kanadyjskie, chyba tak, bo u Ciebie wiosna wcześniej. Pozdrawiam.

Weronika, kanadyjskie dopiero zaczynają, ale poduchy z szydlastych od południa już sie wybarwiają... Moim szydlastym do Twoich też daleko... ale cieszy to co jest..
I które foto wybrać ???
Floksowa przełęcz

I z widokiem na samosiejkę kocimiętkę...
Kondzio 22:40, 26 kwi 2014

Mala_Mi napisał(a)

Też padam, ale obiecałam fotki. i mam okazję sie pochwalić Szkoda, że foto nie oddaje realu ...
Sprawdzę jutro co tam zrobiłeś, że pysk masz obdarty

I ta dam... klon puszcza liście...
u mnie brak fot nie mam na nie czasu robota mnie goni powoli mam dość ale sciskam zeby i robie