Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Ogród w Alei Lipowej... 19:46, 18 paź 2011

Do góry
Nożem też można. Ja dziś też rozmnażałem żurawki przez sadzonki z piętką - oby się udało, tfu, tfu
Wichrowe wzgórze 19:44, 18 paź 2011

Do góry
Monic napisał(a)

Przepiękne te daglezje - ale ja bym nie eksperymentował z nią na choinkę

Dziękuję, Sebku
Czemu nie eksperymentowałbyś z choinką?
Nie mam doświadczenia z daglezjami, niewiele wiem na ich temat. W Internecie przeczytałam, że dobrze znosi przesadzanie, cięcie, formowanie. Pisze też, że należy zadbać, aby po przesadzeniu była przywiązana w różnych kierunkach, żeby wiatr nią nie ruszał i nie powodował zerwania młodych, odbudowujących się korzeni. Jedną wsadziliśmy od razu do gruntu (ta na zdjęciu). Druga, ciut mniejsza czeka w donicy do zimy... Czy myslisz, że to się nie uda?

No nie wiem - po pierwsze puści Ci nowe przyrosty, jak ją wyniesiesz to zmarzną.

To chyba jedyny minus
Ogród u Mayi 19:41, 18 paź 2011

Do góry
Syla napisał(a)

Super Sylwus
Tak dobrze zauwazylas, zbieram pomysly i mysle nad organizacja.
pracy bede miec duzo w ogrodzie ale pomalu moze cos mi sie uda zrobic. Tacy weterani jak Wy to bardzo duza ksiega wiedzy , dlatego dla nowicjuszy jestescie lepsi niz ksiazki !
Bacznie obserwuje, czytam rady i obym to wykorzystala w przyszlym roku.
Buziaczki Sylwus, pieknie wyglada ten zmrozony ogrodeczek, zreszta masz taki teren ze mozna by tam boisko na rugby zrobic jeszcze

Zapewniam w realu jest znacznie mniejszy ten mój ogródek

E nie jest źle - na takie mini boisko masz miejsce
Mój ogród :) 19:20, 18 paź 2011

Do góry
Ale zakupy

Pokaż troszkę
Mój ogród - co dalej? 19:18, 18 paź 2011

Do góry
Dzięki Sebek za info. Pozdrawiam
Ogród w Tarnowie 19:17, 18 paź 2011

Do góry
Ale miałeś je obsypane kwieciem - i tak cały czas?
Mój ogród - co dalej? 19:13, 18 paź 2011

Do góry
Jasne, że możesz przyciąć - pościel sobie worki z kory pod spód, żebyś nie musiała wydziubywać pędów ze żwirku
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:11, 18 paź 2011

Do góry
justi napisał(a)
Właśnie miałam spytać czy masz dostęp do jakiegoś kompa...wiadomo co mógłbyś robić podczas nudy

Koleżance dali komputer i siedzi na Fb i innych, a ja wiadomo - siedziałbym na ogrodowisku
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:10, 18 paź 2011

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Sebku, Sekretarzu!
Jakie meble, wskaż ścieżkę do ławki? Gdzie to było?

To to
Ogrodowe komplety mebli 19:10, 18 paź 2011

Do góry
Joanka napisał(a)

A czy w tle to ten fordzik Ka?

Sebek jak zwykle świetnie poinformowany Byłby z Ciebie doskonały "dochodzeniowiec"

No jeszcze tam mnie potrzeba
Ogrodowe komplety mebli 19:08, 18 paź 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
Sebek nie są tekowe takie drogie http://allegro.pl/luksusowa-lawka-ogrodowa-100-teak-okazja-bcm-i1874442724.html

http://allegro.pl/luksusowy-stol-ogrodowy-teak-okazja-bcm-i1874441798.html

Ale ja chcę te co ma Danusia
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:06, 18 paź 2011

Do góry
ell napisał(a)
Sebek, a urzędnicy choć pracowali ?

Oni to tak - ja jestem do nich odwrócony, ale coś tam wypełniają w komputerze

Ahh gdyby mi dali komputer to wiem co bym robił - Wy też
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 18:48, 18 paź 2011

Do góry
Sebek, jeszcze wróciłam do Twojego wątku. Rewolucje czas zacząć oznacza, że to dopiero przed Tobą. Pisałeś zaś, że całe tegoroczne lato to były rewolucje. Jak to jest z czasami dokonanymi u Ciebie? Jako filolog muszę zapytać?
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 17:55, 18 paź 2011

Do góry
Sebek, a urzędnicy choć pracowali ?
Pogaduchy skowronków 17:11, 18 paź 2011

Do góry
maria_kalinowska napisał(a)
Sebek, wielkie dzięki.

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 17:09, 18 paź 2011

Do góry
Piękny ogród - i jaka konsekwencja w kształcie rabat i sadzeniu - prosto jak struna
Ogród zmyślony 17:07, 18 paź 2011

Do góry
Dzisiaj kolejne rewolucje?
Ogród Babci Jasi 17:06, 18 paź 2011

Do góry
600 odmian - a może krzaków?
Nie wiedziałem, że jest aż tyle...
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 17:00, 18 paź 2011

Do góry
monteverde napisał(a)
I jak tam Sebku praktyka? obejrzałeś te meble tekowe?

A praktyka leci

W US minęła - pracowicie, ale przynajmniej ocena przyzwoita

A w UM lenię się

Dzisiaj miałem tylko do zaznaczenia mazakiem granice - zajęło mi to może 30 minut - a potem nic nie robiłem. Czytałem potop

A o jakie meble Ci chodzi - te co Danusia pokazywała to widziałem, ale szukać do kupienia na pewno nie, bo jeszcze się skuszę i co by to było - musiałbym się sprzedać
Wichrowe wzgórze 16:03, 18 paź 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Przepiękne te daglezje - ale ja bym nie eksperymentował z nią na choinkę

Dziękuję, Sebku
Czemu nie eksperymentowałbyś z choinką?
Nie mam doświadczenia z daglezjami, niewiele wiem na ich temat. W Internecie przeczytałam, że dobrze znosi przesadzanie, cięcie, formowanie. Pisze też, że należy zadbać, aby po przesadzeniu była przywiązana w różnych kierunkach, żeby wiatr nią nie ruszał i nie powodował zerwania młodych, odbudowujących się korzeni. Jedną wsadziliśmy od razu do gruntu (ta na zdjęciu). Druga, ciut mniejsza czeka w donicy do zimy... Czy myslisz, że to się nie uda?

Gabriela napisał(a)
Daglezje to piękne drzewa i szybko rosną, sama mam dwie odmiany, z jedwabistymi igłami i krótszymi, sztywnymi.
Hortensje będą kwitły, jak w listopadzie zwiążesz je sznurkiem i opatulisz dwoma warstwami włókniny zimowej. Wtedy pąki kwiatowe, które zawiązały tego lata, nie zmarzną.
Widok przymrożonego ogrodu na małym zdjęciu bardzo piękny.

Gabrysiu - wielkie dzięki za wspaniałą radę!! Tak zrobię, jak piszesz. Zawsze osłaniałam włókniną lub kartonami, ale i tak marzły. Teraz je dodatkowo zwiążę, to może będzie im cieplej

Joanka napisał(a)
Piękne te daglezje. Na pewno się przyjmą

Asiu, mam taką nadzieję. Pomijam już kwestie finansów, bo trochę kosztowały, ale chodzi o same drzewa - są naprawdę okazałe i pięknie wyglądają w ogrodzie - chciałabym, żeby zostały

Pszczelarnia napisał(a)
Mróz wyrządził szkody ale widok ze szronem piękny. A murowana brama z murem prowadzi do części użytkowej ogrodu? Do sadu? Te daglezje są w donicach? Pozdrawiam.

Ewo, murowana brama prowadzi do sadu, gdzie rośnie już sporo drzewek owocowych, kilka winorośli, borówek amerykańskich, aronii, jeżyn bezkolcowych i tych bardziej pospolitych krzewów owocowych, jak agrest i porzeczki.
Daglezje były kopane z gruntu. Jedną wsadziliśmy od razu do ziemi, a drugą do donicy.

Pwl napisał(a)
Monika, czy te daglezje były cięte? Mam 3 sztuki ale jeszcze maleństwa...
tak z ciekawości pytam bo pięknie wyglądają u Ciebie

Pawle, ja je kupiłam już takie przycięte. Właściciel mówi, że formował je, żeby się zagęszczały i nie rosły wysokie. Miał też daglezje nieformowane - jak dla mnie to też piękne, choć bardziej 'rozczochrane'.
Taka cięta daglezja kojarzy mi się z choinkami z amerykańskich filmów, którym nie wiele ozdób trzeba, a już są piękne.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies