Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "miskant"

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:37, 17 sie 2014

Do góry
martika napisał(a)
A jeszcze pytanie czy Miskant ML nie jest za niski do Vanilek?

Miałam taką samą zagwozdkę, ale wymyśliłam że miskanta dam lekko przed hortkami, żeby go było widać całego Chyba ze gracilimus, wtedy hortki go nie zjedzą, bo jest sporo wyższy, docelowo. Ciekawe kiedy, u mnie drugi rok i jaki wsadziłam taki jest hihi
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:29, 17 sie 2014

Do góry
A jeszcze pytanie czy Miskant ML nie jest za niski do Vanilek?
Mój kawałek planety 12:14, 17 sie 2014

Do góry
kamyczki wysypane na jednej z rabat, trawka poczworzyła ( w sensie razy 4 swoja objętość

tawuły zrobione w kulkę, miałam się ich pozbyć ale niech sobie na razie będą

miskant graziella (nazywam go grażynką wypuścił miotełki - ale myślę że on nie jest taka wysoki jak być powinien.

i runianka która, jak odgarnęłam korę - zostawiłam jej ciutko - mam wrażenie ruszyła z kopyta

a tu moja morda kochana - jamnik szorstkowłosy, ma niespełna rok i same psoty mu w głowie

poza tym nie można bez końca fotografowac dwóch rabat i idę robić rosół
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:41, 17 sie 2014

Do góry
Mam posadzoną w rogu na tle Smaragdów Nigre( korona na wysokisci 160cm), chcę ją podsadzić hortensjami na przemian z Miskantem( mam tam ok 6 m długości w sumie). Myślałam o Anabell z Gracilimusem lub Variegatusem? W ich nogach coś zimozielonego. Który z miskant ów bedzie lepszy?
Życie w wiejskim ogrodzie 13:55, 16 sie 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Co to za miskant przy trzepaku?

Jakieś chińskie cudo ale jakie nie wiem
Życie w wiejskim ogrodzie 13:49, 16 sie 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Co to za miskant przy trzepaku?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 17:15, 15 sie 2014

Do góry
No to zgaduję:
pod śliwami wiśniowymi są hortensje bukietowe
po środku przed świerkiem Hakonechloa żółta, a przed nią konwalnik czarny
od lewej 3 szare trawy to miskant Morning Light, a może wyższy...
w pierwszej linii limonkowe to żurawki (tam od świerka trochę cienia może będzie więcej...), czerwone to begonie
a na prawo od czarnego to zielone to może bergenia?
skrajnie na prawo przed świerkiem 2 kule bukszpanowe, ekranik z bukszpanu a przed nim lawenda?
Pomarańcz to chyba żurawka może Marmalade?
A przed nią mogą być też wrzośce, zależy od nasłonecznienia, runianka? Co by takie jasno-zielone mogło być...
Moja codzienność - ogród Oli 21:28, 14 sie 2014

Do góry
Może ktoś rozpozna co to za miskant Flamingo ?

Ogródek Iwony 20:56, 14 sie 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Dziękuję Iwonko za odwiedziny
W końcu doczekałaś się porządnego deszczu, a to dla roślin najlepsze.
U nas pada codziennie, lało całą noc a dzisiaj pochmurno i bardzo wietrznie.
Nowych zakupów jestem bardzo ciekawa.
pozdrawiam

Joasiu, u nas dziś też było pochmurno. Wykorzystałam ten fakt i to, ze całą noc padało i dokończyłam moje dwie rabatki. Poprzesadzałam trochę, trochę dosadziłam, zabrakło mi tylko kory.
A to moje zakupy:
2 trawki miskant morning light

Róża Bonica

3 trzykrotki, które urzekły mojego e-Musia i wołały do niego: kup mnie, zabierz mnie stąd :

Najlepsze było to, że trzykrotki nie znałam wcześniej. Spodobała mi się i była niebieska. Wybraliśmy te, które miały dużo rozkwitłych kwiatków. Zapakowaliśmy do samochodu, przywieźliśmy do domu ... otwieram samochód, a na trzykrotkach nie ma żadnego rozkwitłego kwiatka. Szybko poleciałam do Internetu i sprawdzam, co to za cudo dziwne. Okazało się, że trzykrotka Andersona (pod taką nazwą kupiliśmy ) ma kwiaty jednodniowe. Zakwitają rano, by wieczorem się zamknąć Kolejnego dnia rozkwitły następne kwiatki. I tak do jesieni Będą pasować do moich żółtych róż.
Kwitnące skarpy 20:21, 14 sie 2014

Do góry
Nowa rabata ukończona w 50%, nowe foteczki
Rozplenica hamlen

upały wykończyły moją trawę

miskant morning light

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:46, 14 sie 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Aż dziw bierze Irenko że rodki na takiej patelni takie piękne. Elata Aurea mus schować u mnie też przypala. A boćki to w nogach mają może tę szerokolistną trawkę? Ach te eksperymenty i próby. Jednak rzeczywistość wspaniale koryguje gdzie jakim roślinom najlepiej. Pozdrowienia.

O rodki dba tylko i wyłącznie mąż, ja tylko kanty i plewienie
tak, w nogach jest turzyca szerokolistna variegata, ale Ania stwierdziła, ze u ciebie Ice Dance? no nie wiem..
koryguje i dobrze, bo wtedy mniej problemów
te rozplenice w tym miejscu radzą sobie super, ale tu stale sucho, więc podlewać trzeba
są tu 2 rodki Alfredy i azalia wielkokwiatowa od Ewy.....no i molinie i hortki i coś tam jeszcze...

tu chyba jest trawa Forest coś tam i też nic mu nie dolega, nigdy nie podlewam tu, bluszcz chroni przed wysychaniem

miskant variegatus rośnie w skrzyni i jakieś inne byliny, a wiosną tulipany, rzadko podlewam

z lewej strony rodków są hakone All Gold, rosną doskonale, zero pracy
Początki w Kruklandii 20:56, 13 sie 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)
I jeszcze jedno pytanie/quiz bez nagród
Kto wie co to za miskant ???

moze Cosmopolitan ?
Początki w Kruklandii 16:19, 13 sie 2014

Do góry
I jeszcze jedno pytanie/quiz bez nagród
Kto wie co to za miskant ???
Małymi kroczkami do celu... 13:58, 13 sie 2014

Do góry
nowa rabatka póki co stoi w miejscu, zagościł w niej kolejny lokator

a oto i on miskant zebrinus

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 21:27, 12 sie 2014

Do góry
Milka napisał(a)
i w różne strony
tam gdzie wysokie drzewa, trawy nie ma, susza, ale pokropiło i może ruszy, jak skończę z chwastami, dam nawóz
trawy pokochałam niesamowicie, ale nie wszystkie, hakone i miskant Ml bardzo i moją też, choć ją przypala w te upały;
no i czekam, jak buki trikolor jeszcze większe będą i nutkajskie cyprysy

jak mi się to miejsce podobaaaaaaaaaaaaaaaaa
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:15, 12 sie 2014

Do góry
i w różne strony
tam gdzie wysokie drzewa, trawy nie ma, susza, ale pokropiło i może ruszy, jak skończę z chwastami, dam nawóz
trawy pokochałam niesamowicie, ale nie wszystkie, hakone i miskant Ml bardzo i moją też, choć ją przypala w te upały;
no i czekam, jak buki trikolor jeszcze większe będą i nutkajskie cyprysy
Na Łowieckiej 00:39, 12 sie 2014

Do góry
inag napisał(a)
I są:

Mam jeszcze po jednej takiej mniejszej donicy i jednej całkiem malutkiej. Planuję w nich posadzić dwie trawy miskant morningligtht i dwie hortensje... Mam nadzieję, że razem to będzie wyglądało ładnie i elegancko...
Zaraz przystępuję do dalszych zmian;-D

witaj, pieknie już jest, będę zaglądać. super te donice, gdzie można cos takiego kupić jeśli można sptac;? bo wlaśnie szukam ciekawych czarnych donic dwóch.
W miniformacie 23:37, 11 sie 2014

Do góry
Gabrysia tak jak widzisz, powiedziałaby, że raczej wysokie.
A miskant to ile będzie miał?

Mogę jutro je zmierzyć bo nawet miary Gierczusiowej turdno zasotosowac, bo tam podniesione rabaty.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:49, 11 sie 2014

Do góry
ewa004.....uwierz mi, da się, jak taki śliczny letni dzień, w robocie ogrodowej stale tyły, na leżaku chciało się poleżeć i w dzień i wieczorkiem, , to jest to możliwe

Marzenko....nie dziękuję, coby nie zapeszyć...u mnie tylko rozplenice się sieją, nic innego...

Agata........kilka lat z rzędu pozwalałam kwitnąć, potem ucinałam kwiatostan, a teraz stwierdziłam, że nie będę, jest śliczny i jak wieje, cudownie wygląda

Iwonko.....na drugi rok nie skub, jest śliczny, a potem na jesień równo przy zielonym po prostu ucinam

wczorajszy dzień był zachwycający, ogród w jego świetle też, limki pachniały odurzająco, aż ciężko było cokolwiek robić....

miskant cukrowy a w tle wyspa berberysowa, wróble powróciły, zawsze w sierpniu i aż do maja tu siedzą..
a ja siedziałam na tarasie imprezowni i pstrykałam fota, no i było planowanie, przewieszanie zegara i serduch lustrzanych, na ścianie nie dawały efektu, a w promieniach zachodzącego słońca, iskrzą milionami refleksów

i on, jak parasol nad wszystkim, a pod nim zimozielone, az dziw, że żyją i podziwiam je zimą
Ogród na glinie 09:17, 11 sie 2014

Do góry
miskant nareszcie rozwinął kłosy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies