Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE.....

Margarete 10:35, 08 wrz 2014

Bogdziu, Popcarol, Nikita, Pani Przyrodo, Kasiu-Luizo - bardzo dziekuje za miło spedzona wspólnie sobote. Ukłony i podziekowania również dla Danusi - kolezanki Pani Przyrody.

Ogrody oba u naszej Pani Przyrody - śliczne, ciacho pyszne, synowie i mąż przemili, atmosfera lesniczówki cudowna...
Nabyłam tez 2 śliczne kute podpory - ważkę i ślimaczka oraz zamówiłam nastepne

Wystawa na Swiecie Róż była inna niz ubiegłorocna, kwiaty w wazonach na ekspozycji były juz "lekko zmęczone" duchotą, upałem panującym w budynku Domu Kultury ale i tak wybór kolorów, kształtów, odmian był oszamiałający.
Natomiast kompozycje florystyczne były cudne ........jak mi naprawią kompa to wrzuce moje fotki. Na straganach był wybór duzy roslin ale mały wybór róz w porównaniu do ubiegłorocznej oferty.

Kupiłam jedna róże z gołym korzeniam - naostalgie bo szukałam pomponelli ale nie było a chodziło mi o taki pomponikowy kształt kwiatu wiec stąd ta nostalgia - ona tez ma taki własnie kształt o jaki mi chodziło

Kupiłam tez wielgaśny krzew rózy purpurowej o nazwie tajga - wyglada podobnie do róży munstead chociaz kształtem kwiatu bardziej do ascot - pachnie slicznie, kwitnie obficie - zobaczymy jak sie u mnie spisze...

Kupiłam nowego miskanta purple fall - do kompozycji do tej purpurowej rózy - na razie jest zielony ale jego źdźbła podobno zrobia sie całe purpurowe jak w rozlplenicy rubrum czy vertigo z tym że to jest miskant a jak to miskant - zimuje u nas bez problemu.

Poza tym w drodze powrotnej byłysmy we Florini i tam rzuciły sie na mnie 2 piekne rasowe jeżówki w promocji... cóz było robić - kupiłam je

Do tego dziewczyny obdarowały mnie innymi roslinami ze swoich ogrodów.... i teraz mam jeden problem - gdzie to wszystko w tym moim małym ogrodzie posadzic...????

Donia72 10:50, 08 wrz 2014

Małgosiu, przyszłam się przywitaćMiłego dnia życzę
Anita1978 14:02, 08 wrz 2014

Zaglądam i czekam na naprawę kompa i fotki!
Buziaki!
Margarete 16:25, 08 wrz 2014

Donia72 napisał(a)
Małgosiu, przyszłam się przywitaćMiłego dnia życzę

Witaj Doniu !
Dzieki i wzajemnie tobie tez miłego dnia !
Margarete 16:25, 08 wrz 2014

Anita1978 napisał(a)
Zaglądam i czekam na naprawę kompa i fotki!
Buziaki!

Szlag mnie trafi za chwilę.......ale cóż czekam cierpliwie...bez kompa ani rusz.....
Buziaki !
malgorzata_s... 16:31, 08 wrz 2014

Gosiu pozdrawiam. Miło Cię znowu zobaczyć Widziałam foty z wyprawy
Margarete 17:30, 08 wrz 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Gosiu pozdrawiam. Miło Cię znowu zobaczyć Widziałam foty z wyprawy

Witj Gosiu !
Bieda bez kompa w domu ale mam nadzieje ze za moment bede juz go miec naprawionego. Póki co podczytuje troche tu i tam...
Rzeczywiście dzien pod znakiem róz i ogrodów naszej kolezanki Mariolki - Pani przyrody - spedziłysmy miło i bardzo, bardzo ogrodowiskowo...
pozdrawiam !
Bogdzia 19:53, 08 wrz 2014

Macham
popcorn 08:58, 09 wrz 2014

Miłego dnia!
Margarete 10:15, 09 wrz 2014

Bogdzia napisał(a)
Macham

A ja odmachuje !
Pozdrawiam !