sobota była pracowita

... kontemplacyjnie ... bowiem razem z Admete zamawiamy róże ... Aga już typy miała a ja musiałam mieć ...
zatem zaczęłam norać w swych różanych marzeniach ... i zapiskach ...
marzenia zaczęły się układać piętrowo ... zaczęły ewoluować pod wpływem fascynacji nad oglądanym obrazem ... w końcu wyszło mi, że potrzebuje zamówić tira z różami ... potrzebować to oczywiście sobie mogę

... zamówić nie ...
drastycznie ściągnęłam swą wyobraźnię na ziemię ... i powstała lista z must have na jesień 2014

...
najsilniejsze okazały się zapamiętane piękności z Kutna i wrocławskie opętanie

od purpury do porcelanowego różu ... i tak pusta aktualnie rabata na lewo od wejścia ... z wystawą na zachodnie promienie słoneczka i trochę południowe będzie właśnie tonąć w różu i purpurze ... róż ... piwonii (jeżeli te od pana Trawki co kupie za tydzień zakwitną ... mówił, że jest domniemanie ... w Kutnie mówił

) ... do tego trawy ... kocimiętka ... lawenda ... jakieś naparstnice ... ciągle gdybam ...
poza tą wymarzoną różanką dzień mi upłynął nad wkomponowaniem Novalis na mój areał ... zadanie trudne bo o ile kwiat swym kształtem mnie zachwycił o tyle barwa kojarzy się dość makabrycznie ... ale coś do tej bajkowej róży mnie ciągnie i wpisałam na listę ...
zaparkowałam on-line na tej rabacie
http://www.rosebook.ru/users/gardens/Barbara/
http://www.pinterest.com/pin/437975132485962094/
i gapiłam się w ten colage koloru i o 22 (dokładnie ... godzina myśli odkrywczej ) i kombinowałam gdzie to wkleić u siebie ... i nie wychodziło ... aż odpaliłam, że ta Bluesette (jak wejdziesz myszką na nazwę róży pod zdjęciem to pokaże się na obrazku która to ) jest w kolorze bliźniaczo podobna do leonardo da Vinci ... więc chyba zaryzykuje tym zestawieniem koloru przy Leosi ... to odobna mała różanka a Eden rose i tak miała wylecieć na taras ... jeszcze jest ale inne badziewka wyleciały ... następczynie czekają w miednicy (tak łatwiej nawodnić )
niebiesko szare kółko to Novalis ... fioletowe to Rapsody in blue ... koncepcja bardzo prowizoryczna
lista ... kombinacje i teren ...
1) ... Leonardo da vinci ......................... 2 szt
2) ... Mrs John Laing ......................... 1 szt
3) ... Novalis ......................... 1
4) ... Rapsody in Blue ......................... 1
róż do porcelanowego różu
5) ... Jubilee Celebration ......................... 2
6) ... James Galaway ......................... 2
7) ... First Lady ......................... 1
8) ... Constance Spry ......................... 1
purpura
9) ... Monstead Wood ......................... 2
10) ... Gospel ......................... 2
białe
11) ... Glamis Castle ......................... 1
no chyba tak ... Waterloo mi chodzi jeszcze po głowie ... i Constans Mozart na taras bo ona mocno pachnąca ... ale to wiosną )))))))
teren A - rabata różowo - purpurowa
jakieś pierwsze ustawki ...
te trawki co widać do przemeldowania ... inne ... rozliczne mam nadzieję do zameldowania