Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Ogród z łezką 20:49, 23 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
I nareszcie do zdjęć dotarłam. Najpierw lilie Bogusi i z bliska,
i z dalsza

Jakie piękne zestawienie kolorów. A ja tak się broniłam przed liliami. W zeszłym roku kupiłam 2 doniczki w biedronce, przetrwały na rabatce, w tym kupiłam jeszcze 3 cebule i muszę przyznać, że kupiły moje serce.
Kindziu, byłam na początku twojego wątku i na końcu starego. Rozważę twój projekt ciurkadełka. Powiedz mi tylko, czy ta woda się nie rozchlapuje z kamienia, bo kamień nierówny jest.
Eksperymentarium 14:15, 23 cze 2014

Do góry
Wpadłam na tę pyszną i obiecaną kawę... mniam, chętnie bym spróbowała w realu, kiedyś pewnie da się

Mój projekt zrealizowałaś świetnie i wcale nie jest wszystko takie małe, wygląda doskonale, a już miłorząb no to wysoki...do nieba

Bardzo to ładne i dopracowane, no pewnie, że zawsze można dodawać, wchodzą nowości, pokazuję nowe rośliny, ktoś inny tez coś kupuje..można korzystać i sadzić, dosadzać.

Masz tylko jeden malutki szczególik, muszę ci poradzić, źle nawozisz, pewnie siewnikiem na kółkach i trawnik wyszedł w pasy... niby nic takiego, nauczysz się nawozić dobrze. Teraz podsyp te jasne miejsca i podlej, potem się wyrówna I tyle znalazłam.. nic.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:24, 23 cze 2014

Do góry
Danusiu, zapraszam na mój wątek, zobaczysz jak starałam się wykonać Twój projekt - bez niego byłabym zgubiona, z nim było super ale i tak czeka mnie jeszcze duuużo pracy.... Rośliny posadzone rok temu zaczynają rosnąć w górę, choć wciąż jeszcze trzeba wyobraźni...

Mam nadzieję że kiedyś do mnie zajrzysz osobiście i napijesz się kawy wśród moich roślin. Kawę, w przeciwieństwie do ogrodu, mam naprawdę genialną
Eksperymentarium 11:08, 23 cze 2014

Do góry
No i muszę się przyznać że projekt Danusi był cudowny ale nie do końca udało mi się wprowadzić go w życie, trochę pokombinowałam, może nie tak jaka Ana ale zmiany są... Może kiedyś Danusia jak będzie w okolicy wpadnie do nas, machnie czarodziejską różdżką i zrobi z tym porządek, a ogród stanie się idealny...... tylko czy to możliwe?

Nie sądziłam że tak będzie, ale zakochałam się w swoim ogródku, stał się nieodłącznym elementem mojego życia, uwielbiam spędzać w nim czas i codziennie obserwować zmiany.....
Ogród w skali mikro cz.II 22:02, 22 cze 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Podoba się, podoba
Mój eM. na początku twierdził, że mamy za mały ogród na lustro.To ja mu pokazuję zdjęcia Twojego ogrodu...
Projekt już wykonał, w następnym roku realizacja

Jaaaaa pinkolęęę ... Toż mój ogródeczek się eMusiowi pokazuje na wzór ???? .. Normalnie chyba dziś spać nie bedem

Ale mi jest miłoooooo

Mój ogród jest naprawdę malutki wiec Twój na bank ńe jest zbyt mały , bo to olbrzym w porównaniu z moim

Będę w takim razie trzymać kciuki za realizację planu " lustro ".. Jak będziesz potrzebować jakiejś pomocy , to wal śmiało

Ps.. Największą kwotę w tym całym projekcie odgrywa cena lustra , reszta to już bułka z masłem

Ps.2 widok miny szklarza , kiedy mu tłumaczysz ,że to lustro do ogrodu .. Bezcenne
Ogród w skali mikro cz.II 21:53, 22 cze 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

ale fajnie jak się podoba

Podoba się, podoba
Mój eM. na początku twierdził, że mamy za mały ogród na lustro.To ja mu pokazuję zdjęcia Twojego ogrodu...
Projekt już wykonał, w następnym roku realizacja
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 18:03, 22 cze 2014

Do góry
Danusia.. nie ma słów by podziękować za wizytę... za wszytko... Ogrodowisko to My... ale MY bez Ciebie to jak stadko baranków bez przewodnika...
Bądź naszym przewodnikiem zawsze....
Stadko owieczek dziękuje Ci za to, że byłaś z nami

I kolejny ślad ogrodowiska w moim ogrodzie... pasuje jak z kompletu..

Dziękuję też za wszystkie pomysły ... oj podobają mi się bardzo Masz głowę pełną pomysłów na każda okazję.. i wciśniecie w "projekt" moich kamyków.. to naprawdę coś wielkiego.. nawet jakbym myślała nad tym całe życie.. to nie wpadałbym na taki super pomysł
Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 17:43, 22 cze 2014

Do góry
Dziewczyny, padniecie.
Męczylam sie okrutnie z tym moim tarasem. Bo jednak natura kokoszy i wszystkochciejstwo naraz to brzemię, którego nie da sie wykorzenić tak łatwo.
Ale uznałam, ze skoro bede przy tym miejscu wyciągać swoje stare kości to mus patrzeć na cos długo kwitnacego. Dodatkowo Marta mi tu w głowie namieszała i projekt geometryczny został skasowany do zera. Pogoda dziś do d..., zabrałam Młoda i przytargalysmy 5 limek, miskanty zebrinusy i trawy Red Baron. Do tego dołożę zurawki cherry cola i fire chief i roze pnąca i będzie gitara.
Jeszcze tylko to ciurkadelko mi myśli zaprzata, bo pomysł fajny.

Eksperymentarium 16:03, 22 cze 2014

Do góry
Karabela napisał(a)
tak wyglądał mój ogród jeszcze wiosną ubiegłego roku, zmiany zaczęłam w czerwcu i chyba nigdy nie skończę

Karolinko, ciekawie i zabawnie przedstawiasz swoją historię ogrodową.
Masz dystans i wspaniałych, wyrozumiałych znajomych
(ihihihi) ... taki wysiłek, mieli Ci powiedzieć, że tak sobie???

To jakbyś spytała swojego eM, jak wyglądasz po wizycie u fryzjera
zawsze odpowie, że pięknie (z zasady faceci są ostrożni = nie lubią się narażać niepotrzebnie)

masz projekt, Danusię, mocną "grupę wrocławską" i wiele nowych pozytywnie zakochanych w ogrodach osób to skończysz ogród i ... zaproś tych samych znajomych ihihihihi

Ściskam serdecznie
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:35, 22 cze 2014

Do góry
Wszędzie takie piękne ogrody, zadbane, dopieszczone. Mój ogród tak nie wygląda, sadziłam rośliny co jakis czas już prawie od 8 lat, na trawie w zakątakach, trochę przypadkowo, dopiero teraz od 2 lat jak mieszkamy w domu mogę zacząć dopieszczac i zmieniać a napewno jest co. Mam powierzchnię jakies 50 arów. do okoła rosną świerki oprócz strony wjazdowej, dodam pare zdjeć z lewej strony domu może powiecie co dosadzić , zeby orzywić ogród kolorami, bo właśnie w tym okresie koniec czerwca, początek lipca robi sie trochę zielono i jednostajnie, nie potrafię dobrać odległości miedzy sadzonkami i nie chciałabym zrobić haosu. Bardzo proszę o sugestie i propozycję. Wszelkie opinie naprawdę mile widziane, bo na profesjonalny projekt i przebudowę nie koniecznie mam kasę , bo jeszcze w środku budynku troche do wykońcenia, a poza tym fajnie tak samemu z Wami cos stworzyć swojego.
TO zeszło roczne nasadzenie, w którym Danusia zaproponowała wyrzucenie maty czarnej i tak zrobiłam, teraz skubię małe chwaściki.
I własnie te nasadzenia z różnych lat
a tutaj zaczątki wokół domu też nasadzane po trochu.
Eksperymentarium 16:38, 21 cze 2014

Do góry
Karabela napisał(a)
Podobna lista a zupelnie inaczej wygląda jestem zauroczona Twoimi granitowymi konstrukcjami, świetnie podzielilas przestrzen. Juz zaczynam kombinować jak cos zaadoptować na moje potrzeby
A jestem z Wrocławia

lubię granit dlatego te moje "donice"
Twoje nasadzenia są piękne, profesjonalny projekt a ja sama na "oko" i wyczucie
Mogłabyś pokazać więcej ogrodu, z dalszej perspektywy, to będziemy dumać ))
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:50, 21 cze 2014

Do góry
Danusia swietnie ujęla po co nam projekt. Popieram obiema rękami! Wygląd ogrodu zależy od nas od naszej milości do roslin i determinacji. Ana pokazuje, że może być jeszcze piękniej
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:16, 21 cze 2014

Do góry
Ja w sprawie mojego skromnego projektu i w obronie tego co robi Ana. Projekt jest po to żeby go zmieniać , dodawać co jest trendy i obecnie się podoba.

Projekt jest po to żeby ugór zamienić w boski zakątek, najpierw z pomocą, ale wszystkie detale można dodawać do woli i zgodnie ze zmianami jakie same w nas zachodzą.

Ana wyszła z ugoru dzięki swojej wielkiej determinacji, przewaleniu ogrodu do góry nogami, ja jej tę drogę wstępną wskazałam, miała wytyczony plan, wystarczy cofnąć się ileś tam stron wstecz.

Natomiast potem to już wszystko zależy od właściela/lki, czy mu/jej się chce czy nie.

Ana pokazała, że jej się chce..a co więcej, że jej wychodzi...

No i jak tu nie powiedzieć, że dzięki temu że tutaj jesteśmy, wspieramy się i napędzamy, zmieniamy nasze ogrody na lepsze. Tego nikt nam nie powie, że nieprawda. Prawda, tylko najważniejsze obudzić w sobie chęci i być pracowitym.

A zmiany, jak u Any, przyjdą z czasem Jednak to (plan, projekt, szkic, rysunek) jest potrzebne, czy wykonamy go sami czy zlecimy. Bez planu działania panuje chaos, który trudno ogarnąć. Z tym, o wiele prościej

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 18:18, 20 cze 2014

Do góry
Malkul, nie musisz specjalnie szukać tych bukszpanów jak Ci się kiedyś jakiś namiar przypomni to napisz. Mam pytanie wiem że tu na ogrodowisku to pewnie śmieszne, ale od czego zacząć? Skąd wiedziałaś co gdzie sadzić robiłaś sama projekt? Zaczęłam czytać cały Twój wątek, ale trochę czasu mi to zajmie, a chciałabym coś już w tym roku zacząć działać.

Jeszcze o jedno chciałam zapytać gdzie kupowałaś korę, bo potrzebuję bardzo dużo żeby te tuje wszystkie obsypać, kupiliśmy w castoramie na razie, ale drogo to wychodzi;/
Eksperymentarium 14:32, 20 cze 2014

Do góry
przyszłam z wizytą.
Faktycznie obie mamy podobną listę roślin
Jak i podobnej wielkości ogródki ... i wiesz co nawet kudłaty Twój pies, prawie jak mój... hihihi

Mam nadzieję, że więcej zdjęć zobaczę bo naprawdę ciekawie się zapowiada
aaa tym bardziej, że to "naszej mamuni" ogrodowej projekt. Więć z pewnością będziemy padać z zachwytu

Skąd jesteś?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:24, 20 cze 2014

Do góry
Marzenko bo to troche śmiesznę mówię ze mam projekt od Danusi ale teraz dopiero zdałam sobie sprawę ze na dobrą sprawę to tylko linia rabat się zgadza... Z resztą jest różnie
Wiesz róże są na przedpłocie bo zaplociem sie już nic nie zmieści...
Początkujący ogród Magdy 11:45, 20 cze 2014

Do góry
Ewa
wiem, że bałagan, ale ja chyba sama nie potrafię, podglądam inne realizacje, ale u siebie zupełnie nie wiem, jak to powinno wyglądać. Rabata jest bardzo duża i trzeba mieć chyba więcej wiedzy niż moja, żeby miała "ręce i nogi".

Sebku
Dzięki za odwiedziny i rady. Czytam, czytam i jak na razie nie bardzo mam jeszcze pojęcie o wszystkim. A co do symetrycznego nasadzania, to już zupełnie zbiłeś mnie z tropu, byłam przekonana, że jest wskazane.
Jeśli chodzi o trawnik, to w tej części będzie nawieziona ziemia i będziemy zakładać nowy. Jest różnica poziomów po założeniu kostki brukowej, dlatego teraz go nie dosiewamy. Jest też w nim pełno "brudu" po świeżo skończonej elewacji. Ale my dopiero rok mieszkamy, więc wszystko po kolei

Tosiu
Dziękuję za wizytę. U Ciebie pięknie. A u mnie..., no cóż....trwają pertraktacje z mężem o projekt, bo ja już widzę, że sama nie dam rady. Jakoś urządzanie domu zdecydowanie lepiej mi poszło
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:28, 19 cze 2014

Do góry
AlKa napisał(a)
Ja też czekam...
Poza tym coż że nie zgodne z projektem. Super jest Pewnie i tak jeszcze wiele zmienisz i dosadzisz.
he no właśnie śmiałam się, że miałam projekt a zrobiłam obok
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:17, 19 cze 2014

Do góry
Wydawać by się mogło, że na takiej małej powierzchni nie możliwe jest stworzenie tak pięknej oazy zieleni. Cały patent to chyba dobry projekt i wyobraznia jak rośliny będą wyglądać za kilka lat? Widzę, że u siebie muszę pomyśleć o większej ilości drzew, chyba to one dają wrażenie większej przestrzeni niż posiadamy? Czy się mylę?
Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 23:50, 18 cze 2014

Do góry
MamaMagda napisał(a)
mówiąc o murku oporowym myslalam coś mini jak tu u Tosi (na dwie male koski brukowe max)

Kumam, kumam...

popatrz też na tą kulkową fontannę - nie chcesz tryskadełka przy tarasie?
ja mam identyczną (kupiłam w OBI cały zestaw) efekt jest superowy!
no i Młode mają radochę bo rączki tam myją

przestań kusicielko, wiesz przecież, że wojuję z komarami… no dobra, pomyślę ))

jeśli chodzi o ten projekt, który zrobiłaś to myślę, że masz za dużo różnych roślin jak na taki mały placyk
ja bym szła głównie w bukszpany (ale bez fal-tylko linie proste), róże i lawendę

jeśli chodzi o ten projekt, to coraz mniej mi się on widzi - spać nie mogłam przez niego… jak mówią przyjaciele z Iberii - necessita reforma…

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies