Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 10:33, 12 cze 2015

Do góry
Rench napisał(a)
I energetyczne kolorki
Easy Does It

Lanselot

napisz proszę coś więcej na temat tych róż proszę
czy chorują? wymaga okrycia ? pachną? jak się krzewią?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:32, 12 cze 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Oj ... żebyś wiedziała ... pot lał się z czoła
Ale satysfakcja ogromna A wiesz co w tym wszystkim było bezcenne? ... pyszna kolacja z deserem od mojej córci

W sumie wychodzi około 350 m2 trawnika

Cyprysiki kupiłam jako wypełniacz na całkiem wąską rabatę między bukiem a rabatą hortensjową:

o rany.....350 m trawnika.....jak to brzmi.....a mój cały ogród z domem i przedogródkiem ma......400 metrów.
Z kim ja sie porównuje.....jakie ty masz możliwości.......eh
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:30, 12 cze 2015

Do góry
Pani Danusiu ogród magiczny! Najlepsza wizytówka Pani pracy Śledzę z zapartym tchem od 3 lat.
Mam pytanie o te cudne róże. Czy byłaby Pani tak uprzejma i uchyliła rąbka tajemnicy - jakie to odmiany?
W załaćzeniu pozwoliłam sobie dołaczyć obrazki.
Dwa ogrody 10:27, 12 cze 2015

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Mala Mi , Nallar, ewsyg dla Was, fotka do poprzedniego postu jedna z ulubionych piwonii, lekka jak piana..

Małgosiu, popadało u Ciebie? U nas to, co pokropiło już dawno wyschło, na rabatach różanych jedynie wilgotno, bo podlewane. Ale coś za coś, zaczynają listki od dołu żółknąć, grzyb wchodzi. Jeżeli zdążę za dnia wrócić z pracy, to może uda mi sie opryskać, nie ma już co czekać.
Bodziszki dziś już wycięłam, za bardzo się położyły, mam nadzieję, że odbiją. Wyrzuciłam różową naparstnicę z białej rabaty, troszkę się wyłożyła, a poza tym jej kolor za bardzo dominował na tej rabatce. Piwonie jeszcze kwitną, ale dzwonki przejęły prym, za chwilę będą ostróżki i lawenda.

/quote]

Nie padało...niestey....leję co dzien wieczorem wodę w duzych ilościach.......... na rózach tez mi od dołu pojawiaja sie żółte liście...niestety.
Trawnikowi to niewiele pomaga.....susza wykancza go i tyle.

Ta peonia sliczna

Czy masz jakies siewki naparstnic i ostróżek które ci zbywają? albo ostrogowca? musze zadbać o towarzystwo do moich róż...
Między pasjami 10:23, 12 cze 2015

Do góry
susza u mnie i upały, nawet chwasty nie chcą rosnąć

codziennie z mamą podlewamy cały ogród ( aż strach pomyśleć jaki będzie rachunek za prąd)

widok z tarasu: od lewej strony północny wschód( ta czarna doniczka do zmiany)
południowy wschód
moje róże: prawie wszystkie NN...może ktoś rozpozna?

Tę znam, to Chopin

mają plamki na listkach po oprysku profilaktycznym , na razie wyglądają zdrowo i pięknie. Jeszcze nie wszystkie zakwitły mam 11 szt i niektóre są oszukane jeśli chodzi o kolory, ale i tak wszystkie zostaną w moim ogrodzie.Pozdrawiam
Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia 10:20, 12 cze 2015

Do góry
Ewa_w_ogrodzie napisał(a)
Takie cudaki za 20zł kupiłam, myślicie że można zrobić z nich coś ładnego

To jakieś iglaki?
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 10:17, 12 cze 2015

Do góry
aleksandra_g napisał(a)
a w warzywniku, same prowizorki

Najtrwalsze w życiu są prowizorki
ale chyba lepsza prowizorka niż brak warzywnika
Miejski zakątek z nieduża działką 10:17, 12 cze 2015

Do góry
O tej porze roku polecam pęcherznicę kalinolistną dla leniwych. Naprawdę jest rośliną bezproblemową. Trzeba tylko ścinać gałęzie które kwitły jeśli nie chcesz mieć rabaty obsypanej nasionami bo mi osobiście to się nie podoba. Przez chwilę jest łyso ale do końca wakacji wyrośnie mnóstwo odrostów, które zakwitną w przyszłym roku. Trzeba ją tylo podsadzić jakimiś kontrastami. Ja miałam żółto-siwo-zielonym ale w tym roku zmieniam i jeszcze nie wiem na co.
Miskant - Miscanthus 10:06, 12 cze 2015

Do góry
Chcę coś wyższego za trzmielinami

Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 10:01, 12 cze 2015

Do góry
jankosia napisał(a)
Ależ ty masz tych róż kobieto Uwielbiam róże - u kogoś Ty jesteś raczej z tych niepryskających a jednak u ciebie te krzaki takie zdrowe. Co robisz? No i kurczę nazwa wątku w "w cieniu" a tu róże? Fajnie że u mnie będziesz, spojrzysz fachowym okiem i coś doradzisz- może staniesz się w ten sposób matką chrzestną mojej pierwszej róży Ale nic nie obiecuję, bo póki co waham się strasznie nad wyborem pnącza

Ja uwielbiam róże za zapach i pełne kwiaty . Hmm co robię z różami? Najważniejsze to wybrać zdrową odmianę, w tym roku pryskałam miedzianem, potem promanalem, bioseptem x 2 oraz mikroorganizmami x 3. Chodzę do nich codziennie, upajam się ich zapachem, chwalę, głaskam, podziwiam i gadam z nimi

Jeśli chodzi o cień to róże lepiej się sprawują w naszym klimacie w półcieniu niż w pełnym słońcu, popełnię w zimę na ten temat parę słów.

He, he być matką chrzestną róży to by było coś

edit i jeszcze były podlewane gnojówkami
Ania z zielonego wzgórza :-) 09:49, 12 cze 2015

Do góry
Kulki nadal nie przycięte ale zdjęcia pokaże
utonęły poczochrańce w lawędzie ...

w donicy której zadaniem jest zasłonić ulicę , róża thomas graham lada moment rozpocznie spektakl a teraz wiciokrzew szaleje :

Kolejny nabytek bodziszek który zagościł pomiędzy różami na ulicy:

i róże przy ulicy którymi zaraziła mnie Danusia za co jeszcze raz wielkie dzięki Danuś.

a ta pachnie najmocniej ... obłędnie

Mały ogród Kasi 09:44, 12 cze 2015

Do góry
ja się tak ubieram no to na pożarcie Ensaty mój dzisiejszy outfit .Wywale wkrótce bo to nie forum modowe .
Ogród pod Borem 09:42, 12 cze 2015

Do góry
Agawita napisał(a)
Zaglądnij do mnie

Dzięki Aguś

Jak wyciągnęłam z doniczki to się nagle okazało, że trawa się sama podzieliła na ponad 5 sadzonek z doniczki Poobsadzałam nią miejsca pomiędzy hostami
Tysiąc radości i utrapień 09:24, 12 cze 2015

Do góry

Powalający kolorek

chyba też muszę się za nimi rozejrzeć a miałam już nic nie kupować,ale tak się chyba nie da
Berberys - Berberis 09:20, 12 cze 2015

Do góry
Wysokość, tak jak napisałam wcześniej.

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 09:09, 12 cze 2015

Do góry
I energetyczne kolorki
Easy Does It

Lanselot

I miniaturka w kostrzewie sinej
Wszystkiego po trochu 09:08, 12 cze 2015

Do góry
mirkaka napisał(a)
trochę inne kwiatki

kocimiętka

przywrotnik i szałwia

Mira dzięki za odwiedziny Lubię te byliny przewrotnika nie mam muszę gdzieś poszukać a kocimiętka jaka odmiana kwiat ma taki ciemny kolor Dzwonki też mi się podobają dzięki za info o podziale karp
Miskant - Miscanthus 09:08, 12 cze 2015

Do góry
Jaki miskant będzie ładnie wyglądał z tą trzmieliną i hortensjami vanila ? Czy ml nie nie zleje się kolorystycznie?
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 09:04, 12 cze 2015

Do góry
Rench napisał(a)

przecudne zdjęcia pokazujesz, jakiś kurs fotografi skończyłaś czy jesteś taka utalentowana sama w sobie
Ogródek Niny 09:02, 12 cze 2015

Do góry

tak bliżej, jeszcze tylko drzwi bo lustro to teraz kiepski pomysl. Ogród nie jest osloniety, boje sie ze mi zbija. Poczekam aż pecherznica urośnie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies