Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:20, 13 maj 2015

Do góry
Aska napisał(a)
Aniu, czy miałaś kiedyś margaretki w donicy?

Nie miałam.
W doniczkach mam storczyki

Ogród niby nowoczesny ale... 21:20, 13 maj 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Grabowa jest rewelacyjna

też mi się podoba...slowo

lojalna_ napisał(a)
Powala mnie ten widok na kolana i klate ...

Jola...wstań bo kolana będą boleż od kamieni

Mala_Mi napisał(a)
Modrzewie były piękne... ale z grabami jest o niebo lepiej.. i to już teraz..

Piknie Pani masz.. piknie.. do konkursu koniecznie.

Cieszę się i wcale nie żałuję modrzewi...no może troszkę...ciekawa jestem jak tam im u nowych właścicieli....czy się wszystkie przyjęły.
Kubusiowo II 21:19, 13 maj 2015

Do góry
kaisog1 napisał(a)

Pięknie Gosiu !
Rododendronowy ogród II. 21:18, 13 maj 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Bogdziu zaglądam do Ciebie po cichutku i oglądam to co kwitnie i to co jeszcze w pąkach. Wszystko piękne

Więcej w pąkach niz kwitnie , u mnie wszystko późno , wielka rozplenica pierwsze źdźbło pokazała , już myslałam że zimy nie przeżyła.Dzisiejsze zdjecia.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:18, 13 maj 2015

Do góry
GorAna napisał(a)
Aniu, szukam pieknej kaliny, wiem, że Ty taką masz, czy możesz podać mi jaka to odmiana?
Pozdrawiam

Jedna to Eskimo, nie przebarwia się i jest prawie zimozielona.

A druga to miała być Watanabe.. ale są wątpliwości.. bo moja nie powtarza.. ktoś mi podał nawet c oto może być ,a ja pupa wołowa nie zapisałam Ślicznie się przebarwia na jesień

Właściwie nie pachną.

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 21:15, 13 maj 2015

Do góry
Dostałam 7 buków, bez nazwy, ale domniemam, że to takie pospolite. W tej chwili to są patyczki co mają ok. 50 cm. I co z nimi zrobić?
Pomijając fakt, że miałam dostać graby, ale darowanemu itd., jakby to od swoich to bym ich nawróciła, a tak jest co dali
Czy mądrym pomysłem będzie posadzenie ich wzdłuż płotu tak na środku każdego przęsła, gdzie między płotem, a ostatnią częścią oczyszczalni jest niewiele ponad 1 metr. Oczywiście jak podrosną to je ciąć, formować.
To miejsce przed płotem /zdjęcie już mocno nieaktualne, ale płot ten sam ciągle/.

I drugi pomysł na ich wykorzystanie.
Posadzić je w szpalerze i ciąć jak podrosną w ekran zasłaniający część gospodarczą z kompostownikiem, składem drzewa kominkowego i gałęzi na ognisko.
Posadzić go od płotu z lewej strony na zdjęciu głębiej, a od strony garażu płycej tak, żeby wejście na siebie jakby zachodziło. Nie będzie wtedy widać przerwy w nasadzeniu i wszystko za będzie schowane, a wchodzić się będzie tak trochę z boku. No kto zrozumie mój tok myślenia jest gość. Myślałam, żeby tam zrobić ekran z cisa, ale dostałam buki
Zdjęcie jesienne, ale tam akurat to się zdjęć wcale nie robi

Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 21:14, 13 maj 2015

Do góry
A moze macie jakis inny pomysl na ksztalt tych obrzezy????

Wczoraj kupilam już kilka roslin na rabaty:
3 bukszpany kulki, 10 lawend i 1 trzmieline. Mam też kilka swoich lawend i swoje zurawki.
Mysle, że dobrze byloby wsadzic na rabate też te duze bukszpany, bo te ra rabatach posadzone ladnie ruszyly z wegetacja a w donicy zastoj

Ogród Małej Mi - sezon 2015 21:13, 13 maj 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
kawałek tej ID jest u mnie

Tej albo tej drugiej co ją upychałam komu się dało.. i jakieś wczorajsze lub dzisiejsze migawki..

Ogródkowy chaos u monitki 21:12, 13 maj 2015

Do góry
Doczekałam się i ja Rubensika la la la

Ogrodowy song 21:12, 13 maj 2015

Do góry
Ogrodowy song 21:08, 13 maj 2015

Do góry
Tesska napisał(a)
Frezja zrób fotke tego klonika jaki jest duży , a Ty go kupiłas jako szczepiony na pniu? czy normalny , ja mialam bukszpany został mi jeden i nie umiem ciac go jakos to trudne

oto on..
Clematis montana 'Rubens' - wart grzechu 21:02, 13 maj 2015

Do góry
Mój Rubens przy Kaśkowym to jak ubogi krewny ale co tam i tak mnie cieszy a za rok pewnie da czadu

Ogród niby nowoczesny ale... 20:56, 13 maj 2015

Do góry
Powala mnie ten widok na kolana i klate ...
W kamiennym kręgu od początku 20:56, 13 maj 2015

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Aniu...te widoki w tle są przepiękne...znakomicie komponują się z ogrodem,wzajemnie się przenikają.

Bogusiu, bo ten ogród to część całości, tej co za płotem
Funkie - Hosta 20:55, 13 maj 2015

Do góry
Moje tez ruszyly

Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:53, 13 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Miałąm Okazję Ani ziemię macać w palcach. Cudna, wilgotna, miękka. Nie ma się co dziwić, że roślinki to uwielbiają
Ice Dance potwór
A ty taka malutka do niego M miał zostawić to cykanie fotek i ci pomóc

Iwona.... dostałaś ziemię z kompostu... normalna ziemia taka u mnie nie jest.. Normalnej ziemi bym do doniczki nie upchnęła, bo się nie da.. to są same twarde bryły. Tą z kompostu używam do doniczek jak coś przechowuję, rozdaję, przesadzam, rozsadzam.. ale tylko do doniczek.. mam jej mało. Już jej nie mam. Teraz jak coś będę wysyłać to będzie ziemia z worka ze sklepu.. już kupiona, by była pod ręką.
Ale faktem jest, że mam ziemię żyzną.

Ten potffór rósł na kamieniach i skalniaku, wiec jest mniejszy, bo drugiego miałam to był 4 razy taki Ice Dance trzeba odmładzać i rozsadzać bo tylko dzieki temu uchowamy mniejszego potforka

I moja najlepsza w tym roku żurawka to Żurawka Cherry Cola jest cudna... ale za rok może się brzydko zestarzeć, pora pobrać sadzonki..

Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:53, 13 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

a fotograf to nie mogl pomoc ??
Przyjazny ogród 20:52, 13 maj 2015

Do góry
Jak co roku nie zawiodły. Po kilku słonecznych, ciepłych dniach zostanie po nich wspomnienie, pojedyncze kwiaty już się obsypują. W cieniu kwiaty utrzymują się nawet o tydzień dłużej, jednak krzewy są bardziej rosochate.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:50, 13 maj 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

I Twój urośnie.. a mój najchętniej bym zatrzymała w tej wielkości Bo się wszytko rozpycha..

Wczoraj wykopywałam obiecanego akanta, to przy okazji wykopałam trawę Ice Dance... eMuś cyknął fotki i mu je zabrałam z telefonu
To jedna sadzonka i wcale nie taka stara.. został się kawałek resztek, bo już raz stąd wykopywałam..

Rozsadzę pod brzozą, będzie jej tu za sucho, ale nic nie tracę, moje sadzonki z własnego chowu Będą mikro Wojsławice Jak nie uschnie wykopana...

O matko, jaka ogromna ta trawka.A Ty jaka siłaczka
Rododendronowy ogród II. 20:47, 13 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)

a ta nie pachnie ale jest piękna.

Bożenko, co to za kalina, bo szukam takiej pieknej?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies