o rany.....350 m trawnika.....jak to brzmi.....a mój cały ogród z domem i przedogródkiem ma......400 metrów.
Z kim ja sie porównuje.....jakie ty masz możliwości.......eh
Pani Danusiu ogród magiczny! Najlepsza wizytówka Pani pracy Śledzę z zapartym tchem od 3 lat.
Mam pytanie o te cudne róże. Czy byłaby Pani tak uprzejma i uchyliła rąbka tajemnicy - jakie to odmiany?
W załaćzeniu pozwoliłam sobie dołaczyć obrazki.
susza u mnie i upały, nawet chwasty nie chcą rosnąć
codziennie z mamą podlewamy cały ogród ( aż strach pomyśleć jaki będzie rachunek za prąd)
widok z tarasu: od lewej strony północny wschód( ta czarna doniczka do zmiany)
południowy wschód
moje róże: prawie wszystkie NN...może ktoś rozpozna?
Tę znam, to Chopin
mają plamki na listkach po oprysku profilaktycznym , na razie wyglądają zdrowo i pięknie. Jeszcze nie wszystkie zakwitły mam 11 szt i niektóre są oszukane jeśli chodzi o kolory, ale i tak wszystkie zostaną w moim ogrodzie.Pozdrawiam
O tej porze roku polecam pęcherznicę kalinolistną dla leniwych. Naprawdę jest rośliną bezproblemową. Trzeba tylko ścinać gałęzie które kwitły jeśli nie chcesz mieć rabaty obsypanej nasionami bo mi osobiście to się nie podoba. Przez chwilę jest łyso ale do końca wakacji wyrośnie mnóstwo odrostów, które zakwitną w przyszłym roku. Trzeba ją tylo podsadzić jakimiś kontrastami. Ja miałam żółto-siwo-zielonym ale w tym roku zmieniam i jeszcze nie wiem na co.
Ja uwielbiam róże za zapach i pełne kwiaty . Hmm co robię z różami? Najważniejsze to wybrać zdrową odmianę, w tym roku pryskałam miedzianem, potem promanalem, bioseptem x 2 oraz mikroorganizmami x 3. Chodzę do nich codziennie, upajam się ich zapachem, chwalę, głaskam, podziwiam i gadam z nimi
Jeśli chodzi o cień to róże lepiej się sprawują w naszym klimacie w półcieniu niż w pełnym słońcu, popełnię w zimę na ten temat parę słów.
Kulki nadal nie przycięte ale zdjęcia pokaże
utonęły poczochrańce w lawędzie ...
w donicy której zadaniem jest zasłonić ulicę , róża thomas graham lada moment rozpocznie spektakl a teraz wiciokrzew szaleje :
Kolejny nabytek bodziszek który zagościł pomiędzy różami na ulicy:
i róże przy ulicy którymi zaraziła mnie Danusia za co jeszcze raz wielkie dzięki Danuś.
a ta pachnie najmocniej ... obłędnie
Dzięki Aguś
Jak wyciągnęłam z doniczki to się nagle okazało, że trawa się sama podzieliła na ponad 5 sadzonek z doniczki Poobsadzałam nią miejsca pomiędzy hostami
Mira dzięki za odwiedziny Lubię te byliny przewrotnika nie mam muszę gdzieś poszukać a kocimiętka jaka odmiana kwiat ma taki ciemny kolor Dzwonki też mi się podobają dzięki za info o podziale karp