Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :)

Marzenia do spełnienia - nieśmiało się witam! :)

Cleo 12:43, 25 cze 2015

Tawuły też dają czadu:
Cleo 12:44, 25 cze 2015

Jedne, jedyne, które się póki co rozwinęły. Czekam na więcej

Magda70 14:13, 25 cze 2015

Cleo napisał(a)
Dzięki wielkie! Ja się zastanawiam co wsypać pod drzewami. Nie chcę przesadzić ze żwirkiem z przodu domu. Nie będzie go za dużo?

Mam na myśli te kwadraty. Żwirek, czy kora?

Zmiany podglądałam już wcześniej ale nie byłam zalogowana Fajnie Ci wyszły.

A teraz konkrety...
Co wsypać w te kwadraty...hmm..nie wiem a musisz je mieć?? Nie było by fajniej bez tych kwadratów?? Czy nie za dużo się dzieje teraz na trawniku??

Widzę, że masz tam też większe drzewa w tych kwadratach i byłby problem z przesadzeniem...ale te dwa tu mniejsze chyba są niepotrzebne...
Magda70 14:14, 25 cze 2015

Cleo napisał(a)
I jeszcze mam jedno pytanie. Ponieważ likwiduję stopniowo brązy, zastanawiam się jakbym pomalowała te pergole na szaro? Dobrze by było?

Jasny szary faktycznie będzie się zlewał (chociaż mi to nie przeszkadza ) ale jak nie chcesz brązu to może ciemniejszy szary?? Grafit??
Cleo 18:56, 26 cze 2015

Magda70 napisał(a)

Zmiany podglądałam już wcześniej ale nie byłam zalogowana Fajnie Ci wyszły.

A teraz konkrety...
Co wsypać w te kwadraty...hmm..nie wiem a musisz je mieć?? Nie było by fajniej bez tych kwadratów?? Czy nie za dużo się dzieje teraz na trawniku??

Widzę, że masz tam też większe drzewa w tych kwadratach i byłby problem z przesadzeniem...ale te dwa tu mniejsze chyba są niepotrzebne...

Dzięki za cenne wskazówki. Zrobiłam kwadraty, bo Danusia zawsze mówi, że się drzew, czy krzewów nie sądzi w trawie. Że muszą mieć wycięte dookoła pnia, bo trawa zabiera cenne składniki. I ja się posluchalam.

Zasypię zwirkiem i zobaczę jaki będzie efekt. Nie chciałabym już nic stamtąd przesadzać. Nie mam gdzie nawet ulokować, bo to są pojedyncze sztuki i na rabatę się nie nadają. Ligustr w tym miejscu rośnie już ze trzy lata i dopiero teraz się ruszył. Boję się, że po przesadzeniu znowu się obrazi.
Cleo 18:58, 26 cze 2015

Magda70 napisał(a)

Jasny szary faktycznie będzie się zlewał (chociaż mi to nie przeszkadza ) ale jak nie chcesz brązu to może ciemniejszy szary?? Grafit??

Coraz bardziej się przekonuję, że mnie też to nie przeszkadza.
ewakatowice 19:40, 26 cze 2015

toś się narobiła, metamorfoza niesamowita
ślicznie i kancaito )))
lojalna_ 19:44, 26 cze 2015

Szalenstwo a szarosci bardzo lubie wiec jestem za pieknie sie robi !
Cleo 20:57, 26 cze 2015

ewakatowice napisał(a)
toś się narobiła, metamorfoza niesamowita
ślicznie i kancaito )))

A dziękuję kochana. Ciebie i tak nie doścignę
Cleo 20:57, 26 cze 2015

lojalna_ napisał(a)
Szalenstwo a szarosci bardzo lubie wiec jestem za pieknie sie robi !

Mów mi tak dalej