Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Tosi 09:25, 11 maj 2015

Do góry
Moje pomysły.
Tu 5 kępek selserii + nowy żwirek

Tu Red Baron w żwirku

Będzie dobrze ????
Ogródek Janiny 09:22, 11 maj 2015

Do góry
Jeszcze trochę wiosny.
Moja działka na Dębowym Lesie 09:20, 11 maj 2015

Do góry
Nallar napisał(a)
Ta roślinka to nie gęsiówka?

Tak już wiem to rodzaj gęsiówki .Dzięki
Kwitną moje Powojniki atragene MAIDWELL HALL

I Powojnik atragene Markham`s Pink - mam kilka posadzonych przy siatkach , jak widać

Ogródek z futrzakami i kamieniami 09:19, 11 maj 2015

Do góry
Ewik napisał(a)
Kilka fotek moich niestety nieudanych zakupów
Ta w małej doniczce ok, ale w wiekszej wetknięta kępka bez korzeni .

W sumie to nie wiem po co wkładali do doniczek, zaoszczędziliby wtedy i na ziemi i na doniczkach. Szkoda że nie pokazałam ile ma cm, rozchodnik niewiele wiekszy od paznokcia , turzyca też i wiele innych

Znam ten ból ja zamawiałem z trawki.pl i część roślin była ok lecz część roślin była tylko wetknięta szkoda. To jest nauczka że lepiej sobie kupić normalne sadzonki w normalnym sklepie. Pozdrawiam
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:18, 11 maj 2015

Do góry

Ależ widok wykopujesz czy zostawiasz?
Ogródkowe perypetie:) 09:14, 11 maj 2015

Do góry
Alinko i o to chodzi Zobaczysz jak rozkwitnie na maxa
Agnieszkazmienia się, ale i tak mam wrażenie że za mało. Jednego się nauczyłam.. nie wszystko muszę mieć

Ania pomyły super, dziękuję. Ja na tej części, którą próbuję wykończyć mam trzykrotki, liliowce, goździki, jakąś irgę, (którą tnę), astry, bławatki.. trochę skalniaków, które i tak już wysadziłam..stąd jak nic mi pasuje dalej bylinowa. Tylko ona nie jest wysoka, więc za dużo być nie może. Pasowałoby mi coś zimozielonego, aby w zimie nie była łysa, ale czy np. bukszpan wytrzyma nie wiem. Na razie wygląda tak.. i czas na zmianę, ale przed komunią nie zdążę. Widać ile wody zbiera się tam po deszczu z jednej nocy. Na razie jest busz

Powojnik - Clematis 09:03, 11 maj 2015

Do góry
Kwitną moje Powojniki atragene MAIDWELL HALL

I Powojnik atragene Markham`s Pink - mam kilka posadzonych przy siatkach , jak widać

Słoneczny ogród słonecznej safikey 08:54, 11 maj 2015

Do góry
Z rana kwitnąco

różaneczniki już rozwitają- uwielbiam ten czas

"Claudius"

"Cunningham's white"

"Princess Ann"

niestety rózanecznik Andantino - ten sam, ktory w zeszłym roku jedynie wypuscił nowe liście teraz tez chyba nie szykuje sie do kwitnięcia, bo wydaje mi sie, że nowe pędy to równiez liście

rok 2014

rok 2015

czemu tak sie może dziać, że nie kwitnie? podlewam odzywkami, posadzony w odpowiedniej ziemi i nic?
Asi ogródek pod świerkami 08:48, 11 maj 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Ja bym Ci radziła odgarnac kore z korzeni rh przynajmniej latem bo one nie lubią niczego na korzeniach. Jeden wydaje sie też byc za głęboko posadzony . Na razie wyglądają dobrze ale w przyszłosci moze byc problem.

Już się robi Kora będzie rozgarnięta . Wklejam zdjęcia dzisiejsze. Zaczynają kwitnąć - 1 Roseum i Blutopia.

Najgorzej wyglądają Calsap chyba nie zakwitną, pąki robią się brązowe. Mszycy dziś rano nie było . Nie wiem co z nimi się może dziać.

Te duże to Roseum są lekko żółte kupiłam je w kiepskim stanie ale kupując nie wiedziałam tego. U mnie poprawiły się ale wciąż nie nabrały koloru i liście są wywinięte w dół - chyba miały zimą bardzo sucho. Dostały dolistnie miksturę Bogdzi. Z kolei Calsap jest ciemno zielony i liście proste ale pąki brązowieją i schną
Bajkowy ogród Weroniki 08:45, 11 maj 2015

Do góry
weronika77 napisał(a)

To jest fantastyczna inspiracja na ściankę z lustrem w innym wydaniu, pięknie
Ogród w cieniu brzozy 08:43, 11 maj 2015

Do góry
laurowisnia napisał(a)
Na żółto.

Te zdjęcia są artystyczne
Glicynię też kiedyś miałam ale zima stulecia wymroziła ją
A co to za roślinka na pierwszym zdjęciu fioletowym?
Ogródkowe perypetie:) 08:40, 11 maj 2015

Do góry
abiko napisał(a)
Mieszko I, co za kolor!

Piękny MIeszko.. a Frnczeska u mnie też słabo rośnie. Ale moja pies ciągle tarmosił.
Ze skarpy wyciepaj te wyniosłe i szerokie jałowce ciemnozielone. Daj jakieś małe iglaczki. Moje skarpy (na sztucznym skalniaku) są wybitnie gliniaste. BO dałam tam glinę z wykopów spod domu .. może coś u mnie podpatrzysz.
Jak jałowce to takie bardzo płaskie daj.
Jak bylinki to sporo sobie radzi na skarpie i glinie.
Albo daj zimozielono. Ja ciągle się zachwycam skarpą u mojej sąsiadki. A u niej to naprawdę skarpa i wybitnie gliniasta.
Podeśle ci na emaila fotki z jej ogrodu. Może coś Cię zainspiruje. Muszę tylko poszukać gdzie je mam...ale to nie teraz.
Na pewno poradzą sobie tawuły (cięte w poduchy). Albo tuje żółte (chyba Miriam??)
Może czerwony klon palmowy taki rozłożysty np Garnet.
Lubisz róże to może niskie róże okrywowe?
Trawki Evergold..
Niskie berberysy ..ładnie wyglądają tylko francysie mają kolce.
Z bylin liliowce Stalla będą rosły, ubiorki są zimozieone i u mnie czują sie dobrze.
Lawendy na skarpie to i w glinie rosną super.
Oj uciekam do pracy.
Buziaki.
Jeżówki ale z niskich też na skarpę są dobre.

A ta wogle to zrobiło się u Ciebie bardo ładnie.

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:34, 11 maj 2015

Do góry
Ostrogowiec niebawem zakwitnie, obok bodziszek Renarda

Truskawki pierwsza róża w pąkach

Zebrinus rośnie jak na drożdżach - przy południowej ścianie ma sucho i ciepło

Klonik w doniczce i wielokwiatowe tulipki w donicach przy wejściu

miłego dnia!
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:29, 11 maj 2015

Do góry
Piwonie drzewiaste w pąkach - biała i jasnoróżowa

Siewki ciemiernika od Ani ubiegłoroczne - jak urosły i cukinia - zaraz ją pożre kocimiętka...

Moja Nigra
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:27, 11 maj 2015

Do góry
Ewo, Aniu, czy to jest siewka werbeny? oczywiście w żwirku, bo po co na rabacie (chyba za dużo kory???)

Miniaturowe iryski od babci z rynku bałuckiego - mus dokupić, bo śliczne

I cd ładnych tulipków z Lidla
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:26, 11 maj 2015

Do góry
Cunningham's White (chyba)

Mini psiząb, limki ładnie rosną

Tulipki lidlowe chyba
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:24, 11 maj 2015

Do góry
Żurawki ubiegłoroczne rosną jak szalone (trawnik nadal do koszenia i młode przyrosty glediczii trójcierniowej aurea

Borówki kwitną a brunery w końcu mają coraz większe liście (nie lubię ich stadium wczesnowiosennego)

Patriot przy tarasie i nowy żółty nabytek
Ogród w budowie - nieustającej 08:23, 11 maj 2015

Do góry
Gabriela napisał(a)
Agnieszko - zapraszamy, masz blisko.
Urszula Krysia - dziękuję że zechciałyście spacerować.

Ten przedogródek mnie zachwyca, taki swojski, spokojny, swobodny i trzyma klimat ogrodu co ważne. Stale porównuję do siebie bo ja mam napompowany ale mały ogród i takiej przestrzeni nie ma.

Boli mnie gardło więc wiele nie gadam podpisuję się pod tym co napisała Pani Przyroda, dodam, że kamelia piękna nie ma to jak mieć fanów
Nawet nie wiesz co za fuksja Ci się szykuje, w sobotę ją zobaczę to pokażę.
A do Kórnika też chcę. Niestety jestem biernym członkiem Towarzystwa a priorytet to moja księżniczka Zofia więc będę w orszaku imieninowym.
Byłyście chyba u KasiB. Jasny gwint, ale cudnie, co sobie wysiałaś?

Jak tam Twoje wysiewy i sadzonki?, moja dalia bezcenna wypusciła maleńkie listki, a reszta siedzi w paletkach ma być zimno.
Czekam na jakąkolwiek relację, zapach sobie wyobrażę.

pozdrawiam
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:22, 11 maj 2015

Do góry
Czosnki tuż i atak jagody kamczackiej - za nią rośnie mój największy ciemiernik - pożarty

Atak linii kroplującej - prostuje się na trawniku (do koszenia); obok kot na rabacie z już rozłożonym odcinkiem 100mb

3letnia biała hosta white feather, obok ubiegłoroczne:
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 08:20, 11 maj 2015

Do góry
Foty poranne i czas zabrać się porządnie za pracę, w tym tygodniu kończę ważne rzeczy, masakra!

Lubię świeże przyrosty na buksach i na wrednym Wredei. W tle widać atak spirali kroplującej na trawniku

Maki od Kasi Luizy

Pełny orlik Nora Barlow i pierwiosnek lekarski
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies