Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

Margarete 10:48, 19 cze 2015

Nikita napisał(a)
Wczoraj wpadłam na momencik do „szmaragdowego”…skosiłam trawniczek, „ogoliłam” wierzbę, co nieco wypieliłam, oskubałam 4 przekwitłe rododendrony, wymieniłam paliki w mini sadzie na nowe, bo stare już się połamały (trochę ze starości, a trochę pod ciężarem) i przykręciłam nowe rynny do daszku nad werandą.
Acha! Jeszcze zmniejszyłam troszkę trawnik, czyli jak można było się domyśleć, biorąc przykład z wszystkich ogrodomaniaków …poszerzyłam rabatkę. Bogdzia miałaś rację!!! Bo to właśnie Ty jako pierwsza powiedziałaś zobaczywszy moje rabatki: …”Nikita, poszerzaj…od razu poszerzaj!”…Ha, ha , no to właśnie poszerzyłam!!!

A teraz kilka fotek…Na początek królowe czerwca:
róża KRISTAL

róża ARTEMIS (w tamtym roku kupiona, pierwszy raz zakwitła)

i róża FLAMMENTANZ

teraz trawkowo…
malusieńka, ale śliczna kostrzewa GOLDEN TOUPEE

trawka od Caroli…coś tam coś tam AUREA, pięknie się wybarwia na żółto

i kostrzewa INTENSE BLUE pomiędzy złotymi bukszpanami na nowej (czytaj: poprawionej) mini rabatce

Obserwuję ta Kristal u ciebie....i ciesze sie ze ładnie rosnie i żałuję że sobie tez jej nie wziełąm, bo zachwyca mnie tą czystą bielą...Artemisa tez mam ale on w porównaniu do Kristal jest jednak lekko waniliowy w odcieniu, a ona czysto biała i ten ciemny skobntrastowany z kwiatem błyszczący, zdrowy liśc - sliczna

Ta zółta trawka od Karoli to carrex elata aurea...tez je mam od Irenki - Miłki
Margarete 10:51, 19 cze 2015

yolka napisał(a)
Stópki macie rozmiaru jak Kopciuszek, a ja mam 40 - to niesprawiedliwe
Spotkanie udane, ogród Jankosi w moim kolorze

No chyba to tylko tak wyszło na fotce, nie wiem jak Magda ale ja też ...40...i z Królewiczem kiepsko.....tak jak Magda pisała....a szkoda...
Za to trawnik u Jankosi był odjazdowy
Nikita 23:18, 19 cze 2015

Margarete - u mnie stópka w rozmiarze 38, ale za to nadrabiam wrednym charakterem, więc z tym Królewiczem też może być kłopot...

Lecę do ciebie zobaczyć jak w ogródku mogę odpracować za "podwózki"
Cleo 23:25, 19 cze 2015

Witaj Nikitko! Zaglądam, zostawiam ślad, że żyję Muszę prześledzić to, co się u Ciebie działo Kiedy nadrobię? Chyba nigdy.
yolka 07:16, 20 cze 2015

Fajne spotkanie, widziałam juz u Margarete, ale masz sił do ogrodniczkowania - podziwiam, Ja od jakiegoś czasu spowolniłam na każdej linii. Ale od lipca mam ndzieję, że pójdzie łatwiej (takie tam zawodowe dylematy). Pozdrawiam
Mala_Mi 12:38, 20 cze 2015

Na bieżąco ..wszytko ... ale u Ciebie się da.. bo tu wolno płynie czas..
Margarete 14:21, 22 cze 2015

Byłam, a ciebie nie ma, znowu gdzies latasz..., zostawiam pozdrowienia
ren133 14:32, 22 cze 2015

Nikita napisał(a)
Ta hosta obok Golden Toupee to FIRST FROST...przypomnij się wiosną to ci ukopie, bo już jest na tyle duża, że chyba się da podzielić

Ta hosta, która kwitnie to jak się nazywa?
Nikita 11:03, 23 cze 2015

Cleo – nadrobisz, nadrobisz, bo wątek ostatnio bardzo spowolnił…w przeciwieństwie do mnie…ciągle latam, biegam, jeżdżę…mój własny cień ledwo za mną nadąża….

yolka – Jolu, prawdę mówiąc to spotkanie goni spotkanie…dopiero jedno było, a już szykują się dwa kolejne…ogólnie mówiąc, nie mam czasu spowolnić, bo na całej linii chroniczny niedoczas!!!

Mala Mi – tak, tak Aniu, czas wolno płynie, ale tylko w wątku…niestety!!!

Margarete – byłam w „szmaragdowym”, ale deszczyk mnie przegonił, więc już jestem…

Ren133 – Reniu, która hosta…pokaż paluszkiem, bo u mnie teraz wszystkie kwitnące???
A…jak już jestem to „podpiszę” cztery ostatnio pokazywane. Jeśli to żadna z tych to krzycz… „podpiszę” następne

BLUE DIAMOND

ta malutka wciśnięta pod bukszpanem to PEARL LAKE

śliczne, duże, niebieskie liście ma LOVE PAT

malutka myszka BLUE MOUSE EARS
ren133 13:07, 24 cze 2015

Oooo ta

... ale jestem zakręcona ostatnio - doczytałam