Wiem ze inni maja gorzej ale ja chciałem pomocy teraz to wyglada tak poduzych zmianach które zrobiłem możecie porównać są zdjecia jak tu założyłem wątek a teraz każdy mnie atakuje ale nie było tak dobrze dzięki za kibicowanie
Kolejnym problemem jest jałowiec.
Na początku sierpnia zrobił się od środka bardzo jasno zielony, potem żółty, potem zbrązowiał.
Nie usechł i tych igieł brązowych nie da się otrzepać.
Spryskałam go topsinem, mikoryzą ale to nie pomogło.
Czy da się to drzewko jeszcze uratować?
To nie jałowiec a cyprysik groszkowy 'Boulevard' (Chamaecyparis pisifera 'Boulevard').
Te stare igły w środku można krok po kroku wycinać przy łodydze, to długa i monotonna oraz precyzyjna robota, ja juz od lat tych gatunków nie sadzę, właśnie dlatego, że tak po latach wyglądają i szpecą okrutnie.
Już się dzisiaj do niego przymierzałam i całkiem dobrze się ta szmata targa ale z nożem będzie łatwiej i szybciej. Chyba mnie jakiś diabeł z tą nieszczęsną matą podkusił
Mam plan zrobić zdjęcia z podnośnika koszowego, takiego jakim elektrycy naprawiają druty Ale nie wiem ile to kosztuje? Kto wie jaka jest cena wypożyczenia takiego czegoś?
Chyba że masz zaprzyjaźnionych strażaków z podnośnikiem, zawsze mogą to podpiąć pod jakieś ćwiczenia
Wchodzę do Ciebie codziennie, ale rzadko coś napiszę, bo mogłabym tylko cytować innych i się pod tym podpisywać, pielęgnacja ogrodu i harmonia godne pozazdroszczenia.
Pozdrawiam
Mam plan zrobić zdjęcia z podnośnika koszowego, takiego jakim elektrycy naprawiają druty Ale nie wiem ile to kosztuje? Kto wie jaka jest cena wypożyczenia takiego czegoś?
Edytowanie to chyba w ciągu 24 godzin, tak jak na forum. Ale można za kilka dni dopisywać nowe posty. Lepiej te co napiszesz żeby już były na gotowo. Dodawać można nowe wiadomości na ten temat i zdjęcia, czyli rozwijać temat, ale trzeba to zaplanować i przemyśleć, bo jakbyś chciał zmienić kolejność postów, to już się za 24 godz. nie da
Jeśli chodzi o proste nasadzenia (rządkami, paskami, kwadratami) pooglądaj ogródek miniaturowy, który przeprojektowałam i przerobiłam,
był w Mai w ogrodzie