I jeszcze taka malutka różyczka zakwitła
To 1 z 5 posadzonych pnących róż odmiany Sympatia.
Liczę na to, iż za parę lat zasłonią mi całe ogrodzenie od frontu.
O mój szkic robiony na kolanie miskant super, co do żurawki to chyba trochę musiałaby ich tam być co? A z nimi to różnie bywa (czytaj opuchlaki itp). Poza tym brakowaloby mi czegoś średniej wysokości między Ml a zurawkami.może berberysy ale jakie? Bo jeśli takie co gubią liście to zima znów może troszkę być łysawo co? Pomyślę i może coś podpowiem na razie brak koncepcji
Heidi Klum pokazała pierwszy kwiat! Jeśli ktoś na nią narzeka to z pewnością nie ja, dla mnie moze mieć nawet jeden kwiat w sezonie na krótkich nóżkach
I nie dostrzegłam, ze sadzona jesienią jej towarzyszka - Lavender Ice - tez zaszczyciła mnie pierwszym kwiatem. To malutka róża 30-40 cm. Jutro ją poakże, mam nadzieję, ze to bedzie moja kolejna ulubienica
Piekne lato mamy wreszcie. Leniuchowałam dzisiaj straszliwe, poświęciłam sie rodzince. Dopiero wieczorem sobie kilka kostzrew przesadziłam, z których córa notorycznie plaskacze robi... Dałam im szanse w innym miejscu.
mała dawka dzisiajszego ogrodu, wiecej jutro
Othello , który czaił sie rok temu po prostu mnie zachwyca. żadna austinka nie miała u mnie tak wielkich kwiató, nie chcę kłamac lae ma chyba z 12 cm olbrzymie pachną ce kwiaty. Cudo
Mąż niestrudzenie walczy z ogromną suszą... nie padało od paru tygodni, jest okropnie sucho
Czekam na deszcz z utęsknieniem...
Zraszacze chodzą non stop, M pracuje do późnej nocy...Gdyby nie On, rośliny by uschły i nie byłoby się czym chwalić przed Wami, co pokazywać...
Dziękuję Kochanie...
Martwię się, bo mój prezent na dzień matki się nie przyjął. Sporo tujek powypadało, przybiera niebezpiecznie brunatny kolor. Widocznie zbyt szybko przyszło ciepło i wiatry i roślinki kopane nie poradziły sobie. szkoda.
Na fotkach widać, ze sporo tujek ma inny kolor, mimo podlewania ...
Juziu, to Firletka smółka. Po przekwitnięciu jest niepozorna, może rosnąć jako zadarniacz ziemi. U mnie posadziłam pomiędzy hortensjami.
Dopiero startuje. mam nadzieję, ze szałwia zdąży zakwitnąć, czekam na efekt kaskadowy:
Z tyłu kosaćce, potem szałwia omszona fioletowa, potem hortensje litlle lime podsadzone firletką smółką, a przed wszystkim bordowe żurawki