Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

beta 09:52, 19 cze 2015

Anka...pięknie u Ciebie...bez dwóch zdań...rośliny Cię kochają..są piękne i dorodne...a ilości gatunków w ogrodzie można pozazdrościć

p.s. właśnie dziś koleżance mówiłam że na południu wszystko kwitnie...u nas zimnica...przywrotniki od tygodnia w pąkach...masakra

pozdr
Mala_Mi 10:04, 19 cze 2015

Kindzia napisał(a)
Ania będziesz na zlocie??? Gdybyś była, a została jeszcze taka jedna biała, tłusta naparstnica...i jeszcze by Ci się zmieściło, to proszę ładnie

Nie będę na zlocie.. nie mam czasu a i jest daleko.. benzyna podrożała
Ale wybiera się do mnie Łukasz.. to może przez niego ci podam. Jak będzie mógł zabrać.

Wczoraj po 6,50 kupowałam naparstnice odmianowe. I kupiłam 4 odmiany a nie 5 . Być może wszystkie takie mam, ale teraz będą z nazwą
Castor WhiteCastor White
Jeszcze nie kwitną, ale wykształcają pąki.. dlatego fotki z internetu

Castor Lavender

Castor Rose

Castor Peach

Ta ostatnia wygląda super

Foto sadzonki.. zakwitną prawie na stówę

Mala_Mi 10:06, 19 cze 2015

Koniec przerwy..reszcie odpowiem później ..

Dzisiejsze napaćkane rabaty.. jest pochmurno.

popcorn 10:11, 19 cze 2015

Cudne te napaćkane co za słowo! piękne obwódki buksowe, już wszystkie pocięłaś??
Mala_Mi 10:14, 19 cze 2015

beta napisał(a)
Anka...pięknie u Ciebie...bez dwóch zdań...rośliny Cię kochają..są piękne i dorodne...a ilości gatunków w ogrodzie można pozazdrościć

p.s. właśnie dziś koleżance mówiłam że na południu wszystko kwitnie...u nas zimnica...przywrotniki od tygodnia w pąkach...masakra

pozdr

U mnie przywrotniki do pościnania.. upały wszytko przyspieszyły.
Teraz pochmurno, ale pszczółki i bzyczki się uwijają w ogrodzie aż miło.. słychać tylko bzyczenie. Jak w ulu

I tak zajęte pracą, że małym aparatem dały se zrobić fotki z odległości 5 cm. To dowód... jak oswojone.. nie patrzymy na paluchy, bo ręce mam tragiczne.. ale zkoda czasu na zabiegi pielęgnacyjne, kiedy i tak w każdej "wolnej" chwili grzebię w ziemi. Nie idzie przejść po ogrodzie by gdzieś tam czegoś nie pomiziać.. Wczoraj zatapiając sznurki do podwiązania pomidorów poparzyłam palce. Mam całe w bąblach.. nie da sie nawet poszorować Nawet na klawiaturze fatalnie sie pisze.. a pracować trzeba.. Ot fujara ze mnie

Ważki też upajają się kwieciem.. im napaćkanie nie przeszkadza, wręcz odwrotnie... kochają to. To w kwestii oponentki... która jest wielką miłośniczką przyrody i ekologii.
beta 10:17, 19 cze 2015

fajna ta ważka...o pazurach tez nie wspomnę...wstyd do pracy chodzić...totalny brak czasu na wszystko...a jeszcze człowiek sobie różne prace wynajduje...i po co?...się pytam
Juzia 10:50, 19 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)

Naparstnice purpurowe są dwuletnie.. kwitną i w trzecim roku, ale już gorzej.

Do tych wieloletnich też mam mieszane uczucia czy są takie trwałe..
Na pewno różnią się liśćmi

I będę na wszelki wypadek traktować jako dwuletnie..

A teraz dobranoc..

Acha.. kupiłam jedna sadzonkę Hachonechloa Beni Kaze.. .. mam pomysł na więcej..

Foto do niczego... ale rokuje dobrze..

Ania...to jak kupisz te bylinowe naparstnice to wrzuć fotkę liści, proszę.
Bo u nas w sklepie to stoją rośliny czasem bez podpisów. Niby widzę, że to naparstnica, ale nie wiem jaka. Chciałabym wyhaczyć jedną taką nie dwuletnią
Z góry dzięki!
Kindzia 11:30, 19 cze 2015

Jak się uda, to będą naparstnice wędrowniczki

Na punkcie swoich pazurów mam lekkiego kręćka...to nie patrzę na Twoje

Edit. A dopiero mi się wczoraj Kasia pytała czy będziesz...żałuję bardzo, chętnie bym Cię uściskała Drobinko...
Mala_Mi 11:47, 19 cze 2015

Kindzia napisał(a)
Jak się uda, to będą naparstnice wędrowniczki

Na punkcie swoich pazurów mam lekkiego kręćka...to nie patrzę na Twoje

Edit. A dopiero mi się wczoraj Kasia pytała czy będziesz...żałuję bardzo, chętnie bym Cię uściskała Drobinko...

Ale przypomnij się.. bo ja ostatnio mam tyle na głowie, że się już nigdzie nie mieści.. Łukasz młody gość, może niech on spróbuje zapamiętać.

O wyglądzie nie rozmawiajmy, bo ja ograniczyłam wszytko co zbędne i da się bez tego obejść..

A jak mam chwilę to w ramach relaksu wolę posiedzieć na forum lub poganiać w ogrodzie.I moje 2 róże.... nie ma jak pokazać całej, bo jeszcze kawał jest a szklarnią. Górą jest Elmshorn, a dołem jakaś płożąca (u mnie jak pnąca) NN
Ja jako miarka.. po deszczu przygięło ją do dołu i się położyła.

Mala_Mi 11:51, 19 cze 2015

Poprosiłam eMusia by mi cyknął fotę, a tam siedział kot i dobrał się do gniazda, wydarł je z tujki.... zbój. Na szczęście chyba młode już wyfrunęły.
I paćkara różana .. z grajdołkiem.. nie ma jak tego minąć obiektywem chcąc zrobić całość.