Wiem, że chyba już przynudzam tymi piwoniami, ale kiedy jeśli nie teraz
ta trawka ma fajne jasno-różowe pędzelki. Na zdjęciu nie widać niestety tego kolorku tak dobrze
Kasiu - to nasze ognisko jest zrobione z 4 krawężników - takich dużych, drogowych. Są wkopane ścięciem w dół - nad ziemią wystają tylko prostokątne ściany. Robiliśmy je dwa lata temu, wiosną... szukaj w tym okresie
Nicol - mam coś dla uzależnionych
Marzenko - stipa wciąż czeka na wsadzenie przy różach... próbuję się odplewić
MAD - witaj w moim zielonym świecie... zielonym do kwadratu
szałwia już zaczyna szaleństwo
tak w części wygląda moja różanka... a raczej jeden z boków. Wciąż nie dosadziłam stipy... ech...
Upss... Pszczółka większy fachowiec.... ja mogę napisać jak to u mnie było
Rdest pokrewny dostałam od szwagierki.. i się sobie poniewierał (czytaj: zarósł w krzakach i tyle go widziałam). Jak krzaki były małe to mi się podobał, potem krzaki zdominowały i o nim zapomniałam.
Wydarłam go rok albo 2 lata temu na rabaty, trochę przywiozłam od Marka ze Średniowiecznego i dostał nowe życie.
Kwitnie od początku czerwca do późnej jesieni. Kwiaty przekwitłe robią się rude. Mój na początku jest blado różowy (już kwitnie), a czym później, tym ma ciemniejsze kolory.
To foto z 4 października. Końce liści powoli rudzieją. U mnie się płoży po ziemi, z kwiatem jakieś 30cm, licie 5cm. Wiosną liści rudych chyba nie gubi tylko rosną nowe.
Wczoraj wydzierałam bodziszki i w ich miejsce urwałam po kawałku rdestu. Będzie z lekka zdechły .. i to długo, ale się ukorzeni.
Szukam foto kiedy zielenieje.
Edit... mam ale takie byle jakie.. 25 kwietnia, widać rude i widać dużo zielonego.Prawy dolny róg.
Kasiu, Irenko mnie też bardzo cieszy kwitnienie derenia kousa
Dereń kwiecisty jest dla mnie zagadką tak jak i dla Was i większości z nas ogrodowiczan, mam 3 okazy i ten jeden akurat mi zakwitł...takie mam po prostu głupie szczęście