Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 21:06, 03 cze 2015

07_Rene napisał(a)

Rany booskie... co za kolory. Cudownie jest u Ciebie.
Agato, jako że jesteś znawcą i hodowcą kloników różnej maści, mam do Ciebie pytanie. Nabyłam właśnie ACER SHIRASAWANUM JORDAN. Ponoć to ulepszona wersja "aureum". Przypięłam mu najwyższą gałązkę do palika, żeby go wiatr nie skrzywdził. Ale tak się teraz zastanawiam, czy ten zabieg nie zdeformuje jego pokroju, bo przecież kloniki nie rosną na baczność w górę. Co myślisz?

Reniu znam się tylko trochę, bo mam małą kolekcję, ale nie jestem hodowcą, z własnego doświadczenia napiszę, że dobrze zrobiłaś, jak chcesz mu pomóc rosnąć do góry, tylko obserwuj go i o nim nie zapominaj, żeby ta podwiązka go nie udusiła... shirasawa, u mnie sobie sam poradził i rośnie raczej do góry, niż na boki
Agania 21:09, 03 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)
Sama nie wiem czym się zachwycać.. klony uwielbiam, masz piękne.
Chaber .. foto wyszło piękne.
Kot co przynosi karcozwniki.. należy się mu nagroda.
Tę trawę (carexa) też wyciepałam.. rosło ogromne.
Kalina kwitnie długo.. moja już przekwitła.. ale i tak ją lubię

Aniu cieszę się, że wpadłaś do mnie, wiem jak jesteś zapracowana, ogród co roku zobowiązuje do większej pracy, a i ogrodowisko się rozrasta, mamy nowicjuszy, którymi się zawsze zajmujesz i pomocy nie odmawiasz
Buziak, serdecznie Cię pozdrawiam...i do zobaczenia u Ciebie wkrótce po weselu u mnie, jak szczęście dopisze i Kasiek się wykuruje
Agania 21:13, 03 cze 2015

zawitka napisał(a)
Aga zajrzyj do mnie na laurkę zobacz jak rośnie głupota ha ha

Zazdraszczam, ja na swoją z dziesiątkę poczekam...wkleisz mi swoją...mogłabym się pochalić i królową laurkową rozsławić..bardziej, bardziej...ech chyba bardziej to się już nie da
buziak
Agania 21:16, 03 cze 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aguś ja za Tobą też tęsknię i za twoim tarasikiem Jak będziesz po wielkim dniu to mus się zobaczyć znowu

Gonia ja też tęsknię, po weselichu odpocząć nie dadzą, ale kciałabym bardzo być z znowu z Wami
Buziaczek
Agania 21:18, 03 cze 2015

kasiek napisał(a)
Klony powalające, że też ja nie mam tyle miejsca...
A i kousa Ci kwitnie - no slicznie!
Cudne te Twoje wijące sie ściezki trawiaste, nic tylko bładzić wsród nich, i wśród tych zapachów

Kasieńko, ja to mam szkołę u Ciebie, ty to masz prawdziwe zakamarki i tajemnice w ogrodzie, mój ogród to jeszcze pachnie świeżością w porównaniu do Twojego
sylwia_slomc... 21:19, 03 cze 2015

Cofnęłam 7 stron i nie znalazłam za co my te kciuki trzymamy, to może też potrzymam? Czy tajemnica?
Agania 21:22, 03 cze 2015

BASIA8 napisał(a)
Aganiu Kochana dziękuję za miłe słowa U Ciebie też się dzieje - wielki dzień zbliża się duuuuużymi krokami - mam cichutką nadzieję i malutkie marzenie że kiedyś spotkamy się w realu - byłoby super - z doświadczenia wiem że warto mieć marzenia
Buziaki ślę i zmykam do pracy bo listy płac czekają a przydałby się piątek wolny na ogród

Ja też załatwiłam sobie wolny piątek na ogród...Basiu może po weselu, jak się trochę uspokoi gorączka weselna, jak damy radę to coś zorganizuję, w sierpniu zarezerwuj sobie dzionek na odwiedzinki u mnie
Agania 21:29, 03 cze 2015

MarzenaG napisał(a)
Ależ masz piękny ogród, pozachwycałam się klonami, bardzo piękne. Mus wkomponować w moje kółka
Pozdrawiam,

Z klonikami kółkach byłoby fajnie, nie zdążyłam zrobić mikstury na mszyce, jutro to u mnie mus wyszprejować w końcu muszę
Agania 21:30, 03 cze 2015

Kasya napisał(a)

fajnie, jak myslisz od czego zalezy kwitnienie ?
moj nie zakwitl jeszcze mam go rok i jest juz mojego wzrostu

Milka napisał(a)

Kasiu, Irenko mnie też bardzo cieszy kwitnienie derenia kousa

Dereń kwiecisty jest dla mnie zagadką tak jak i dla Was i większości z nas ogrodowiczan, mam 3 okazy i ten jeden akurat mi zakwitł...takie mam po prostu głupie szczęście

Agania 21:49, 03 cze 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Cofnęłam 7 stron i nie znalazłam za co my te kciuki trzymamy, to może też potrzymam? Czy tajemnica?

Tajemnicy nie ma, może za ślub i wesele, bo to wydarzenie przede mną i mam gorączke weselną