Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:18, 03 cze 2015

Kindzia napisał(a)
O matko!!!

Ja jestem na liście z namaszczeniem oglądających Twoje kwiaty kolorowe Bogdziu. Pokazuj dużo, niestety już niedługo przekwitną

W takie upały dopiero widac do czego rh potrzebuja drzew bo miedzy drzewami tak szybko nie więdną, ale jeszcze sporo krzaków ładnie wygląda bo każdego wieczoru podlewamy.
Bogdzia 21:22, 03 cze 2015

Agania napisał(a)
Hosty też piękne Bogdziu, proszę więcej fotek oczkowych

Oczko zarosło i coraz trudniej mu zdjecia robic, Dzis zdjec żadnych nie robiłam , z poniedziałku tylko takie mam.

Bogdzia 21:24, 03 cze 2015

lilarosa napisał(a)
Ech, chciałoby się zacytować poetę: "Bo piękno na to jest, by zachwycało" ...

Bogdziu, rozrzewniam się w Twym ogrodzie lirycznie i epicznie

PS. Weekend idzie chyba trochę męczący dla rododendronów. Trzeba zapamiętać teraz te obrazy, bo pewnie upały skrócą to cudne kwitnienie

Pozdrówka ślę.

Niewątpliwie przez upały bedą krócej kwitły, ale róż czas sie zaczyna więc z rh czas sie pożegnac.Pozdrawiam.
Bogdzia 21:25, 03 cze 2015

Milka napisał(a)
Cudne!!! ale długo kwitną, u mnie niektóre juz przekwitają.

Irenko u mnie te wczesniejsze też przekwitają , juz zaczeło się obrywanie kwiatostanów ale sporo jeszcze nieźle wygląda. Chciałam Cię spytac o kolkwicje , kwitnie czy nie????
Bogdzia 21:29, 03 cze 2015

monteverde napisał(a)

Tak wygląda raj

Bogdzia 21:31, 03 cze 2015

jolka napisał(a)
Rewelacja w każdym calu

Ja już sie cieszę że przekwitają bo skrempowana jestem tym ciągłym pokazywaniem. Teraz na róze bedziemy biegac do innych wątków.
Urszulla 21:34, 03 cze 2015

Bogdziu, ja z tych wytrzymałych. W mojej okolicy też są okazy ale tylko pojedyncze, nie to co u Ciebie.
Bogdzia 21:52, 03 cze 2015

Urszulla napisał(a)
Bogdziu, ja z tych wytrzymałych. W mojej okolicy też są okazy ale tylko pojedyncze, nie to co u Ciebie.

Wiem że na południu można spotkac duże . Najwieksze dotad jednak widziałam w Kromlau, niektóre miały wysokosc drzew.
barbara_kraj... 22:34, 03 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Oglądam, oglądam i wciąż się coraz to innymi rh zachwycam. Np. tym, czy to Rasputin?
O Francesce zapomnieć nie mogę i chyba w końcu ją nabędę, choć nie u siebie a u córki ją posadzę.
Pozdrówka ślę

Milka 22:57, 03 cze 2015

Bogdzia napisał(a)

Irenko u mnie te wczesniejsze też przekwitają , juz zaczeło się obrywanie kwiatostanów ale sporo jeszcze nieźle wygląda. Chciałam Cię spytac o kolkwicje , kwitnie czy nie????

Tez zaczelam juz skubac. Niestety nie kwitnie, a taka dorodna i 3 lata minęły, bo doczytalam gdzies, ze po 3 latach zaczyna kwitnienie, to moze juz na pewno w przyszlym roku co do werbeny, u mnie zimuje juz 3 lata, glownie w miejscu, gdzie najdluzej zimno, jak gora zmarznie, to i tak w maju lub poczatkiem czerwca rusza, tylko trzeba czekac, a potem nadrabia blyskawicznie, ale jak ci zabraknie, to u mnie tego tyle, ze bez problemu masz zaplecze, buziaki, ide lulu, bo dopiero wrocilam z podlewania i ciachania winogron i tamaryszka i doszlam do wnniosku, ze mam za duzo, za gesto, za szybko to rosnie, ciagle ciecie i przesadzanie, chyba perfekcji nie dane mi bedzie osiagnac, chyba ze wprowadze minimalistyczny styl