Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gosiniak"

Igiełkowy ogródeczek 16:57, 11 gru 2012

Do góry
grembosia napisał(a)
Gosiu, masz już bardzo ładny i zadbany ogród i taki elegancki

Ja jedynie nie przepadam za kanieniami w takiej ilości, ale w niektórych miejscach wyglądają nawet ciekawie.
Hortensje, to już wszyscy chwalili, ale masz jeszcze wiele innych ładnych roslin.

Domek prezentuje się bardzo pięknie!

Pozdrawiam cieplutko

Dzięki za pochwały, a co do kamieni to teraz tak się nie rzucają w oczy, mam nadzieję, że z czasem ta rabatka tak zarośnie, że nie będą odgrywały głównej roli, myślę że tak będzie tylko muszę jeszcze z parę latek poczekać. A kamienie miałam ze swojej działki, co wykopię dołek to jakiś kamień taka ziemia, więc trzeba było je jakoś zagospodarować. Pozdrawiam
Igiełkowy ogródeczek 16:51, 11 gru 2012

Do góry
Janina napisał(a)
Gosiu bardzo spodobała mi się ta rabata południowa,dzięki Tobie przyszły mi do głowy pomysły co do mojej rabaty,chciała bym się zainspirować rabatą którą pokazałaś,nie masz nic przeciwko temu?Czy możesz mi powiedzieć jak duża ona jest i co na niej rośnie.U mnie też południe i nie wiem co by tam najlepiej rosło.Serdecznie pozdrawiam.

Pewnie, że nie mam, a wręcz przeciwnie bardzo mnie to cieszy Koło z kamieni ma średnicę 3 m do tego ścieżka coś około 1 m no i jakiś 1- 1,5 szerokości ma rabata przy siatce, zależy z której strony. Rośliny możesz różne posadzić, ja mam tam same iglaki karłowe, które później przedstawię jak znajdę zdjęcia plus wrzosy i wrzośce. Nie wiem co cię dokładnie interesuje, to co w kole czy to co na obrzeżach? Pytaj chętnie odpowiem. Pozdrawiam.
Igiełkowy ogródeczek 16:42, 11 gru 2012

Do góry
Irenko - dziękuję, że zaglądasz i chwalisz, to bardzo mnie cieszy, dobrze robisz najpierw porządeczek a potem kolejne chciejstwa.
Zbyszku- dzięki serdeczne, wiem że cierpliwość jest w ogrodzie najważniejsza.
Igiełkowy ogródeczek 16:41, 11 gru 2012

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Ymma- ten świerk jest bezproblemowy, ja też mam tylko jeden i może jeszcze dokupię.
Julia- twoja też taka będzie, ta ze zdjęcia to jej drugi sezon i po przycięciu ładnie się zagęściła, wcześniej były trzy patyki. Teraz jest jeszcze większa.

Gosieńko a ile przyciełaśi czy wszystkie gałązki?
Igiełkowy ogródeczek 16:33, 11 gru 2012

Do góry
A w 2012 było już tak, nadal jednak nie jestem do końca zadowolona i już planuję małe poprawki, przede wszystkim muszę przenieść modrzew pendula bo już prawie zasłonił ścieżkę i nie byłoby jak przejść.

Igiełkowy ogródeczek 13:56, 11 gru 2012

Do góry
Pod koniec 2010 roku powstała jeszcze jedna rabatka od południowej strony, tam mam właśnie kilka swoich szczepionych iglaczków.

W 2011 wyglądała tak

Igiełkowy ogródeczek 13:31, 11 gru 2012

Do góry
Irenko- oj kuszą te roślinki, mnie też, dlatego w przyszłym sezonie muszę u siebie zrobić porządeczek, bo na niektórych rabatkach to pokusa wygrała i teraz mam taki misz-masz. Niedługo pokaże następne rabatki i mój mały bałagan
Ogród do kwadratu 13:11, 11 gru 2012

Do góry
Ja również oglądam, bardzo fajne pomysły, a moje dzieciaki też są chętne do tego typu robótek. Ogródek bardzo ładny taki inny, bardzo ciekawy. Będę podglądać co tam na wiosnę planujesz?
Krowy, staw i my... 12:30, 11 gru 2012

Do góry
Duży ogród, co ja mówię bardzo duży, ale staw już masz a to bardzo dużo, plany też rozpoczęłaś. Miło będzie podglądać jak będzie się zmieniał, to lubię najbardziej. Byle do wiosny. Pozdrawiam
Ogród przydomowy - Hosty 12:19, 11 gru 2012

Do góry
No to mamy eksperta od host, superaśne zdjęcia- trudne do uchwycenia. Czasami też próbuję takie zrobić, ale zanim przybiegnę z aparatem gościa na kwieciu już nie ma
Grembosiowo 12:10, 11 gru 2012

Do góry
Witam ogrodowiczkę, widziałam tutaj dużo pięknych ogrodów, ale muszę przyznać, że twój jest wyjątkowy. Piękna pergola, altana no wszystko takie wypasione. Bardzo mi się u ciebie podoba i na pewno będę tu zaglądać. Pozdrawiam zimowo.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:33, 11 gru 2012

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Witam się i ja. Ogród bardzo ładny- taki klimatyczny. A ta rabatka z hortensjami to jest dopiero szczęście. Widziałam też, że niedawno byłaś u Danusi- fajne miałyście spotkanie i zakupy do tego czego chcieć więcej. Pozdrawiam.

Gosiu, jak miło cię gościć

bogaty program w sezonie jesienno- zimowym, to antidotum na brak słońca i ogrodu

teraz leczymy się wiankami...spotkanie jak zwykle będzie...bomba!
Spróbuję...bo dla chącego- nic trudnego ;-) 11:25, 11 gru 2012

Do góry
Hej Gosiniak. Dziękuję,że zajrzałaś do mojego wątku. Wcześniej naprawdę ciężko było mi myśleć- "całościowo" o ogrodzie nie mając zielonego pojęcia o ogrodzie,sadzeniu i komponowaniu ...nic a zaczynając od lewej krawędzi z drzewkami owocowymi. Jak pisałam wcześniej pod owocowymi poczyniłam pewne eksperymenty- sadziłam funkie i zobaczę co z nimi będzie po jednym sezonie
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 11:03, 11 gru 2012

Do góry
Witam, jestem od niedawna, ale już wcześniej oglądałam twój ogródek i zmiany jakie w nim zachodziły. Musze pochwalić, bardzo ładnie ci to wszystko wyszło. A jak tam serby sypią im się jeszcze igiełki? Pewnie potrzebują czasu żeby się zaklimatyzować. Moje też kopane z gruntu w pierwszym roku prawie wcale nie urosły, ale w tym już ruszyły. Widzę, że dom i ogród masz przystrojony, nastrojowo się robi od razu. Pozdrawiam
Igiełkowy ogródeczek 10:37, 11 gru 2012

Do góry
Ymma- ten świerk jest bezproblemowy, ja też mam tylko jeden i może jeszcze dokupię.
Julia- twoja też taka będzie, ta ze zdjęcia to jej drugi sezon i po przycięciu ładnie się zagęściła, wcześniej były trzy patyki. Teraz jest jeszcze większa.
Igiełkowy ogródeczek 10:37, 11 gru 2012

Do góry
nieszka napisał(a)
Rododendrony Ci pięknie kwitną. I jakie zdrowiutkie liście
Ale w sumie dobry pomysł żeby je rozsadzić z lilakami i dać coś co kwitnie później niż one.

Dzięki za pochwałę. Przesadzenie ich jest wymuszone różnica w tempie wzrostu obu gatunków. Rododendrony rosną powolutku bo są z grupy niskich, a lilaki jak głupie dają czadu. Postanowiłam w miejsce rododendronów wsadzić trzeciego lilaka, który rośnie obok, w ten sposób trzy będą rosły koło siebie.
Ogródek Janiny 10:20, 11 gru 2012

Do góry
Widzę, że plany już są, tylko na realizację trzeba jeszcze trochę poczekać, ale dzięki temu możemy wszystko dokładnie przemyśleć, śliczne zdjęcia zimowe, pozdrawiam.
Spróbuję...bo dla chącego- nic trudnego ;-) 09:51, 11 gru 2012

Do góry
Witaj, przeczytałam cały wątek i widać, że nie próżnowałaś, projekcik całkiem fajny. Tylko zastanawiam się, czy nie chciałabyś się trochę wysłonić, a szmaragdy z danicą ci tego nie zapewnią. W dodatku szmaragdy rosną do kilku metrów a danica ok. 50 cm, będzie bardzo duża różnica w wysokości. Ja bym dała od początku do końca szmaragdy- czyli aż do rogu i nie mieszałabym ich z danicą. Widzę, że przed ogrodzeniem też masz jakiś pas ziemi, czy tam też coś planujesz? Bo tam wydaje mi się fajnie wyglądałyby te drzewka co ma Danusia -wiśnie takie kuliste, ale wówczas od twojej strony trzeba by było dać coś niższego. Ta obwódka koło ciurkadełka może być z berberysu, ale wydaje mi się, że nie powinna od razu przylegać do kamyków, bo jesienią będziesz miała masę listków w kamyczkach. Można by dać z bukszpanu, tylko wolno rośnie i trzeba by było poczekać na efekt, lub kupić większe rośliny, ale byłby zielony akcent zimą. A może dać podwójną obwódkę najpierw z berberysu, a przy samym ciurkadełku niziutką z bukszpanu. Nie wiem czy jest na tyle miejsca. W rogu dobrze kombinujesz- dałabym tam hortensje limeligh. Z prawej strony i lewej też hortensje tylko niższe odmiany, mam takie nazywają się bobo, popatrz sobie w necie. Po prawej jedna, po lewej dwie sztuki. Buziaki, kombinuj dalej.
zielonastrefa 23:24, 10 gru 2012

Do góry
KasiuWB, Gosiniak, Kaisog1 dzięki Wam za kwiaty i pamięć pozdrawiam Was dziewczyny
Igiełkowy ogródeczek 21:37, 10 gru 2012

Do góry
Gosiniak napisał(a)
2011 hortensja w pełni rozkwitu, po zakupie to były trzy długie pędy, po cięciu wiosennych ładnie się rozkrzewiła, ale musiała być podwiązana. W 2012 roku już jej nie musiałam wiązać, dzięki silnemu cięciu jest zwarta, a na tym mi zależało.

Moja pierwsza róża - abraham derby, znajduje się na tej samej rabatce, strasznie ją chwalili na innym forum i postanowiłam ją mieć, ale ja nie jestem z niej do końca zadowolona, jej podstawową wadą jest fakt, iż kwiaty mocno się przewieszają, przez co moim zdaniem traci urok, bo ich prawie nie widać.Może ktoś ma inne z nią doświadczenia i poradzi jak ciąć, żeby się tak nie pokładała do ziemi. Poza tym jest wytrzymała i ładnie pachnie.

2012 rok kwiecień

Hej Gosiniak, piękny ogród- hortensja wspaniała. Ja w tym roku także posadziłam limelight pierwszą tak na próbę- ciekawa jestem jak będzie wyglądać powiosennym cięciu. Mam marzenie,że będzie przypominać twoją Pozdrawiam serdecznie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies