Gosiniak
09:51, 11 gru 2012
Witaj, przeczytałam cały wątek i widać, że nie próżnowałaś, projekcik całkiem fajny. Tylko zastanawiam się, czy nie chciałabyś się trochę wysłonić, a szmaragdy z danicą ci tego nie zapewnią. W dodatku szmaragdy rosną do kilku metrów a danica ok. 50 cm, będzie bardzo duża różnica w wysokości. Ja bym dała od początku do końca szmaragdy- czyli aż do rogu i nie mieszałabym ich z danicą. Widzę, że przed ogrodzeniem też masz jakiś pas ziemi, czy tam też coś planujesz? Bo tam wydaje mi się fajnie wyglądałyby te drzewka co ma Danusia -wiśnie takie kuliste, ale wówczas od twojej strony trzeba by było dać coś niższego. Ta obwódka koło ciurkadełka może być z berberysu, ale wydaje mi się, że nie powinna od razu przylegać do kamyków, bo jesienią będziesz miała masę listków w kamyczkach. Można by dać z bukszpanu, tylko wolno rośnie i trzeba by było poczekać na efekt, lub kupić większe rośliny, ale byłby zielony akcent zimą. A może dać podwójną obwódkę najpierw z berberysu, a przy samym ciurkadełku niziutką z bukszpanu. Nie wiem czy jest na tyle miejsca. W rogu dobrze kombinujesz- dałabym tam hortensje limeligh. Z prawej strony i lewej też hortensje tylko niższe odmiany, mam takie nazywają się bobo, popatrz sobie w necie. Po prawej jedna, po lewej dwie sztuki. Buziaki, kombinuj dalej.