Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Nasz ogród - Kasia i Tomek z Radkowa 21:13, 08 wrz 2013

Do góry
Szersza perspektywa

Rabaty kipią kolorami (kwitną rudbekie, sadźce, jeżówki, floksy, żurawki, perovskie )

i róże
Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 14:04, 08 wrz 2013

Do góry
Słoneczniki w kolorze bladego słońca

Floksy i nawłocie

Ogródek
Spotkanie w Domu Działkowca, Warszawa 11:07, 08 wrz 2013

Do góry

mnóstwo wielkich hortensji, niektóre głowy miały po prostu wielkości piłki do kosza!
wiem, w jakim miejscu ciachnąć, aby urosły za rok i u mnie takie, gdzieś 30 cm nad ziemią

floksy tez gigantyczne!
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:21, 07 wrz 2013

Do góry
Pszczółki, motyli, osy.. próbują najeść sie do syta.. i oblatują wszystkie kwiaty... na wszystkim co kwitnie coś dziś było...
Cytrynek zaparł się na floksy

Motyle na hortensjach

Budlei

Jezówkach

Pokażę nasz ogród 15:49, 07 wrz 2013

Do góry
Monotonię traw chcę przełamać odrobiną koloru. Dosadziłam między nie floksy, pysznogłówki i jeszcze dosadzę jeżówki.Na efekt czekamy do przyszłego roku

Rododendronowy ogród II. 22:15, 05 wrz 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Bożenko mam floksy i to na pełnym słonku To może mam szansę go zobaczyć

....pamietam jak zakładałam bylinówkę to się dziwiłam, że nie ma ani jednej osy ani bączków.... rok czekałam by towarzystwo sie zorientowało, że u mnie jest smacznie

To prawda czasem trzeba poczekac żeby ptaki czy owady dowiedziały się gdzie mogą fajnie pożyc ale w końcu taki czas nadchodzi , dodatkowo trzeba jednak zawsze wypatrywac bo same nie zawiadomią ze są. On jest dosc duży to z daleka można się zorientowac ze aparat potrzebny. Jestem pewna ze kiedyś pokażesz nam jego zdjecia bo Ty jestes uparta w swoich planach i musi się udac.Buziaki .
Rododendronowy ogród II. 21:43, 05 wrz 2013

Do góry
Bożenko mam floksy i to na pełnym słonku To może mam szansę go zobaczyć

....pamietam jak zakładałam bylinówkę to się dziwiłam, że nie ma ani jednej osy ani bączków.... rok czekałam by towarzystwo sie zorientowało, że u mnie jest smacznie
Rododendronowy ogród II. 21:34, 05 wrz 2013

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Ojjjj jak ja bym chciała go zobaczyć na żywo Nigdy nie widziałam fruczaka

Nie wiem jakie kwiaty jeszcze lubi ale floksy na pewno , jak je będziesz miec to rano lub wieczorem ale jeszcze w pełnym słonku można go zobaczyc.Tak więc postaraj sie o floksy Gosiu. Pozdrówka ślę.
Rododendronowy ogród II. 21:32, 05 wrz 2013

Do góry
Gabriela napisał(a)
W tym roku nie widziałam u siebie fruczaka gołąbka, a w zeszłym roku były i polowałam na nie z aparatem, ale nie udało mi się zrobić sensownych zdjęć. Za szybko one tymi skrzydełkami machają.
Zadziwiające że masz jeszcze takie kwitnące floksy. Moje kwitły chwilę tylko - przez minione upały i teraz mają jakieś tam nieliczne kwiatki, ale tylko niektóre powtarzają w ten sposób kwitnienie.
Pozdrawiam.

Gabrysiu moje floksy kwitły akurat kiedy ja na oczy nic nie widziałam , teraz juz przekwitły całkiem oprócz tych jedynych różowych , na dodatek wszystkie w tym tygodniu przesadzaliśmy więc sa dośc marne ale te rózowe nawet się dobrze trzymają. Gołąbkowi zrobic zdjecie to faktycznie problem ale Ani opisałam jak robiłam bo z bliska nie ma szans a z daleka nawet się udaje . Przez to ich szybkie machanie skrzydełkami dałam krótki czas bo faktycznie na dłuższym są poruszone , mam gdzieś takie zdjecia ale i te mogłyby byc lepsze , no nie jest z nim tak łatwo niestety.Pozdrawiam serdecznie.
Rododendronowy ogród II. 21:11, 05 wrz 2013

Do góry
W tym roku nie widziałam u siebie fruczaka gołąbka, a w zeszłym roku były i polowałam na nie z aparatem, ale nie udało mi się zrobić sensownych zdjęć. Za szybko one tymi skrzydełkami machają.
Zadziwiające że masz jeszcze takie kwitnące floksy. Moje kwitły chwilę tylko - przez minione upały i teraz mają jakieś tam nieliczne kwiatki, ale tylko niektóre powtarzają w ten sposób kwitnienie.
Pozdrawiam.
Rododendronowy ogród II. 09:19, 05 wrz 2013

Do góry
A u mnie od rana gołąbek furczok odwiedza floksy , to jego zdjecia.

Miłego dnia wszystkim życze
Ogród z łezką 08:47, 05 wrz 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Kasiu, wszystkiego co najpiękniejsze i najlepsze.

Dziękuję Elciu Ty też pamiętałaś
I te Twoje piękne floksy, które u mnie tak dzielnie walczą po powodzi Może w przyszłym roku się doczekam
Rododendronowy ogród II. 20:39, 04 wrz 2013

Do góry
gierczusia napisał(a)

Noo tak , czasem tak bywa .. Tez to czasem przerabiam ... Najgorsze jest to ,że zdarza mi się najczęściej , kiedy właśnie na przekór kolejnego dnia muszę być wyspana ...
Buziaki Bogdziu ... GoRrrące

Masz racje to taka przekora losu. Było minęło i teraz już jest lepiej . U mnie w południe też było GoRrrąco w ogrodzie , fajnie się pracowało , przesadzaliśmy floksy , zrywaliśmy borówki i odpoczywaliśmy równiez.Jutro mam nadzieję powtóra. Mam na jutro trudne zadanie , namówic M żeby mi powiększył dopiero co zrobioną nową rabatkę a że zdążył już założyc krawężniki zadanie trudne do wykonania.Pozdrówka Elu.
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 16:17, 03 wrz 2013

Do góry
Dziewczyny,miałam przeinstalowany windows i nic nie moge sie teraz połapać,problemy ze wstawianiem zdjęć,a ja jestem taka zielona w tej nowoczesnej technice.

Grazynko,te fioletowe floksy to taka zwykła najstarsza odmiana.Dostałam je od koleżanki,ale one najkrócej ze wszystkich kwitnai ma ja wiecznie białe liście.Ogólnie nie potrafie zająć się floksami.

Bozenko,witaj.Tak jak pisałam wcześniej to stara odmiana i myslę,że możesz je skubnąć w każdym ogrodzie.

Bozenko,mam nadzieję,ze po ostatnich deszczach grzyby pokażą się,bo ja nie mam juz dawno suszonych,a zupka czy sosik z nimi to pychota.

Alinko, w tym sezonie byłam nieszczególnie zadowolona z begonii,ale teraz na finiszu są piękne,nadrobiły swój fatalny początek.Polecam je,mniej kłopotliwe i żarłoczne jak petunie i surfinie,przynajmniej nie trzeba je tak często podlewać,nawet w upały.

Aniu,jakoś nie mogę sie ogarnąć,mam mocno zwolnione obroty,chyba starośc idzie.

Kasiu,akurat ta jest NN,kupowałam ja bez oznaczenia w szkółce niedaleko mnie przypadkowo.Nawet Bożenka Babopielka nie może jej określic.

Elizo, w tej beczce były truskawki.M kiedys widział w Holandii,ale tam jest cieplejszy klimat,nie wiem czy wytrzymałyby nasze zimy.Na razie stoi pusta,wiosna ma coś zmodernizować.

Aguś, to jesteś na pewno szczęśliwa,będziesz miała pełna rodzinkę.

Reniu,kupiłam u Szmita magnolię,pęcherznicę angel gold i 3 hortensje - mega mindy,mega pearl i candlelight.
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:15, 02 wrz 2013

Do góry
O tak fioletowe floksy ! Gdzie je dopaść ? Buziaki
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 22:09, 01 wrz 2013

Do góry
Bardzo u Ciebie kolorowo zupełnie jak u Ani An-Tre. Zachwyciły mnie fioletowe floksy , muszę kupic.Pozdrawiam serdecznie.
Ogród niby nowoczesny ale... 15:57, 29 sie 2013

Do góry
asc napisał(a)
Imprezka była.... a ja konałam w męczarniach po kamieniołomach

Zawsze jak fajne to mi koło nosa przeleci....

Gdzie ja to posadzę...hi, hi, hi.... ja ciągle tak mam Teraz gdzie posadzę nowe floksy?

Następnym razem osobiście po Ciebie polecę i nic nie przeleci...
Floksy...nie kuś...
Ogród niby nowoczesny ale... 13:32, 29 sie 2013

Do góry
Imprezka była.... a ja konałam w męczarniach po kamieniołomach

Zawsze jak fajne to mi koło nosa przeleci....

Gdzie ja to posadzę...hi, hi, hi.... ja ciągle tak mam Teraz gdzie posadzę nowe floksy?
Siejsko czarodziejsko 23:27, 28 sie 2013

Do góry
podam nazwy roślin które maja przyczepione kartki, wiec jestem mądra

tawuła japońska
hortensja tardiva
rododendron dwerg
deutzia scarba plena
mahonia pospolita
tamaryszek drobnokwiatowy
krzewuszka -czerwone kwiatki
hort bukietowa magical fire
choina kanad jeddeloh x2szt
floksy (czerwony, róż, biały z czerwonym środkiem)
hosty mniejsze 3szt
trytoma
jagody goij
aktindia pstrolistna dr.szymanowski
jarząb majestica
rozwar niebieski
powojnik bylinowy - różowy kwiat
yuki 3szt
canna czerwone liscie
roże austinki Graham thomas, golden celebration (obie zółte)
roże kordesa pomponela, marie curie (obie białe)

no i jeszcze moje maleństwa
hibiskus - biały, niebieski
zywotniki - malentasy
bukszpany
irysy fioletowe, biale
irys kępowy? - ma drobne fioletowe kwiaty
liliowce - pomarańczowe z ciemnym środkiem
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:39, 28 sie 2013

Do góry
Ja w ogórkach, a tu goście drzwiami i oknami!
Dobrze,że Nelinka w sukurs z dynią i pomidorami przyszła , zaraz dyniową upichcę i pomidorkami zakąsimy, albo i ogórasem z "beczki". Tylko do czego ta zakąska? Może jakie piwo, bo dziś upał u mnie.

Kwiatki śliczne wstawiliście, szczególnie cieszą różyczki od Haneczki, Wieści od Zbyszka o uchu Bariego tez doszły, a Weronika ślimaki tępi ekologicznie, to znaczy je wyprasza.
Kasiu, Jolu,wszystkiego najlepszego!
Halinko, nie spiesz się, goście ważni, bo rzadko są, a my mamy czas,niby .
Lecę maliny na sok wstawić.Buziaczki dla Was.
Floksy u Hani-Nelinki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies