Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Bawarka 06:14, 14 kwi 2018

Do góry
magnolia bardzo piękna .....fotki śliczniutkie
przepraszam ,ale tylko obrazkowo przejrzałam poprawię się z czytaniem - jak deszcz będzie padał
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 01:02, 14 kwi 2018

Do góry
Kamcia napisał(a)
Ta magnolia niesamowita, faktycznie.

Do mnie coraz bardziej jej niesamowitość przemawia
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 00:45, 14 kwi 2018

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Trawy u Ciebie szybko wystartowały, u mnie jeszcze śpią. Piękne masz kwiaty magnolii, a jak cała zakwitnie to dopiero będzie pokaz.

Sama nie dowierzałam z tymi trawami.

Magnolia dzisiaj prawie w połowie rozkwitnięta była.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 00:34, 14 kwi 2018

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
Magnolia faktycznie przepiękna jest! choć ja najbardziej ubi e ten tulipanowy kszalt kwiatów i taką mam w planach najbliższych kupić

Ja też plan zakupowy miałam inny Też ten kształt mi się bardzo podoba. Sąsiadka ma jedną przy moim ogrodzeniu gdzie mam dziurę w nasadzeniu i sobie jej widok do ogrodu zapożyczam. Kwitnie znacznie później.
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 00:31, 14 kwi 2018

Do góry
Krakus napisał(a)

gdzie tu sprawiedliwość? ten sam region a u Ciebie już wszystko się zieleni... ale sprawdza sie stara maksyma ogrodników "...u sąsiada wszystko jakoś lepiej rośnie.."

dzieki za opis drzewka...jakbyś na priv jeszcze opisała gdzie zakupiony
dalej walczę czy ambrowiec czy tulipanowiec... pewnie będą oba ale nie w jednym roku..
magnolia super już u Ciebie wygląda...zresztą jak cały ogród..pozdrawiam

Jak też tak sobie myślę, gdy przeglądam ogródki w okolicach Wrocławia
Duże znaczenie ma też wiek ogrodu, mam ogród już osłonięty bardzo i ta ekspozycja o nachyleniu południowym dużo wpływa. Niestety w lecie jest zmorą.
Też dumałam długo czy ambrowiec czy tulipanowiec, ale potrzebowałam coś o jasnozielonych liściach. Obydwa są piękne.
Ogród w Tarnowie 23:48, 13 kwi 2018

Do góry
Już jestem, miałem mały remont domu i ogrodzenia a wiosna nie poczekała
Magnolia gwiazdzista Stellata jak zawsze obficie obsypała kwiatami

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi 23:25, 13 kwi 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
dlatego od lat jezdzimy na Wielkanoc na oboz treningowy

a dzis sprawdzaismy forme poobozowa jeszcze nie jest najlepsza ale zle nie jest.
Przy okazji w czasie kiedy biegal Emus (jego bieg zaczyna sie jak moj sie skonczyl) powloczylam sie za aparatem po okolicy

W przyszłym tygodniu pojadę do Łazienek tam też jest taka olbrzymia magnolia. Następnie jak ktoś ciekaw to w Wilanowie przed pałacem rosną 2 takie duże.

W Powsinie są duże i małe magnolie, ale różne gatunki jeszcze kwiaty w pąkach.Iza długo mnie u ciebie nie było a tu taki wybuch wiosenny a może lata bu u nas letnie temperatury. Dzisiaj przeszła ciepła burza.

U mnie też tulipany już pąki na wierzchu może już kwitną jutro zobaczę.
Popatrz jeszcze 2 tygodnie temu śnieg a dzisiaj piękna od świąt pogoda.
Tak się cieszę, wszystko w ogrodzie można zrobić bez nerwów.

Pozdrawiam
Bawarka 22:55, 13 kwi 2018

Do góry
Mniam ta Magnolia rzeczywiście jak wata cukrowa
Bawarka 22:08, 13 kwi 2018

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Witam KASIU kupiła "Montana" w L... U takiego ogryzka ostatniego. Mam nadzieję, jak mu dam życie to się odwdzięczy. Posadze go w zacisznym słonecznym miejscu może się uda go przezimowac.

Widzę z fot, że u ciebie już przekwitle roślin u mnie tulipany też pewnie lada moment w rozwinie będą. U nas piękna pogoda od świąt, więc wszystkie rośliny rosną.
Pokazujesz migdałków piękne babki już ma mój w tym roku dziwnie będzie kwitła pół krzaka w kwiatach pół chyba wiatr zimny owiał. Nie mam szczęścia do niego w zeszłym roku dużo nawiązał przyszedł mróz w połowie kwietnia i zmarzł.

Napisz Kasiu nazwę tej Magnolii.
Piwonia piękne moje dopiero wychodzą z ziemi. Mają takie prawo 2 tyg temu jeszcze śnieg u nas leżał.
Bawaria inny klimat jeszcze u ciebie ten płot murowany osłania wiatry więc wszystko rośnie jak na drożdzach
Pozdrawiam jeszcze popatrzę co tam u ciebie na wątku.

Elu, szczerze sie przyznam, ze troche sie boje takich malenstw L...To szybko robione sadzonki, aby jak najwiecej na sprzedaz. Moim zdaniem, sa slabsze, trudniejsze Maam jednak nadzieje, ze taka doswiadczona ogrodniczka jak Ty, poradzi sobie i wychowa piekna rosline Migdalka nie mam, chociaz baaardzo mi sie podoba, mysle zeby kupic, ale...
To drzewo, wisnie ozdobne, mam kilka rodzajow i kazda z nich piekna Za chwile bedzie pokaz
Magnolia to loebneri rosa Leonhard Messel, najladniejsza z ladnych

Mur bardzo duzo daje, mieszkam na duzej gorze i tu bardzo wieje halny, mur troche zatrzymuje i chroni
Mój azyl na wichrowym wzgórzu 22:03, 13 kwi 2018

Do góry
Ta magnolia niesamowita, faktycznie.

Przedogródek pod dębem 22:03, 13 kwi 2018

Do góry
daszum napisał(a)
Wacław, często zaglądam ale nie zostawiam śladu. Dzisiaj piszę, gdyż nie mogę uwierzyć, że u Ciebie już taka wiosna. Moje tulipany dopiero pokazują pąki, magnolia też się nie śpieszy, a przecież jesteśmy od siebie oddaleni o 40 km. Widocznie u Ciebie jest jakiś specyficzny mikroklimat.

cieszę się z odwiedzin
Czy u nas inny mikroklimat?? nie wiem. Na drugiej mojej działce, tej ze stawem rzeczywiście jest specyficzny, bardzo korzystny mikroklimat, sąsiad zlecił jakieś badania i relacjonował ale szczegółów nie pamiętam.

Jednak potwierdzam to co powiedziałaś o szybkim kwitnieniu. czytając watki koleżanek i kolegów z O. zauważyłem, że u mnie było już pełne kwitnienie np. krokusów a u innych jeszcze śnieg leżał i zmrożona ziemia.
Oglądałem dzisiaj magnolie nad stawem; pąki już się rozchylają. Tu gdzie mieszkam magnolie już kwitną.
Przedogródek pod dębem 21:52, 13 kwi 2018

Do góry
Wacław, często zaglądam ale nie zostawiam śladu. Dzisiaj piszę, gdyż nie mogę uwierzyć, że u Ciebie już taka wiosna. Moje tulipany dopiero pokazują pąki, magnolia też się nie śpieszy, a przecież jesteśmy od siebie oddaleni o 40 km. Widocznie u Ciebie jest jakiś specyficzny mikroklimat.
Małymi kroczkami do celu... 21:46, 13 kwi 2018

Do góry
MalGosia napisał(a)
widzę że i domek dla owadów i poidełko mamy takie samo
stellata (magnolia) pięknie Ci kwitnie, moja też, dlatego wczoraj skusiłam się na Elizabeth (mocno przecenioną), z kwiatem wielkości mojej dłoni, ale mam dylemat, bo na kartce jest napisane, że max 2.5m wysoka rośnie, a w necie straszą, że i 4m może mieć
ależ masz cudowną pomocnicę! jak ten czas leci...

Małgosiu poidełko bardzo mi się podoba, domek dla owadów stoi schowany w rabacie w końcu doczekałam się obfitego kwitnienia białej magnolii, dzisiaj jak wróciłam do domu dużo więcej kwiatów zakwitło a Twój zakup bardzo mi się podoba, marzy mi się żółta magnolia, w tamtym roku nawet zakupiłam, niestety kupiłam wczesną wiosną i po pewnym czasie okazało się,że nie daje w ogóle oznak życia, tak więc wydałam 55 zł za uschnięty patyk a pomocnica rośnie, rośnie w sierpniu skończy 2 latka
Do raju daleko - u Ewy 19:11, 13 kwi 2018

Do góry
Śmieszne hiacynty Jestem ciekawa kiedy wreszcie zakwitną

Magnolia Leonard Messel już czuje słońce

Skarbonkowy ogródek 19:03, 13 kwi 2018

Do góry
Cześć Asiu Magnolia już pewnie rozwinęła pąki?
Ogrod stewardessy 18:32, 13 kwi 2018

Do góry
W tym roku moja Kamelia poraz pierwszy bedzie miala kwiaty. W zeszlym roku zastanawialam sie nawet czy jej nie wykopac. Jednak moja sasiadka przekonala mnie zeby jej dac szanse, bo one podobno lubia sie powoli przystosowywac do miejsca.

Gdy ja kupowalam sprzedawczyni powiedziala, ze jest czerwona Moze ja jestem daltonistka.

Magnolia tez juz kwitnie.

To drzewko za magnolia to Cryptomeria. Niestety troche przymarzla tej zimy i wyschla w niektorych miejscach. Przywiozlam ja z Portugalii i szkoda mi jej wyrzucac, wiec postanowilam ja troche uformowac w niwaka. Chociaz powiem szczerze,ze nie wiem czy cos z tego na dluzsza mete bedzie.
Małymi kroczkami do celu... 15:58, 13 kwi 2018

Do góry
widzę że i domek dla owadów i poidełko mamy takie samo
stellata (magnolia) pięknie Ci kwitnie, moja też, dlatego wczoraj skusiłam się na Elizabeth (mocno przecenioną), z kwiatem wielkości mojej dłoni, ale mam dylemat, bo na kartce jest napisane, że max 2.5m wysoka rośnie, a w necie straszą, że i 4m może mieć
ależ masz cudowną pomocnicę! jak ten czas leci...
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:16, 13 kwi 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Cudnie u Ciebie roślinki pędzą z kwitnieniem, piękna ta magnolia Leonard Messel

Oj piękność, Kasia Bawarka mnie nią zaraziła, mam 3, młode, będę je formować, jeszcze nie teraz, niech urosną najpierw
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies