Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Anitka 21:38, 15 kwi 2018

Agi2006 napisał(a)

Jedne to hameln a drugie NN. Te bez nazwy ladniejsze bo mają takie puszyste duże kotki.

Ja też mam 'Hameln.
Anitka 21:40, 15 kwi 2018

paulina_ns napisał(a)
Magnolia cudna ile ona ma lat? Może moje kiedyś takie będą? nawozisz ją czymś?

Nie wiem do końca, u mnie 4 rok rośnie. Nawozem do magnolii.
Anitka 21:49, 15 kwi 2018

Przed chwilą miałam kolejna akcje z psem i jeżem. Tym razem oboje bez szwanku.
Anitka 22:22, 15 kwi 2018

W sobotę z prac ogrodowych obsadziłam nóżki w donicach z oliwkami i dzisiaj wynieśliśmy je na taras. Oliwki zostały przycięte. I teraz siedzimy sobie w tonacji niebieskiej.

Anitka 08:20, 16 kwi 2018

A przed domem w donicach nuda, od jakiegoś miesiąca bez zmian Te żonkile bardzo mocno pachną. Szkoda, że nie sprawdzają się posadzone w gruncie. Mam kilka, ale widzę, że zanikają. Gdy przekwitną żonkile wrócą bukszpany, które były zadołowane na zimę. I na pewno pojawią się standardowo już białe hortensje.

Kamcia 10:20, 16 kwi 2018

Anitka napisał(a)

A ta chudziutka jak modelka. Może twoją da się skorygować poprzez cięcie korekcyjne. Można to zrobić po przekwitnięciu.

Tak kochana, zamierzam ja troche odchudzic.
Kamcia 10:22, 16 kwi 2018

Anitka napisał(a)
A przed domem w donicach nuda, od jakiegoś miesiąca bez zmian Te żonkile bardzo mocno pachną. Szkoda, że nie sprawdzają się posadzone w gruncie. Mam kilka, ale widzę, że zanikają. Gdy przekwitną żonkile wrócą bukszpany, które były zadołowane na zimę. I na pewno pojawią się standardowo już białe hortensje.

Nuda? Ja bym to nazwala przemyslanym rozwiazaniem.
Urszulla 11:30, 16 kwi 2018

Anitka napisał(a)
W sobotę z prac ogrodowych obsadziłam nóżki w donicach z oliwkami i dzisiaj wynieśliśmy je na taras. Oliwki zostały przycięte. I teraz siedzimy sobie w tonacji niebieskiej.

Dużo masz tych donic do podlewania, za to jest pięknie i nastrojowo. Kawka lepiej smakuje
nicol21 11:39, 16 kwi 2018

Anitka! Witam się u Ciebie.
Stworzyliście bajeczne miejsce. Dom, altana, domek na narzędzia, koryto z hortkami.... i cała reszta boska jest. Tymbardziej, że ztego co przeczytałam większość tworzyłaś sama.
Udało Ci się zrobić piękny, wyciszony zakątek z tej południowej patelni! Sporo osób by się poddało, a Ty/Wy wyczrowaliście taki raj!
Masz sporo iglaków, które czasem są takie nieogrodowiskowe, a jednak u Ciebie wszystko pięknie gra!
Udało Ci się oddac piękno Chorwacji i jednocześnie zrobić je bardzo soczyste i jędrne

W ogóle piękne wykonczenie domu. Za parę lat będziemy się prawdopodobnie budować, działka też z wystawą bardziej poludniową, tyle że nie aż tak sucho jak w PL i nie można posadzić drzew wyższych niż 2m w odległości 2m od granicy.
Z jednej strony lubię nowoczesne budynki, ale Twój sprawił że parę zdjęć zapisałam w inspirkach
Jeśli dobrze doczytałam to kamien to trawertyn, tak?
Pokłony biję, że sama obłożyłaś kamieniem altanę. Cierpliwość jest cnotą, która pomaga w wielu dziedzinach

a teraz wracam do przeglądania i podczytywania wątku bo jestem dopiero w lecie 2017!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Iwonka 12:18, 16 kwi 2018

Anitka napisał(a)

Anitka, nawet jakbyś tych donic przed domem nie miała, to u ciebie nie ma nudy Ten kamień, płyty chodnikowe i oczywiście drzwi są tak niepowtarzalne i fotogeniczne, że zawsze jest pięknie. Podziwiam żonkile, śliczna odmiana. I fajnie, że to północna strona, dłużej przetrwają.
Taras też uroczy i taki przytulny. Uwielbiam te malutkie bratki. Mam je również w tym roku, niestety wkradł się do nich pomarańcz, ale i tak są słodkie.