Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Mój azyl na wichrowym wzgórzu

Iwonka 08:44, 15 kwi 2018

Anitka napisał(a)
Po pracowitej sobocie nie ma to jak wybrać się na "niedzielny obiadek" do teściów.
A i tak można wracać z obiadku
Siedzenia tylne złożone, pies między nogami na ziemi, placek na kolankach, a w bagażniku 12 dużych taczek ziemi. Teść też zapalony ogrodnik, więc o nic nie pytał z niedowierzaniem.

Padłam jak zobaczyłam to zdjęcie Faktycznie ogrodnicy z was pełną parą Żaden automaniak chyba by tego nie przeżył Muszę to pokazać mężowi, ma ciarki nawet jak ziemię czy korę w workach przywożę.
Iwonka 08:49, 15 kwi 2018

Magnolia dzisiaj prawie w połowie rozkwitnięta była.

Jestem oczarowana tą magnoliową pomyłką Jest piękna i w pięknym miejscu rośnie. U mnie ogród wolniej zbiera się do życia. Magnolia gwiaździsta dopiero otwiera pąki. Pobiegnę dziś z aparatem, bo mam duże zaleglości.
zawitka 08:49, 15 kwi 2018

To się nazywa ogrodowi zapaleńcy .Brawo .
Agi2006 11:38, 15 kwi 2018

Anitka napisał(a)

Dziękuje. Może te drugie też ruszą, bo u niektórych nawet zbierają się w maju. Zależy pewnie od odmiany i miejsca. Jakie masz u siebie?

Jedne to hameln a drugie NN. Te bez nazwy ladniejsze bo mają takie puszyste duże kotki.
Anitka 20:21, 15 kwi 2018

Milka napisał(a)
Mialam taką. Stracilam ją w 2013r, przez mrozy, a miala 18 lat.

Oj to szkoda, bo naprawdę jest śliczna.
Anitka 20:25, 15 kwi 2018

Iwonka napisał(a)

Twój świerk Barryi wyglada tam nawet nieźle, ale faktycznie za jakiś czas może być za ciasno. Piękne za to te Nidiformisy, chociaż one też tak bardzo się rozrastają. Czosnki starałam się tak posadzić, żeby faktycznie potem ukryć te liście. Kupię ich na pewno więcej jesienią, fajne są. Na razie będę miała niespodzianki, ponieważ nie robiłam żadnych notatek, gdzie jaką odmianę wsadziłam

Tego świerka już tam nie ma. Dobrze, że podjęłam tą decyzję wcześniej.
To będziesz miała już niedługo fajne niespodzianki. Ja wszystko staram się notować, bo nic później nie pamiętam.
Anitka 20:27, 15 kwi 2018

Iwonka napisał(a)

Padłam jak zobaczyłam to zdjęcie Faktycznie ogrodnicy z was pełną parą Żaden automaniak chyba by tego nie przeżył Muszę to pokazać mężowi, ma ciarki nawet jak ziemię czy korę w workach przywożę.

Jak bym wrzuciła to zdjęcie na jakieś forum samochodowe to na pewno byłabym zlinczowana Lepiej nie pokazuj.
paulina_ns 20:29, 15 kwi 2018

Magnolia cudna ile ona ma lat? Może moje kiedyś takie będą? nawozisz ją czymś?
Anitka 20:30, 15 kwi 2018

Iwonka napisał(a)

Jestem oczarowana tą magnoliową pomyłką Jest piękna i w pięknym miejscu rośnie. U mnie ogród wolniej zbiera się do życia. Magnolia gwiaździsta dopiero otwiera pąki. Pobiegnę dziś z aparatem, bo mam duże zaleglości.

U mnie od paru dni codziennie bardziej zielono i kolorowo. Magnolia i tak zakwitła z opóźnienie w porównaniu z latami wcześniejszymi.
Anitka 21:37, 15 kwi 2018

zawitka napisał(a)
To się nazywa ogrodowi zapaleńcy .Brawo .

"Ogrodowi zapaleńcy" - podoba mi się to określenie