Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:21, 24 lip 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Brzózki poproszę, jeżeli można. Agatko,czy to miskanty olbrzymie?

Tam jest posadzona grupa miskantów i rozplenica: zebrinus, cukrowy i giganteus.........tworzą piętra....taki....potfór mi wyszedł to mój zielony smok

Iwonko, napisz mi na pw.......adres i ile chcesz są malutkie, wiec powinny się przyjąć, będe je wkładała do doniczek, żebym ich nie wyplewiła

Dzisiaj u nas deszczowa pogoda

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:36, 23 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Syla to Rozplenica japońska - Pennisetum alopecuroides

hmmm podejrzewałam ale coś mi na rozplenicę nie pasowało ... dzięki
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:28, 23 lip 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Ana-
widzisz trochę tego nie lubię trochę na ogrodowisku, że wszyscy są tu mili i baaaaardzo rzadko zadają trudne , niezręczne pytanie lub - co rzadsze - mówią coś niepochlebnego. Każdy tu stara się być miły.
A ja lubię szczerość, więc absolutnie nie mam Ci nic za złe.
Wręcz przeciwnie.

Jak znajdę chwilę to wstawię takie ala porównanie czasów i wielkości kłosownicy.
Wtedy będzie widać co i jak .

Rozplenica tam nie pasuje bo ma wąziutkie liście a tam musi być „masywnie”.
O tojeści ciemno purpurowej czytałam sama nie mam więc nie wiem.

a co do mebli to tak sobie kminie, że cała konstrukcja dla Twojego M to bułka z masłem, a i poduchy pewnie dałoby załatwić
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 19:00, 23 lip 2014

Do góry
Ana-
widzisz trochę tego nie lubię trochę na ogrodowisku, że wszyscy są tu mili i baaaaardzo rzadko zadają trudne , niezręczne pytanie lub - co rzadsze - mówią coś niepochlebnego. Każdy tu stara się być miły.
A ja lubię szczerość, więc absolutnie nie mam Ci nic za złe.
Wręcz przeciwnie.

Jak znajdę chwilę to wstawię takie ala porównanie czasów i wielkości kłosownicy.
Wtedy będzie widać co i jak .

Rozplenica tam nie pasuje bo ma wąziutkie liście a tam musi być „masywnie”.
O tojeści ciemno purpurowej czytałam sama nie mam więc nie wiem.
Moja "przyziemna" :) pasja 13:24, 23 lip 2014

Do góry
Zeta napisał(a)
U mnie rozplenica też jeszcze śpią .....a Mix z rozchodnikiem przepięknie będzie wyglądać

Na to liczę, kiedyś widziałam u Ciebie to połączenie, więc nie mam już wątpliwości, że efekt będzie dobry .
Moja "przyziemna" :) pasja 13:20, 23 lip 2014

Do góry
AlKa napisał(a)
Rozplenica cudna, i skrzyneczki smakowite mniam

zawsze skubnę sobie jakiegoś pomidorka, gdy się tam przewijam
Moja "przyziemna" :) pasja 13:13, 23 lip 2014

Do góry
bleebla napisał(a)
Przycinając lawendę w tamtym roku ciachałam też delikatnie świeże pędy potem przeczytałam, że źle zrobiłam ale lawenda kwitła 2 raz, może miała by więcej kwiatów gdybym zrobiła to jak należy... tego nie wiem

Rozplenica pikna

Wczoraj przy podlewaniu trawy pomyślałam o tym cięciu kwiatów.... oj będzie co robić, chyba to wolniej pójɗzie niż usuwanie żurawkowych .
Moja "przyziemna" :) pasja 08:28, 23 lip 2014

Do góry
U mnie rozplenica też jeszcze śpią .....a Mix z rozchodnikiem przepięknie będzie wyglądać
Moja "przyziemna" :) pasja 23:04, 22 lip 2014

Do góry
Rozplenica cudna, i skrzyneczki smakowite mniam
Moja "przyziemna" :) pasja 22:37, 22 lip 2014

Do góry
Przycinając lawendę w tamtym roku ciachałam też delikatnie świeże pędy potem przeczytałam, że źle zrobiłam ale lawenda kwitła 2 raz, może miała by więcej kwiatów gdybym zrobiła to jak należy... tego nie wiem

Rozplenica pikna
Moja "przyziemna" :) pasja 21:29, 22 lip 2014

Do góry
Dziś u mnie temat "rozplenica", więc zrobiłam trochę fotek, aby temat pełniej przedstawić .

Kwiaty rozplenic bardzo mnie cieszę, w sumie to mój pierwszy sezon z nimi, więc wybaczcie, jeśli będę przynudzać .

W sobotę było tak...

....dziś ta sama kępa (już wczoraj taka była, ale nie robiłam zdjęć)

Moje rozplenice, mimo, że z tej samej dostawy i na tej samej rabacie, startują różnie.

Te żółte kwiatki są tam przejściowo .
Moja "przyziemna" :) pasja 21:21, 22 lip 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Moja jedna rozplenica ma juz bąbelki,druga rosnąca obok nie...ale u mnie w tym roku jakoś dziwnie co drugi kwitnie,to samo hortensje

U mnie to samo, różnie startują te koty .
Moja "przyziemna" :) pasja 14:54, 22 lip 2014

Do góry
Moja jedna rozplenica ma juz bąbelki,druga rosnąca obok nie...ale u mnie w tym roku jakoś dziwnie co drugi kwitnie,to samo hortensje
Moja "przyziemna" :) pasja 09:04, 22 lip 2014

Do góry
agam napisał(a)
Wow, warzywa całkiem, całkiem jak na pierwszy raz .
Moje ogóry idą na bieżąco, na kiszenie nie starcza .

Rozplenica już kwitnie ??? Musze przyjrzeć się moim, ale robię codziennie obchód i nic nie zauważyłam.

Hortki wymiatają, najbardziej je lubię w połączeniu z grackami.
Pozdrawiam z ranka .

Rozplenice nierówno startują, jedna kępa, środkowa nawiasem mówiąć, już ma mnóstwo kotów, a reszta dopiero maleńkie, jak się dobrze przyjrzeć. W te upały widzę bardzo szybkie postępy. Kwiaty pojawiają się, jak na przyspieszonym filmie .

Ja w ogóle bardzo lubię Gracki, one mają taki świeży, soczysty kolor. Moje kępy są już wyższe ode mnie, myślę, że aktualnie maja ok 2m wysokości. Zawsze rano w kuchennym oknie mi powiewają na dzień dobry, uwielbiam ten widok, szczególnie, gdy podświetla je słońce i są jeszcze bardziej odbloskowo zielone .
Moja "przyziemna" :) pasja 08:21, 22 lip 2014

Do góry
Wow, warzywa całkiem, całkiem jak na pierwszy raz .
Moje ogóry idą na bieżąco, na kiszenie nie starcza .

Rozplenica już kwitnie ??? Musze przyjrzeć się moim, ale robię codziennie obchód i nic nie zauważyłam.

Hortki wymiatają, najbardziej je lubię w połączeniu z grackami.
Pozdrawiam z ranka .
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:43, 21 lip 2014

Do góry
Syla to Rozplenica japońska - Pennisetum alopecuroides
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:23, 21 lip 2014

Do góry
AlicyaLK napisał(a)
o te futrzaki mi chodziło:

to rozplenica japońska
Ogródek Anity 21:01, 21 lip 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
Może Ty Anitko mi doradzisz, jaką różę mogłabym wsadzić pomiędzy różowe The Fairy?...w tej chwili rośnie rozplenica, ale wykładająca się na boki Fairy musi mieć też różyczkę w środku...chodzi mi, żeby kolorem była zbliżona do Fairy, ale nie pokładała się zanadto, raczej rosła niewysoko w górę...myślałam o Bonice, co o tym myślisz ? Masz może jakąś inną propozycję, pozdrówka zostawiam

Bonica nie widzi mi się, bo się zleją w jedno....hmmm ....ja bym dała kontrastowych kolor, albo fuksjowy albo żółty.
Ale jest tyle róż, a ja nie widzę tej rabaty....poszukaj na stronie rosarium.
A może Przetacznik niebieski?
Ogródek Anity 18:30, 21 lip 2014

Do góry
Może Ty Anitko mi doradzisz, jaką różę mogłabym wsadzić pomiędzy różowe The Fairy?...w tej chwili rośnie rozplenica, ale wykładająca się na boki Fairy musi mieć też różyczkę w środku...chodzi mi, żeby kolorem była zbliżona do Fairy, ale nie pokładała się zanadto, raczej rosła niewysoko w górę...myślałam o Bonice, co o tym myślisz ? Masz może jakąś inną propozycję, pozdrówka zostawiam
Eksperymentarium 17:35, 21 lip 2014

Do góry
no i nowa rabata, nadal bez kory ale pytanie - co dodać wysokiego??? myślałam o buku purple Fountain, ale teraz bardziej skłaniam się do drzewa z "gołą nogą", oczywiście nie za dużego bo działka mała... mam Umbrę i Nigrę, może powtórzyć którąś z nich????

na razie jest cyprysik, 3 x róża Ascot, 1x rozplenica
drzewko ma być za różami

próbnie stoi jeszcze różyczka Angela, zastanawiam się czy będzie pasowała do Ascot??? w jej okolicy ma być drzewo

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies