Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

iwonaal 15:46, 24 lip 2014

Cudnie Irenko. Rozplenicę vertigo chowasz na zimę?
Milka 15:52, 24 lip 2014

makkasia napisał(a)
Irenko po pierwsze jestem na bieżąco!!!
Po drugie kulki idealne som, ale sześciany też robią wrażenie (z czego one są?)
Po trzecie ciecia jałowców nie zazdraszczam, w ogóle masz tego cięcia od ..i dmucham na Twoje łapki bo ciężko im na pewno ...ale efekt spektakularny !!! W ilości topiarów na OGRODOWISKU to jesteś w czołówce zapewne

Po czwarte i po piąte, i po... masz tak pięknie, ze szczęka opada te łany jeżówek, werbeny, liliowce cynie pysznogłówki mieczyki i wszystkie inne przyprawiają mnie o zawrót głowy.

Po któreś tam biały zakątek romatico, rustico świetnie wycisza, tonuje mariaż barw na rabatach - biały pokój jak wyspa wyciszenia w bujności koloru świetne
Uwielbiam ogrody z niespodziankami i nieoczywistościami dzięki temu można po nim spacerować i nigdy się nie nudzić
Irenko ściskam, życzę siły i odpoczynku, zatrzymania się, pokontemplowania... swojego zaczarowanego ogrodu

Kasiu, aleś mnie nachwaliła, aż się czerwienię, dzięki
kontempluję i powiem, że kocham mój ogród, choć bywało różniepowoli wychodzę z chaosu na prostą

trawki
rozplenica Litlle Bunny i Molinia A.

tu się szykuję do cięcia za cisami zrobiłam sadzonki z bukszpanów i siewki jeżówek wcisnęłam, jeżówki sobie poradzą, bukszpany zobaczymy
Milka 15:54, 24 lip 2014

iwonaal napisał(a)
Cudnie Irenko. Rozplenicę vertigo chowasz na zimę?

Rok temu przechowywałam rozplenice Marzenki i mimo, ze nie przemarzłą, była w kondycji, nie ruszyła, zatem swoją zostawiam, taki eksperyment będzie, bo jeśli czeka nas podobna zima, da radę
Milka 15:56, 24 lip 2014

Marzena2007 napisał(a)
A co to za piekna bladoróżowa hortensja ogrodowa? I cudowna purpurowa róża?

Marzenko, ta hortensja NN, chyba 4-5 lat nic, żadnych oznak radości, nie kwitła, a jak na jesień ją tu przeniosłam, pokazała całą urodę, jest bajeczna; będę robić sadzonki, zrobię i dla ciebie, a większość mi się przyjmuje, czyli będzie i dla ciebie
A róża to IRENA, kupiłam ze względu na nazwę w Rosarium pięknie pachnie
Milka 16:02, 24 lip 2014

FAjnie te meble pomalowane na biało wyglądają, będą pasować do całości domku letniskowego.

Cieszę się, że się podoba

Jaki u Ciebie busz Irenko Musisz tam mieć super ziemię, bo wszystko buja, że hej Werbena ślicznie Ci już kwitnie Buziaki

Ziemia dobra, ale susza była straszna, teraz wszystko odżyje werbena ubiegłoroczna, mutant, chyba już na stałe tu będzie, bo tak zapuściła korzenie ,,,,,,ale pod murem też wielkie, sporo siewek idzie nadal, te na 100% poradzą sobie w zimie
tam mi rzadko ziemia zamarza
buziaki

Pieknie ciebie i kolorowo chumor sobie poprawiam

Kondziu dzięki ledwo wczoraj się cieszyłam z pogody, bo zaraz grzmiało, deszcz, ale dobrze, podlane i odżyje i wykonałam plan, co już na cud zakrawa; przesadzałam rośliny, idealny moment, bo w deszczu

Milka 16:11, 24 lip 2014

monteverde napisał(a)

powojniki podlewaj i podsyp im kory to będzie trzymała wilgoć, a róże i u mnie po tych deszczach szwankują znowu pryskałam od grzyba i jeszcze będępozdrówka aha budlejowo piękne

Aniu, w nózkach mają cień, to chyba jakaś choroba, bo uwiąd cały pnączy i potem na nowo odbija; zarastają na zielono kratkę, kiedys zakwitną, może za rok?
ta kratka po lewej, tam jest winnik, akebia, bluszcz variegata i 4 powojniki; 1 kwiatem zakwitła tylko Choice Veronica

za to te hosty są bajeczne w pokroju, kwitną wielkimi kwiatami, biały kolor i mocno pachną, jak konwalie...problem, że straszliwie urosły i choć żal coś robić, trzeba przemyśleć działania, bo nie wejdę tam niedługo
Milka 16:27, 24 lip 2014

Maragret.....Małgosiu...jak to miło słyszeć, ze i komuś się podoba, bo jak wiadomo, każdy swój ogród kochajuż na jesień porządkowałam, potem wiosną, teraz latem, bo widać jak rośliny reagują na suszę i jak się komponują, mam nadzieję, ze wiosnę przyszłego roku rozpocznę bez rewolucji
pozdrawiam
tu jeszcze coś będę dosadzać, ale nie mam pomysłu...póki co, całe łany złocienia Clary Curtis cieszą i limki i inne

Eda,,,miło to słyszeć, dzięki

Wilczyco.....jak miło też mi się lepiej podoba, brąz do mnie nie pasuje...poleciałam z wnętrzami, poleciałam z rozbiegu po ogrodzie w biel

Danusiu....w końcu odetechnęłam ciut od dzieci, mogę zainwestować w swoje hobby jakiś styl każdy z nas wypracowuje, mimo że sadzimy te same rośliny i to jest fajne i dzięki temu ciekawe u nas leje aż miło, raduję się, ze hej, bo już mi trawnik wysechł, trawki zaczęły marnieć i limki listki tracić, jest dobrze, dzięki

Haniu
..grzmiało, lało, jest bosko, mokro, na to czekaliśmy a w weekend ponoc znowu pogoda

Robert....dziękuję, ale to efekt wspólnych prac, ja wymyślam, mąż
robi, ale każde z nas coś od siebie daje

Ewo...oj patrzę i wącham i do roboty i tak na okrągłodzięki
tu mam 20 bieżących skrzyń i to nie wszystko, naganiam się z podlewaniem, dlatego szukam nowych rozwiązań, inne rośliny, koniec z jednorocznymi; wczoraj do 5 donic przesadziłam szałwie, powinny przezimować i co rok na okrągło do zimy kwitnąć, szałwia omszona
anna_g 16:34, 24 lip 2014

Ależ wesoły ten zakątek do medytacji Od razu człek wymedytuje że życie jest jednak piękne a ogrody cudowne Super jest
Milka 17:09, 24 lip 2014

ha, ha chyba tak Aniu
eda 17:25, 24 lip 2014

Tak tak cieszmy się bo jest z czego gdzie nie zajże czyli zajżę tak pięknie Cudownie u ciebie Irenko trawy i cała reszta pozdrówka