Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W Gąszczu u Tess 13:08, 11 mar 2023

Do góry
anpi napisał(a)

Fajnie wygląda ten dereń, jak dorysowany
Bardzo podoba mi się u Ciebie ta zielona struktura ogrodu!

Aniu, to nie dereń, to klon. Ma w sezonie żółte liście. A jesienią przebarwia się na pomarańczowo
i czerwono. Słabe zdjęcie, bo w telefonie mam kiepski aparat, a zrobione na szybko.
Ogród Muszelki 13:06, 11 mar 2023

Do góry
NowaKiKi napisał(a)
Cześć Muszelko, pieknie jest i Ciebie! Cudowne ciemierniki, zakochałam się w nich w zeszłym roku, nawet kupulam 3 sztuki w różnych kolorach ale były w dużej donicy wsadzone i nic z nich nie wyszlo, suche są będę próbować do gruntu jak już ogarnę się ze wszystkim i wtedy znajdę dla nich odpowiednie miejsce.

Klaudio, ciemierniki spróbuj reanimować. Dokładnie im się przyjrzyj. Jeśli mają żywe serduszka (środki), to obetnij wszystkie suche liście i suche korzonki. Pozostaw tylko część zdrową.
Gdy miną mrozy posadź je do kompostowej ziemi i pamiętaj o podlewaniu (ziemia wilgotna, nie mokra). Jeśli mają choć jeden żywy liść, odbiją.

Gdy zauważysz, że zaczynają wypuszczać nowe listki podkarm popiołem lub kilkakrotnie podlej wodą po gotowaniu jajek (schłodzoną). Możesz też zakopać w pobliżu korzonków rozdrobnione skorupki jajek.
Ciemierniki to siłacze, dobrze się regenerują.

Małymi krokami-Ogród Wioli 12:38, 11 mar 2023

Do góry
NowaKiKi napisał(a)
Oooooo, u Ciebie dzisiaj dalo się coś zrobic, bo u mnie dzisiaj znowu snieg!

Wczoraj 15 stroni I już wiosne było czuć. Zwariowana tą pogoda I pracy wogole nie da się zaplanować sensownie.
A u Ciebie jestem pod wrażeniem tempem prac jak przebiegają.
A roślinki na cienistą rabatę już posadzone?

Ups

Jak wyszłam o 8 rano to było +7 ,bardzo przyjemnie
Ja łapię każde okienko pogodowe,żeby że wszystkim się wyrobić

Nie cienista jeszcze nie ruszona, małymi krokami robię
Ranczo Edy 12:17, 11 mar 2023

Do góry
Dziś nadal biało po nocnej nawałnicy deszczowo-śniegowej teraz trochę było słońca zapowiadało się ładnie ...trza brać co jest miłego weekendu

Za drzwiami do ogrodu... 12:15, 11 mar 2023

Do góry
Magleska napisał(a)
Ania zdolniacha z Ciebie -czekoladowe obcęgi wyszły Ci świetnie niesamowita jesteś

spotkania zazdroszczę ...krokusiki przepiękne ...i ja też wczoraj cały dzień w ogrodzie -łapki bolą

Buziaki

Ja nie mogłam całego dnia poświęcić na ogród choć chciałam bardzo! Mam zacne plany na przyszły tydzień ...jak pogoda pozwoli!

Ranczo Edy 12:08, 11 mar 2023

Do góry
Rumianka napisał(a)
U Ciebie zawsze egzotycznie...a żółwie jeszcze są? Moja żółwiczka ma w tym roku 26 lat. Pozdrawiam i pogłaszcz zwierzaczki...

Hej tak tak mamy jeszcze te nasze potforki To piękny wiek twojej żółwiczki jeju super nasze koło 7 lat i już mało miejsca ... kłopot bo jesienią pękło mi akwarium w ogrodzie a tam idą na wczasy po sezonie zimowym i zastanawiamy się nad oddaniem niestety
zobaczymy jak to będzie ...

Ogród w malinówkach 12:01, 11 mar 2023

Do góry
Ogród w malinówkach, to muszą być i malinówki

W tym roku zdecydowałem się na więcej odmian, a po mniej krzaczków z każdej.

Zna ktoś może te odmiany? Jak się sprawdziły?
Czytając posty w wątku Patrycji_KG_Lu mam wrażenie, że nic nie wiem o odmianach. Ale u mnie w marketach nie było tak wyszukanych nazw.
W Gąszczu u Tess 11:40, 11 mar 2023

Do góry
Tess napisał(a)

Fajnie wygląda ten dereń, jak dorysowany
Bardzo podoba mi się u Ciebie ta zielona struktura ogrodu!
Za drzwiami do ogrodu... 11:28, 11 mar 2023

Do góry
anpi napisał(a)

Zrobiłam swojemu za to czekoladowe serduszko! I obcęgi, coby nie zjadł mi sekatora!
Myślę,że łatwo rozpoznać, który prawdziwy, a który czekoladowy? Nie takie łatwe to było do zrobienia.

Wiedziałam, ze jesteś zdolna, ale że aż tak?? Świetne
W kamiennym kręgu od początku 11:06, 11 mar 2023

Do góry
GorAna napisał(a)

W śniegu też ładnie sopelki przebiśniegów ,złote słoneczka ranników i ciemierniki je widać najbardziej u mnie też biało ...miłego weekendu
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 10:36, 11 mar 2023

Do góry
Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Rozumiem Cię Asia. Ja zapiski mam w excelu. Osobne karty do warzyw i kwiatów jednorocznych, a także zrobiłam sobie listę jakiś potencjalnych roślin wieloletnich, ze zdjęciami, kolorami kwiatów, ulubionymi warunkami.

Po tym co wlasnie zobaczyłam to stwierdzam że ja podeszłam do mogo ogrodu w sposób nieodpowiedni i dlatego Ty zmian mnie czeka
Małymi krokami-Ogród Wioli 10:15, 11 mar 2023

Do góry
Oooooo, u Ciebie dzisiaj dalo się coś zrobic, bo u mnie dzisiaj znowu snieg!

Wczoraj 15 stroni I już wiosne było czuć. Zwariowana tą pogoda I pracy wogole nie da się zaplanować sensownie.
A u Ciebie jestem pod wrażeniem tempem prac jak przebiegają.
A roślinki na cienistą rabatę już posadzone?
Małymi krokami-Ogród Wioli 10:10, 11 mar 2023

Do góry
Kto rano wstaje ten ma popracowane w ogrodzie

Zdążyłam podzielić i posadzić hakonki i za chwilę zaczął padać deszcz, no uwielbiam jak pogoda współpracuje

Dosadziłam 11 sadzonek na dereniową, teraz będzie buszzzz ,tak jak planowałam

Teraz odpoczywam , piję kawkę a potem praca w domu...
Miłej soboty dla Was!
Ogrodowe marzenie Mrokasi 09:24, 11 mar 2023

Do góry
Dziś u mnie już bez śniegu ale za to mokro .
Ale krokusiki mam . Ostały się te rosnące pod Palibinem. Reszta wygnieciona przez psy. Uduszę kiedyś te sierściuchy!

Ania na Żuławach 08:59, 11 mar 2023

Do góry
Przerwa na kawę... 08:00, 11 mar 2023

Do góry
Przy okazji - przyszły moje pierwsze zakupy ogrodowe. Ławka do kompletu ze stołem i klatki na ozdoby/kwiaty na taras. Ławkę dobierałam tak, aby była lekka i niewielka. Zależało mi na tym, aby się zmieściła zarówno na tarasie (bo chyba miejscami na ten sezon zamienię kanapę na tarasie ze stołem z cienistej). Klatki spapugowałam od Agatorka. Są dosyć stabilne. Mój szkudny kot może nie zrzuci
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 07:57, 11 mar 2023

Do góry
Cudny kot, przepiękny. I geny rasowe wzięła górę w wyglądzie. Super.

Ja mam też mieszańca (kotkę) dachowca z syberyjskim ale geny dachowca przeważyły
Może to i dobrze bo jest wychodząca i szybko znalazłaby nowego właściciela. Tu ładne koty giną a dachowce nie

Mam dwie kotki. Ta druga to 100% dachowca ale taka z niej księżniczka że głowa mała (choć ma otyłość - waży 5kg) a ta ze zdjęcia to drobniutka jest. 3kg waży
Za drzwiami do ogrodu... 00:30, 11 mar 2023

Do góry
inka74 napisał(a)
Piękne sztuki ciemierników, dobry mąż mój prymulki mi zakupił i chwała mu też za to

Zrobiłam swojemu za to czekoladowe serduszko! I obcęgi, coby nie zjadł mi sekatora!
Myślę,że łatwo rozpoznać, który prawdziwy, a który czekoladowy? Nie takie łatwe to było do zrobienia.
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 00:29, 11 mar 2023

Do góry
Dachowiec. Wzięty z ogłoszenia z pobliskiej wsi. To zdjęcie z ogłoszenia:
Wydaje nam się z mężem, że inni go nie chcieli przez zeza. Po krótkim czasie zez zanikł i jest obecnie kocim przystojniakiem. Jak pojechaliśmy go zobaczyć i zabrać to był strasznie brudny. Pytamy się, więc co on taki ukurzony…babeczka do nas, że w piachu się wytwarzał. Prosto od niej pojechaliśmy do weterynarza założyć książeczkę, zbadać itp. Ten „piach” to były odchody pcheł. Od razu dostał kuracje od weterynarza. Całą noc „płakał”, bo pobudzone i rozwścieczone tym zabójczym środkiem postanowiły go gryźć. Zasnął dopiero nad ranem, a ja wzięłam dzień wolny na opiekę nad nim (mam super pracę i przełożonych).
Podobno matka jego jest rasy Maine Coon. To ta rasa dużych kotów. Mój Puszysław obecnie wazy 7 kg i mimo to nie ma otyłości brzusznej. Taka jego uroda. Mąż na mnie krzyczał w zeszłym roku jak byłam w ciąży, że mi dźwigać nie wolno, ale jak takiego nie wziąć na ręce i nie przytulić?
Za drzwiami do ogrodu... 00:09, 11 mar 2023

Do góry
Kordina napisał(a)

O jeżu!! +16°C ?? Nieprawdopodobne, bo u mnie od wczoraj nawaliło śniegu na 20 cm... Chyba skręcę się w precelek z tęsknoty za...

No niesamowite, bo w nocy i rano było tak!

A potem mimo, że wogóle nie planowałam wyjścia, jak wyszłam na chwilę, to nie mogłam wrócić. Było tak ciepło! Słońce w mig wszystko białe roztopiło !!! I śladu po śniegu nie było, tylko cudownie, wiosenne! Ganiałam z sekatorem i z taczką jak opętana! Ciut ogarnięte!
I znów obfociłam krokusy!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies