Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Margerytka40 08:39, 07 cze 2023

Helen napisał(a)

Ona powtarza kwitnienie?

Powtarza
Margerytka40 08:43, 07 cze 2023

anna_t napisał(a)
Cześć Asia podglądam z podziwem...mam nadzieję że chodzisz po ogrodzie z dumą i głową do góry bo jest przepięknie! Ściskam

Ania! Kopę lat

Najczęściej to jednak głowę mam nisko w chwastach. Kupa roboty i czasem nie ogarniam
Muszę lecieć do Cię zobaczyć co tam bo widzę, że coś się dzieje
Margerytka40 08:45, 07 cze 2023

LIDKA napisał(a)
Asia pięknie masz. Można patrzeć bez końca. Jednak rośliny w grupach i tzw masie prezentują się najładniej.

Ja lubię jak ogród z dalszej perspektywy wygląda. Te duże plamy tak oglądane jest widać. Pojedyncze rośliny już nie
Margerytka40 09:01, 07 cze 2023

Pierwsze

Zawsze to dla mnie duża przyjemność. Te pierwsze kwiaty sprawiają, że nad każdym się pochylam, wącham, dotykam

Jeszcze zestaw z różanki

Pod płotem dołączyły bodziszki

Jakoś słabo w tym roku kwitną. Ślimaki? A może sucho?

Na sesleriowej zaczynają białe ostrogowce

Chcę tam teraz różowy kolor jeszcze. Co by tu? Może szałwię?
Margerytka40 09:04, 07 cze 2023

Objawienie tego roku.
Śmiałek pogięty

Trudno te chmurki uchwycić, cudne są. Muszę zadbać o zwiększenie ich ilości
Kasya 09:07, 07 cze 2023

Margerytka40 napisał(a)

Walker's low

Asiu, jaki to kamien, grubosc ? I na czym położony
Zadowolona z niego jesteś ? Kolor taki troszkę ciemniejszy szary ?
Margerytka40 09:15, 07 cze 2023

Kasya napisał(a)

Asiu, jaki to kamien, grubosc ? I na czym położony
Zadowolona z niego jesteś ? Kolor taki troszkę ciemniejszy szary ?

To granit. Kolor taki jasny szary. Na początku był dla mnie trochę za jasny ale teraz jak się przybrudził jest ok. Pod nim jest szmata. Nie polecam szmaty, kamień tak. Teraz będziemy robić z drugiej strony ścieżkę z domu do altany i tu chyba wykopiemy głębiej i damy najpierw podsypkę z tłucznia i na to dopiero ten granitowy. Na szmacie chwasty wyłażą i trudno je usunąć.
April 09:45, 07 cze 2023

Margerytka40 napisał(a)

Pod płotem dołączyły bodziszki

Jakoś słabo w tym roku kwitną. Ślimaki? A może sucho?

Mam to samo z tymi bodziszkami. Mało kwiatów w tym roku. Tak naprawdę to tylko jedna kępa na kilkanaście trzyma poziom, reszta pojedyncze kwiatki. U ciebie i tak sporo kwiatów widzę.

Poza tym masz cudnie. Zmiana na różance, z pomarańczu na fiolet, bardzo udana. Ale masz tam gęsto.
Rabata z dereniami wspaniała
Margerytka40 10:17, 07 cze 2023

April napisał(a)

Mam to samo z tymi bodziszkami. Mało kwiatów w tym roku. Tak naprawdę to tylko jedna kępa na kilkanaście trzyma poziom, reszta pojedyncze kwiatki. U ciebie i tak sporo kwiatów widzę.

Poza tym masz cudnie. Zmiana na różance, z pomarańczu na fiolet, bardzo udana. Ale masz tam gęsto.
Rabata z dereniami wspaniała

No właśnie nie wiem co z nimi, że takie marne. A miał być niebieski busz

Różanka pęka teraz w szwach, po wycięciu szałwii i kocimiętki zrobi się tam luźniej. Kocimiętka zjadła mi jedną różę Lady Emma Hamilton. Piękna ta Emma ale też coś kaprysi u mnie. Pewnie zastąpię je wkrótce chyba Mandarin, które cudne są u mnie.
Rondo trochę pokiereszowane w tym roku bo przesadzone hakone nie nadrobiło i w porównaniu z tymi nie ruszanymi to 1/3 wysokości. Nic to, za rok będzie lepiej
April 10:35, 07 cze 2023

Ja właśnie się zastanawiałam czy przypadkiem te bodziszki nie potrzebują odmładzania. U mnie chyba czwarty sezon w tym samym miejscu. Z tym że u mnie baaaardzo trudne podłoże, pomiędzy sosnami. Może sosny wszystko im wyżarły...
Jak długo masz swoje?