Tak samo postanowiłam, liście tulipanów normalnie straszą obecnie, a u czosnkom podcinam liście i jest git. Jesienią Wiola szalejemy z czosnkami Muszę wykopać te słabe i te co nie kwitły aby posadzić na nowo.
Rabaty masz zachwycające, zero chwastów i mega porządek
Wiolu a czy masz może hakone w cieniu?tak mi się spodobały te Twoje czupryny że mam ochotę posadzić je w koło tarasu z hostami tylko tu mało słońca z jednej strony trochę od południa a z drugiej aż późnym popołudniem ok 18 i tak myślę czy nie za słabo bedzie co sądzisz
Moje rosną na patelni ,ewentualnie w półcieniu... Ale myślę , że i w cieniu hakone da radę,szczególnie odmiana All gold pięknie będzie wyglądać,bo będzie limonkowa
I u Ciebie podlewanie leci. Ja dopiero z chwastami walczę, oczywiście korzenie już w mojej glinie zabetonowało, a podlewać by trzeba na już, tylko jak pomyślę, że miałabym podlewać te chwasty co mam to się wzięłam za pielenie
Przywołuje te fotki bo są piękne. Hakomki, kocimiętki i szałwię nic dodać nic ująć.
Mam wszystkie rodzaje kocimiętki wolkers, persians..., kat's pajamas u mnie 2 lata.
Jednak najładniejsza jest kat's pajamas. Niska ok ,30 cm ma kwiaty od samej nasady od ziemi. Piękny kolor niebieski i bardzo gęste.
Jakbym miała wybierać między persona.. i kat's wybralabym kat's. Muszę sobie sadzonek narobić.