Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Ogród cichy i przytulny 20:52, 05 cze 2014

Do góry
Kalamandyna napisał(a)
Kochana Asiu, ostatnio trochę zaniedbałam ogrodowisko, trochę to z lenistwa a troche z braku czasu.
W każdym razie póki co jest mnie troszkę mniej co nie znaczy że tak będzie zawsze.
Siedzę sobie teraz na tarasiku pijąc mrożoną kawkę i jest mi cudnie
Patrzę na ogród i mam przed oczami Twój projekt i już widzę miejsce na magnolię, rabaty etc.
Pomimo iż na tyle ogrodu nic się nie dzieje to nie oznacza że nie dzieje się wcale
Pamiętasz pomysł na mój przed ogródek który proponowałaś mi? Otóż się dzieje
Dzisiaj powstały rabaty, pojawili się panowie od układania kostki i układają mi obrzeża rabat. Te pod ogrodzeniem i ten duży kwadrat na RH. Do tego mój romb przed domem jest już obsadzony jałowcem na pniu i otoczony obwódką z bukszpanu.
Tak więc mimo że mnie nie ma to... działam

Melu, cieszę się Twoim szczęściem. Ty nie leniuchujesz tylko cieszysz się każdą chwilą w swoim nowym domu. Fajnie, że działasz i otoczenie wokół Ciebie zmienia się
Pozdrawiam serdecznie
Makowo na Kociewiu 20:42, 05 cze 2014

Do góry
Margarete napisał(a)

Super ci to wyszło, to znaczy wam, bo rozumiem, że mąż się tu mocno wykazał..
Ale i ta ławka toja sliczna.....zwracam uwage na nia bo teraz jestem na etapie rozglądania sie za podobna ławeczka do siebie.
Eh, usiadłabym w twoim ogrodzie, w taka pogode jak dzis u nas za oknem, na tych miękkich pasiastych poduchach, z lampka wonak, podziwiałabym twoje gęste i dojrzałe juz nasadzenia....eh, pomarzyc....
Buziaki zostawiam i gartulacje !

Mój Tata się wykazał on zrobił projekt wykonawczy i poprzycinał, i poskręcał cały mebel M czasami pomagał przestawiać palety ... ale on ma innego bzika
Małgosiu ani się obejrzysz a Twój ogród będzie buszowaty jak mój
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 17:38, 05 cze 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
To kolejny piękny ogród będzie się tworzył
Fajnie że będziesz miała projekt ,zaoszczędzisz czas i wyrzucane na niepotrzebne roślinki pieniądze
A do tego jeszcze projekt Danusi samo szczęście

Nom, cieszę się jak nie wiem co do kwadratu
Ogród cichy i przytulny 16:49, 05 cze 2014
Do góry
Kochana Asiu, ostatnio trochę zaniedbałam ogrodowisko, trochę to z lenistwa a troche z braku czasu.
W każdym razie póki co jest mnie troszkę mniej co nie znaczy że tak będzie zawsze.
Siedzę sobie teraz na tarasiku pijąc mrożoną kawkę i jest mi cudnie
Patrzę na ogród i mam przed oczami Twój projekt i już widzę miejsce na magnolię, rabaty etc.
Pomimo iż na tyle ogrodu nic się nie dzieje to nie oznacza że nie dzieje się wcale
Pamiętasz pomysł na mój przed ogródek który proponowałaś mi? Otóż się dzieje
Dzisiaj powstały rabaty, pojawili się panowie od układania kostki i układają mi obrzeża rabat. Te pod ogrodzeniem i ten duży kwadrat na RH. Do tego mój romb przed domem jest już obsadzony jałowcem na pniu i otoczony obwódką z bukszpanu.
Tak więc mimo że mnie nie ma to... działam
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 16:40, 05 cze 2014

Do góry
To kolejny piękny ogród będzie się tworzył
Fajnie że będziesz miała projekt ,zaoszczędzisz czas i wyrzucane na niepotrzebne roślinki pieniądze
A do tego jeszcze projekt Danusi samo szczęście
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 20:58, 04 cze 2014

Do góry
Skula napisał(a)
najważniejszy jest pomysł i projekt
rośliny szybko rosną - chociaż nie tak szybko jakbyśmy chcieli
ja chcąc uzyskać szybki efekt odgrodzenia się od sąsiadów - bałaganiarzy kupowałem - a raczej kupowaliśmy - już duże rośliny powyżej 2 m
ale to było chyba jedyne miejsce w ogrodzie gdzie cierpliwość nie była nam pisana

no to ja projektu nie mam a pomysl owszem, ale co jakis czas inny

ale co tam

jak byl budzet to tez kupowalam duze ( ech ta niecierpliwosc..)

a teraz juz niekoniecznie
Ogródek....kiedyś będzie ! :) 16:11, 04 cze 2014

Do góry
najważniejszy jest pomysł i projekt
rośliny szybko rosną - chociaż nie tak szybko jakbyśmy chcieli
ja chcąc uzyskać szybki efekt odgrodzenia się od sąsiadów - bałaganiarzy kupowałem - a raczej kupowaliśmy - już duże rośliny powyżej 2 m
ale to było chyba jedyne miejsce w ogrodzie gdzie cierpliwość nie była nam pisana
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 09:07, 04 cze 2014

Do góry
Fajny projekt i róża!

pozdrawiam!!!
Ogród prawie romantyczny 23:35, 03 cze 2014

Do góry
Agnieszko , nie da rady , musiałabym rozebrać cały ganek. Zdjęcia wstawię u mnie. Projekt mój wykonanie jeszcze nie, ale może kiedyś znajde czas,zeby zgłebić tajniki tej sztuki. Witraże są piekne...
Ogród pod lasem 22:53, 03 cze 2014

Do góry
Trochę to potrwa, bo projekt ma być gotowy za jakiś miesiąc, ale efekty uwiecznię, pewnie Na razie kiełkuje trawka przed domem, a w kwestii rabat nie będę nic robić na własną rękę, bo bez sensu. Ale się cieszę!
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 22:52, 03 cze 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Szykuje się kolejny piękny ogród

Z pewnością piękny projekt a jak dam radę z realizacją to i na ogród będą szanse
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 22:25, 03 cze 2014

Do góry
Malgosik, zdecydowałam się powierzyć sprawę projektu Danusi. Teraz czekam cierpliwie i z wielką ciekawością
Jedna rabata zajęła mi tyle czasu, że projekt ogrodu to chyba za 10 lat by powstał... niestety synek mi dużo chorował, 3 razy w tym roku byłam z nim w szpitalu. Do tego moja mała wiedza, zerowe doświadczenie i ujemny talent plastyczny a z projektem Danusi będzie trochę szybciej bo teraz tylko kilka lat na urządzenie tego co w projekcie... krócej tylko wtedy jak w totka wygram (tylko muszę zacząć grać).

A Ty albo się weź, jeśli czujesz się na siłach, albo też oddaj się w ręce profesjonalisty a swój wątek zakładasz? Daj znać co postanowiłas.
Pozdrawiam
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 13:44, 03 cze 2014

Do góry
Ale się wszystko zagęściło
Kasiu!
Niemal idealnie przeniosłaś projekt do realu. Gratulacje . Nigdy mi się to nie udało, a ściślej nigdy mi się nie udało zrobić projektu
Pozdrawiam.
Ogródek Janiny 09:13, 03 cze 2014

Do góry
Janinko, Babciu Wnusi gratuluję serdecznie

Tak, projekt od Danusi widziałam i Twoje prace również, kawał dobrej roboty Pomału wszystko skończysz, może M. niedługo przyjedzie to podgonicie prace ogrodowe.
Zrobiłaś wspaniale zamawiając projekt, teraz wiesz co i jak masz posadzić, by mieć EFEKTY !!!

Pozdrawiam ciepło
MIKRO ogród 2.0 - czyli szewc bez butów chodzi 00:41, 03 cze 2014

Do góry
Ozz napisał(a)
No dobra... nie byłabym sobą gdyby mi się nie zmieniła koncepcja Męczę się nad układem, ale ten chyba jest w miarę ok Jest trawnik, ale jest na wszelki wypadek tak zrobiony układ, że można przerobić na rabatę i puścić ścieżkę z tyłu ;P

Co myślicie? Zastanawiam się czy grujecznika by kawałek w tę lub wewtę nie pasowałoby przesunąć, no i czy ,,oczko" nie przesunąć dwa kwadraty dalej.

Płytki są 30x30 cm.

O, ten projekt fajniejszy. Ja bym oczko jeszcze odsunęła.
Ogródek Janiny 18:39, 02 cze 2014

Do góry
Przybiegłam od Kasi i co widzę cudny projekt i rozpoczętą realizację
Janinko będę zaglądać i gorąco kibicować
Macham
Ogródek Janiny 18:37, 02 cze 2014

Do góry

Projekt to połowa sukcesu tylko kiedy ja go zrealizuje robię sama, nikogo do pomocy ale kibicowanie się przyda.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 18:35, 02 cze 2014

Do góry
A_gawa napisał(a)

Nie nadaję się do oceniania, ale ze wszystkich rysunków ten projekt mi się najbardziej widzi. Tylko te wysokie trawy to może miskanty, żeby Ci przezimowały? Na obrazku chyba trawa pampasowa, nie polecam (nawet zimowana w garażu mi padła - nie na nasz klimat).
Wersja II przed magnolią:

Pod magnolią wrzosy i wrzośce.
Ogródek Janiny 18:29, 02 cze 2014

Do góry
No to Kochana teraz to ja od ciebie już nie wyjdę Super że zdecydowałaś sie na projekt - będę podglądać i mocno kibicować
Marzenie o... 18:27, 02 cze 2014

Do góry
Janina napisał(a)
Lubię zaglądać do Ciebie jest tak pięknie. Powiedz mi jak wysoko rośnie ta róża Bonica i jak gęsto ją sadziłaś?

Janinko,a ja teraz to już z Twojego ogrodu nie wyjdę: właśnie doczytałam że realizujesz projekt - fajnie jest podglądać jak Ktoś zakłada ogród od początku

Bonicę sadziłam co 50 cm...nie rośnie wysoko: własnie zmierzyłam i pączki ma na wysokości ok 40-50cm.

pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies