Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 10:12, 13 maj 2015

Do góry
agniecha973 napisał(a)

Ooo, to lubię. U Olili wstawiła zdjęcia z rzepakiem z jej okolic, ale tam nie ma aż tak wielkich pól.
Pięknie, Aga
Nasz przydomowy ogródek 10:11, 13 maj 2015

Do góry
Bożenko zakwitła drzewiasta. Wczoraj była piękna pogoda i gorąco i to ja zdopingowało.

Ryśku byłem u Ciebie i widziałem. Twój ogród to niedoścignione piękno.

Mira święte słowa. Drzewiasta kwiatów ma mniej a "poszła" w liście niestety.
Pamiętam jak nasza nieodżałowana Jola przestrzegała aby nie liczyć pąków.

Tak wygląda piwoniowa królowa.

Ogród pod trzema dębami 10:10, 13 maj 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)
Do donicy po jaskrach i niezapominajkach pod wpływem impulsu kupiłam klonika.

A co to za klonik? Piękne "umaszczenie".
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 10:04, 13 maj 2015

Do góry
Gabisia napisał(a)

Wisterię mam przy domku ogrodnika, ale źle posadzoną, bo ona podobno oplata się w lewo (odwrotnie do zegara).
Tak słyszałam, nie wiem czy to prawda, ale u mnie taką tendencję rzeczywiście ma.
Pachnie obłędnie!!
Daj szansę tej Twojej

Mam szerszy kadr:

Człowiek całe życie się uczy ...
Właśnie mnie olśniło co posadzić przy altance, w dodatku u mnie będzie to ta druga strona
Lecę się dokształcać zawsze omijałam wzrokiem wisterię bo wydawała mi się za duża, ale przecież Twój ogródek to nie wielkolud
Małymi kroczkami do celu... 10:01, 13 maj 2015

Do góry
SĄ !!! nareszcie dotarły Trochę im zeszło z dostawą, jednak mobilizacją było anulowanie zamówienia, bo wczoraj anulowałam, a dziś już dotarły

Super zapakowane, zabezpieczone ( jak widać psinka też nie mogła się ich już doczekać )

a tutaj po wypakowaniu - piękne, listeczki są - warte ceny

Jednak na posadzenie trochę poczekają jeszcze u nas dzisiaj zimno i wietrznie.
Mój wymarzony ogród 09:58, 13 maj 2015

Do góry
Magda_ napisał(a)

Magda! Jestem w szoku Toż to lepsze niż niejeden pin
Pamiętam tą inspirke, która Ci się tak podobała, ale osiagnełaś o wiele lepszy efekt
Po prostu pięknie to zaplanowałaś
Cmok
Skąpana w słońcu 09:49, 13 maj 2015

Do góry
Zakwitła kupiona w tym roku piwonia Ewelina

Wciąż czeka na swoją miejscówkę w ogrodzie. Lubię tą hortensje

Przeanalizowałam oferte szkółki w której kupowałąm różę i to może byc róża Landora

Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:45, 13 maj 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
jakie rodki! Też opitoliłam porządnie lawendę i teraz straszą takie ledwo zielone jeże.. brr.
pozdrawiam, Aniu! ja też nie umiem zwolnić

Umiem zwolnić, ale nie mogę, bo albo robię , albo "Pani dziękujemy"... w moim i męża wieku już nikt do pracy nie przyjmuje Pracujemy razem z eM wiec jak wypadamy z pracy to razem.. Praca nasza polega na wykonaniu w terminie zlecenia... a nie na odsiedzeniu w pracy 8 godzin. I dobre rady że walnij robotą i odpocznij bo zdrowie ważniejsze.. jest po prostu nie na miejscu. Bez pracy dopiero zdrowie siądzie bo nawet chleba nie będzie za co kupić.. nie mówię o racie kredytowej Oszczędności nie posiadam żadnych. Dlatego łapie nerwa na "dobre" rady, nawet jak z dobrego serca.

Spadam do roboty .. ale na forum przerwa musi być Klawiatura od posiłków nad nią aż się "klei".. i pomyśleć że zawsze tępiłam ten brzydki zwyczaj jedzenia przy kompie

Floksowa przekwita... cholerne siedlisko ślimorów.. tu jest ich najwięcej.. bo tu nie sypnę z powodu oczka

Działka prawie w Borach Tucholskich 09:43, 13 maj 2015

Do góry
jakieś zaległości z wczorajszego dnia

pigwa -nie mylić z pigwowcem
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 09:41, 13 maj 2015

Do góry
Co do hortensji to mamusię wiosną instrułowałam jak ciąć hortki i co robić z patykami . Ale muszę napisać maila i zapytać jak tam im idzie i czy coś podrosło/przyjeło się.

A właśnie, ja ostatnio swoje wetknęłam w ziemię. Śmieszne jest to że patyki cięte w ten sam dzień i oczwiście w tym samym czasie włożone do wody zupełnie różnie puszczają korzenie. Przy sadzeniu miałam przekrój od takiego z mega dużymi korzeniami, do takiego tylko z takim białym nalotem. Oczywiście porównuję w ramach tej samej odmiany.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:40, 13 maj 2015

Do góry
Wojtku
Tak wygląda bodziszek. Jest jeszcze mały, ale liście docelowe będą raz większe, dorasta do 40cm ma być zwarty i nie rozchodzić się za bardzo kwitnie delikatnie fioletowo niebieskimi kwiatkami

Małgosiu mam porządną szkółkę z bylinami prawie pod nosem, grzechem byłoby nie korzystać

Przy okazji cyknąłem zdjęcie mojej ulubionej funkii Praying Hands, chciałem sbie dokupić wczoraj, ale okazało się, że ktoś był szybszy

I paprotka, która zimowała rzucona gdzieś w rogu, to chyba narecznica.

Jeszcze widoczek na tulipany z liliowcami i żurawkami

Z południa Polski - ogród Marzeny 09:39, 13 maj 2015

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Ale tu muszę coś dosadzić wyższego a chudego, bo tuje urosną i będą duże a potem niska trzmielina dopiero będzie. Coś pośredniego by się przydało:

Mogą być wysoko szczepione wiśnie ozdobne Umbraculifery, a w nóżkach bukszpany pomiedzy trzmielinką
Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;) 09:38, 13 maj 2015

Do góry
dla Kasi
Mały ogród Kasi 09:38, 13 maj 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
azaliowy karnawał trwa. Na scenę wyszła biała

Mam i ja ale tylko jedną
Początek tworzenia swojego miejsca na ziemi tj. ogrodu ;) 09:37, 13 maj 2015

Do góry
na razie wygląda ona tak

https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/84/846603/original.JPG[/img]
Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:36, 13 maj 2015

Do góry
Aska napisał(a)
Dzięki Aniu za odpowiedź /w wątku Madżenki/ na temat zawirusowanych host. poleciałam teraz przyjrzeć się hostom i część liści host jest zdrowych a część chorych. Może masz rację- wystawa słoneczna po prostu im nie służy,a dodatkowo może jakiś grzybek przypałętał się . Dam im szansę i zdrowe hosty wsadzę do donic i ustawię w półcieniu. A, narzędzia czym zdezynfekować? spirytusem?

Spirytus, ja mam denaturat

Po wykopaniu każdej hosty dezynfekcja narzędzi.. by nie zawirusować zdrowych.

I lepiej chore do doniczki i do cienia.. jak nic im przez sezon nie będzie to po takiej kwarantannie posadzisz do gruntu. Jak chore to wyciepiesz z doniczką.
W miejsce chorych host nie możesz posadzić innej hosty bo też zachoruje.

Ogród wśród pól i wiatrów 09:35, 13 maj 2015

Do góry
jolka napisał(a)
No to czekamy Ty Paula na hortki, ja na trawy i .. A póki co znów się urobiłam, jak rolniczka na tych moich hektarach. Zakupiłam w końcu pissardi, sztuk 3. Pójdą wzdłuż tuj, od zachodniej strony. Miałam kupić 5, ale ostatecznie stwierdziłam, że może być przesyt tego bordowego koloru. Wsadzę jutro, dziś przygotowanie terenu. Oto i moje zakupy wraz z miejscem przeznaczenia:

Jest to też docelowe miejsce przeprowadzki vanilek Plan jest taki: pissardi, vanille fraise, gracilimusy i werbena patagońska, a z przodu rozchodniki. Co najważniejsze - wszystko mam, tylko robić

Piękne te Twoje pissardi Kupowałaś w akacji? już widzę jak będzie pięknie
Skąpana w słońcu 09:33, 13 maj 2015

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Ewa ale ta piano jest piękna kwitła już u ciebie?
Bardzo ładne są te róże co kupowałyśmy razem ,bardzo jestem ciekawa tej Vanili

Piano, kwitła i to całe lato. Teraz fajnie wystartowała

Dla mnie w tej fazie rozkwitu jest najpiekniejsza.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 09:28, 13 maj 2015

Do góry
Pamajo napisał(a)
Meldunek z frontu ślimakowego

Podsypałam im dziś "świeżynki" w miejsca, które wytypowałam jako schronienia. Efekt przeszedł najśmielsze oczekiwania. Załapało się też jedenastu piegusów. Nie spodziewałam się, że są już takie duże

Między obżerane liriope (sposobem Irenki) wylałam fusy z kawy. Obserwacja potwierdza, że bardzo niechętnie wchodzą na nie. Z kilku zgromadzonych znalazł się tylko jeden śmiałek. Będziemy obserwować dalej.

Pozdrawiam

A ja wczoraj olałam ślimaki i wszytko... najgorsze jest to, że one idą z sąsiednich terenów.. zwalczymy u siebie a one i tak przyjdą.. na ponad 200 metrów ogrodzenia, tylko na odcinku 40 metrów mam teren kontrolowany przez sąsiadów.. a reszta hulaj dusza piekła nie ma

Czasem słońce czasem deszcz 09:19, 13 maj 2015

Do góry
dzisiaj przymusowe siedzenie- dosłownie- w domu, więc te same obrazki do znudzenia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies