Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Ogród z tatarakiem w tle 22:22, 12 lip 2014

Do góry
Witam, wpadam z rewizytą ogród coraz piękniejszy z tego co pamiętam masz trochę terenu doobsadzenia.
Rozchodniki i rozplenica bardzo mi się to połączenie podoba rozchodniki i rozplenicę rozmnażam myślę że na przyszły sezon będzie w sam raz.
Ogród z tatarakiem w tle 20:29, 12 lip 2014

Do góry
Rozchodniki okazałe i pomiędzy nimi rozplenica. Czekam na efekt końcowy

Zakwitła juka po raz pierwszy w moim ogrodzie

Ogród Sylwii od początku cz.II 11:13, 09 lip 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)
Odętki w rozplenicy prześliczne .. Mogę zgapić ??

A ta trawka przy lawendzie to co za cudo ??

Przyszłam na świerka , a tu permanentnie moja szczena zaś na podłodze leży

Jest prześlicznie !!! A to gabionowo ......echhhhh.....

Gierczuś nie pytaj ... ściągaj do siebie śmiało

Trawka przy lawendzie to rozplenica .... ma bordowe pióropusze ... nie znam odmiany ....

świerka już zapodaję to ten po prawej ... nie mam zdjęć z przed bo się śpieszyłam ale musisz uwierzyć na słowo ... cały wór gałązek pozostał

Wersja mini mini 15:44, 06 lip 2014

Do góry
stychaz napisał(a)
Przedwczoraj miałam w ręku purpurową naparstnicę, podchodziłam do niej 3 razy i kurde głupia odłożyłam że głupia, to zobaczyłam jak bardzo by mi pasowała do róży. Jadę po nią w poniedziałek

Zobaczysz w K. , dla mnie , czy jest rozplenica rubrum … normalne dzień świra, teraz ja jej szukam
Kątek miskantowo-hortensjowy - doradzicie? 14:15, 06 lip 2014

Do góry
U mnie podobnie jak u Polinki tylko za tło robią cisy przed nimi Gracki i hortensje na przemian. Gracki nawet trochę z tyłu.Przed hortensjami mam białe wrzosy i wrzośce ale jeszcze nie wiem czy to zda egzamin posadziłam je wiosną.Planuję też rabatę ze smaragdami przed nimi hortensje Anabel a pod nimi rozplenica japońska ale to na razie w fazie planów.
Pokażę nasz ogród 21:08, 05 lip 2014

Do góry
A bo to nie tylko rozplenica, dwa razy chodziłam sprawdzać , bo sama zgłupiałam.
Pod 1 jest jakiś carex, zaraz pokaże na kolejnym zdjęciu, po bokach są dwie rozplenice i one opadają na carex, a jeszcze nad nimi góruje miskant. I wszystko razem utworzyło kopułkę. Carex w zeszłym roku był bardziej paskowany, w tym roku coś zzieleniał

Twoje hortki mnie cieszą bardzo. Ja z poprzedniego roku mam cały szpaler anabelek, a w tym roku ani jedna się nie uchowała. Jednak pewniejszym sposobem jest przysypanie gałązki. Ale w takich ilościach się nie da.
Pokażę nasz ogród 20:38, 05 lip 2014

Do góry
U Ciebie rozplenica twarzy taką fajną kopułę, u mnie te kępy jakieś płaskie są .
Robiłam dziś porządki nr dwa w patyczkach, najwięcej sadzonek udało się z Incrediball.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 19:46, 05 lip 2014

Do góry
rozplenica Hamlen i Vertigo

trawiasta, tu cały czas przeróbki

lawenda viva robi się coraz ładniejsza
Moja bajka 16:56, 05 lip 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)
Kasiu możesz posadzić np .kosmatkę olbrzymią ja ja mam -wstawiam zdjęcie ,potem wyrzucę , lub rozplenicę , ,musze poszukac z ubiegłego roku jak kwitnie jak poszukam fotki rozplenicy japońskiej Hameln to tez wstawię kosmatka o tyle fajna ,ze zimotrwała a rozplenica nie ,jeszcze jest kosmatka śnieżna tez ładna ale nie mam

Jagódko dzięki, trawka fajna, tylko w tym miejscy u mnie między żurawką, a bzem jest malutko miejsca i chyba się towarzystwo nie bardzo pomieści .
Moja bajka 15:51, 05 lip 2014

Do góry
Kasiu możesz posadzić np .kosmatkę olbrzymią ja ja mam -wstawiam zdjęcie ,potem wyrzucę , lub rozplenicę , ,musze poszukac z ubiegłego roku jak kwitnie jak poszukam fotki rozplenicy japońskiej Hameln to tez wstawię kosmatka o tyle fajna ,ze zimotrwała a rozplenica nie ,jeszcze jest kosmatka śnieżna tez ładna ale nie mam

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:43, 04 lip 2014

Do góry
rozwary i żurawki w duecie

trawki..NN...śliczne i wieją

nowa ławka w pobliżu ogniska byłą konieczna, wyrób włąsnoręczny

zagościła malinowa pysznogłówka, mam fioletową i rozplenica rubrum
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 17:00, 04 lip 2014

Do góry
widać już trawy, rozplenica Black i miskant Ml
dokupiłam 40 cisów, złotych, będą zasłaniać gazony...niestety ktoś musi to posadzić

ustawianie i przymiarki

pasuje do całości, bo przy schodach po obu stronach ida te same cisy, już wymagają cięcia
na fotce widać tawułę Gold Carpet....wymyśliłam sobie, ze w skrzyniach koło domu, zamiast jednorocznych posadzę je z lawendami, wytrzymują suzę, nie ma roboty i koszt tylko raz, a tak co roku koszty i zabawa z podlewaniem i nawożeniem

Eksperyment ogrodowy Beaty 07:54, 04 lip 2014

Do góry
Ola z ogrodomanii pozwoliła mi pożyczyć fotkę ku pamięci

rozplenica Herbstzauber... podoba się
Ogród z Czerwonym mostkiem 16:04, 03 lip 2014

Do góry
SylwiaKa napisał(a)

Witaj Kasiu, jeśli tu będziesz to napisz proszę jak nazywa się trawka która jest tu na pierwszym planie.
Z góry serdecznie Ci dziękuję i pozdrawiam!
Sylwia

Sylwia to rozplenica japońska
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:17, 02 lip 2014

Do góry
abiko napisał(a)
Ana a co Ty masz za trawkę czerwoną koło bergenii?
to jest rozplenica fireworks, niestety jednoroczna w naszym klimacie...
Ogrodomania Oli 20:16, 02 lip 2014

Do góry
ola napisał(a)
Beato, trawka za surfiniami to rozplenica Herbstzauber.
Miło mi bardzo, że Ci się u mnie podoba.
Pozdrawiam.

Dziękuję Olu Jest świetna ta czupryna
Ogrodomania Oli 17:58, 02 lip 2014

Do góry
Beato, trawka za surfiniami to rozplenica Herbstzauber.
Miło mi bardzo, że Ci się u mnie podoba.
Pozdrawiam.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:55, 02 lip 2014

Do góry
Agnieszko/ baraga........bardzo dziękuję, ale oczywiście powiem, że są miejsca bardzo ładne, inne mniej zadbane, ale i tak kocham to miejsce i zapachy, jakie niesie, wczoraj mało zrobiłam, tak mnie maciejka odurzyła

u ciebie jest elegancko, nowocześnie i jeszcze projekt Danusi zatem Tobie się spodoba trawka rozplenica mała Litlle Bunny....dość trudna, późno stratuje, potrzebuje wilgoci, ale chyba musi się zadomowić, bo potem efekt powalający

ale liliowce te mięsiste z falbankami też by chyba i u ciebie pasowały

Beatko....tak...Milka to ja Irciuchato brunera, na tym zdjęciu widać pień tulipanowca i ona wkoło rosła, wiosną zlikwidowałam, posiałam trawę, a ją dzieliłam i mam mnóstwo w różnych miejscach, rzeczywiście w zupełnym cieniu jest najładniejsza, wiosną kwicie obficie, że niezapominajka się przy niej chowa dzięki i pozdrawiam

miłorząb Mariken od Sylwii i Agi cudnie odbił po lekkim mrozie w kwietniua koło niego niezawodna róż Bonica, kwitnie na okrągło, nic przy niej nie muszę robić, polecam

Ogród Sylwii od początku cz.II 23:18, 01 lip 2014

Do góry
Magda_ napisał(a)

co to za zieleniutka trawka za lawendą
w końcu doczekaliśmy się foteczek, ja chyba codziennie zaglądałam licząc na sesję foto

Madziu to rozplenica nn...pióropusze ma bordowe ...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:34, 30 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

rozplenica fireworks należy ją traktować jak jednoroczną

buu też kupiłam tą trawkę ale Pani jakoś nie wiedziałam ani jaka nazwa ani co z zimowaniem, śliczna jest

efekt dywanowy powiadacie? a to dobrze wiedzieć poszukam
a tymczasem jak masz czas proszę zajrzyj do mnie w sprawie róż może masz jakąś i mi doradzisz

pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies