Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat

Malgosik 19:33, 14 lip 2014

wiolka napisał(a)
dzieki raz jeszcze za zainteresowanie
dlugosci do ostatniej kulki na nodze jest 6 m a szerokosci w najszerszym miejscu jest 3 m -co sadzicie?

ja myślę, że to wszystko się nie zmieści, bo 3 m to nie jest dużo
same hortensje są dość szerokie
może ten duży żółty stożek usunąć, bo w końcu dominanta w postaci drzewa już jest
Malgosik 19:37, 14 lip 2014

wiolka napisał(a)
dzieki za zainteresowanie i tez chyba pojde w tym kierunku
na tej opcji dodałam jeszcze miskanty czy potrzebne?
a moze jakies inne pomysly macie?

tu mi się znów podoba upchanie tych wrzośców i traw w nogach kulek na pniu,
ładnie to zakomponowałaś, tak bym kontynuowała
Malgosik 19:40, 14 lip 2014

sorki, że tyle razy coś piszę, ale musisz pomyśleć jakie miskanty, bo rosną i wyższe i niższe, ale generalnie do niskich nie należą i zlokalizowałabym je w pobliżu hortensji, natomiast przy kulkach bukszpanowych lepszy byłyby niższe trawy, hakonechloa czy carex, a może i liściaste funkie do cienia
wiolka 19:46, 14 lip 2014

a teraz lepiej? sama nie wiem czy tych stozkow nie zabrac stad
hortensje to anabelle i strasznie mi sie pokladaja i wlasnie na te stozki-nie wiem czy dobrze kombinuje ale przesadzam te rabate juz chyba 6 raz
wiolka 19:49, 14 lip 2014

Malgosik napisał(a)
sorki, że tyle razy coś piszę, ale musisz pomyśleć jakie miskanty, bo rosną i wyższe i niższe, ale generalnie do niskich nie należą i zlokalizowałabym je w pobliżu hortensji, natomiast przy kulkach bukszpanowych lepszy byłyby niższe trawy, hakonechloa czy carex, a może i liściaste funkie do cienia

wlasnie tez sie zastanawialam z tyłu za klonem globossum miedzy stozkami nad miskantem morrilng light lub rozplenica a z przodu nad turzyca testacea partfire?
wiolka 19:53, 14 lip 2014

Malgosik napisał(a)

przstań przepraszac ja jestem bardzo wdzieczna za podpowiedzi
jula81 19:54, 14 lip 2014

wiolka napisał(a)
a teraz lepiej? sama nie wiem czy tych stozkow nie zabrac stad
hortensje to anabelle i strasznie mi sie pokladaja i wlasnie na te stozki-nie wiem czy dobrze kombinuje ale przesadzam te rabate juz chyba 6 raz

Ja bym stożki zostawiła a sprzątnęła kulę na pniu sprzed anabelle bo zasłania.Taka moja amatorska sugestia tylko
wiolka 20:13, 14 lip 2014

zmieniłam i zalaczam 2 wersje
co do zoltej tuji to tam jest wneka gdzie ona rosnie i tam jest ok 5 m szerokosci i hortensje tez ida lukiem w tej szerszej czesci rabaty
zolta tuja to kornik ktory jest formowany w duzy stozek
Malgosik 22:29, 14 lip 2014

tyle już wersji powstało, że przydałaby się Danusia, by swoim okiem rzuciła
zwłaszcza że to nie pierwsza przeróbka tej rabaty
wiolka 23:48, 15 lip 2014

wlasnie po cichutku licze ze znajdzie wlasnie Danusia chwile czasu i zajrzy bo im dluzej sie na to patrze to widze za duzo gatunków w sumie razem ze swierkiem to rabata ma ok 9m dlugosci ale mimo wszystko wydaje mi sie straszny misz masz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies