Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród na Batuty 09:36, 22 maj 2015

Do góry
Obwódka w trakcie (sorry za fatalne zdjęcia i ogólny burdel)

no i ogrodzenie ......w końcu!

Asi ogródek pod świerkami 09:26, 22 maj 2015

Do góry
Dostałam na urodziny takie cudo ( w donicy) i mam teraz dylemat gdzie go posadzić? Jedyne miejsce jakie mi przychodzi do głowy to ta rabata - ale nie jestem przekonana . Co o tym sądzicie?
Szmaragdowy Zakątek 09:22, 22 maj 2015

Do góry
Czemu?? zobacz:
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 09:18, 22 maj 2015

Do góry
ewsyg -teraz fajnie ta kocimiętka wygląda,ale nie wiem czy za miesiąc nie będzie jak jeden wielki kołtun, zobaczy się

Ensata -jeszcze nie ma co pokazywać,trawnik który wypaliłam jesienią straszy,lawenda nie odbiła do wyrzucenia.
A deszcz pada teraz i przymusowe siedzenie w domu na dodatek,kiedy mam wolny dzień i mogłabym podziałać

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 09:12, 22 maj 2015

Do góry
Piekniscie soczystosc po oczach daje
Szmaragdowy Zakątek 09:10, 22 maj 2015

Do góry
Carola, zobacz (fotka z zeszłego roku, jeszcze GOLDEN TUFFET wyglądał jako tako, teraz jest znacznie gorzej)...klonik mi tu jakoś zupełnie nie pasuje. Chyba jednak mały iglaczek byłby lepszy?
Leśne Wzgórze 09:01, 22 maj 2015

Do góry
Moja Maruschka

i zdjęcia dla Juzi (Maruschka po lewej Kermesina po prawej):

i z lampą:

Kolorowy ogród na piasku 09:01, 22 maj 2015

Do góry
viva napisał(a)

-

Ale wyżera Pierwszy raz widzę tyle pszczół naraz
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:58, 22 maj 2015

Do góry
Ensata napisał(a)
A zrodło zakupu to samo?Bo, Bonica rzeczywiscie nie do zdarcia jest. A w korzenie patrzyłaś? Nie masz nornic? Coś dziwnego, hmm

Żródło inne, ale krzaczki dostałam bardzo ładne, rozkrzewione, nie mam zastrzeżeń. Nornice mogłabym podejrzewać z tyły za domem, na tej rabacie ze zdjęcia nornic nie mam.

Uważam że te z jesieni lepiej startują. Kupowałam zawsze na wiosnę i zanim doszły do siebie to długo trwało, chyba że z doniczki to inna sprawa
Te z jesieni mają już duże krzaczki porównywalne z 2 sezonem tych z wiosny.

Też tak własnie myślę... Dzięki za opinię

Pastella, którą sadzialm jesienią też ma już jednego pączka.
A to Chandos Beauty... Mocno ją przyciełam i fajnie się rozbudowała.

Najbardziej mnie cieszy, róża przy studniu, którą próbowałam "zakulkować" w sensie, że poziomo pędy jej przymocowałam. Naliczyłam kilkanaście pączków, a w zeszłym roku miała dosłownie sześć kwiatów. Zakwitnie to zrobię porównanie.

Czasem słońce czasem deszcz 08:57, 22 maj 2015

Do góry
Donice super obsadzone srebrzyscie !
Ogród Tosi 08:56, 22 maj 2015

Do góry
Gabrysiu,
za rododendronami, na płocie chciałabym powiesić, altankę sąsiada zasłonić.

Zmienić pobojowisko w ogród... 08:55, 22 maj 2015

Do góry

Zrobiłam wczoraj 38 sadzonek cyprysika lawsona 'Ivonne'. Ciekawa jestem, czy coś mi się z tego ukorzeni - nigdy wcześniej nie robiłam sadzonek iglastych. Materiał miałam z obciętych gałęzi cyprysika - krzew strasznie się rozkładał na jedną stronę, więc trochę go skorygowałam cięciem. No i żal było wyrzucić te gałązki...

Czasem słońce czasem deszcz 08:52, 22 maj 2015

Do góry
Wczoraj też postanowiłam też odświeżyć donice bo u mnie w niektórych były ciągle wrzosy niestety sprawa nie była tak prosta jak z bratkami, tych aktualnie dostępnych kfiatków nie czuję wcale i wyszło mi tylko takie coś

Tytoń w kolorze wściekłego różu podobał mi sie na stoisku a teraz już wcale

Za to ten busz źurawkowy kocham
Zmienić pobojowisko w ogród... 08:49, 22 maj 2015

Do góry
Dzisiejszy poranek:

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 08:35, 22 maj 2015

Do góry
Nie straciłam róż (jeszcze), ale w tym sezonie róże z wiosennego sadzenia nie zaszaleją. Róże sadziłam jakoś pod koniec marca. Kopczykowałam je normalnie, ale mimo to przyrosty które już miały padły. Że to mój pierwszy raz to sądzę, że to właśnie od przymrozków. A różnica jest spora i to ze wszystkimi wiosennymi (a na różnych stanowiskach są posadzone). Czerwonym kółkiem na zdjęciu zaznaczyłam bonikę wiosenną. Pozostałe boniki były sadzone na jesień i lada dzień będą kwitnąć. Różnica jest okropna...
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:34, 22 maj 2015

Do góry
Tak żółta obwódka to trzmielinka bardzo ją lubię to wytrzymała roślinka I mam jeszcze szarą ozdrawiam 'd"d

Ewa--- te laurki o dłuższych liściach już u mnie kwitły mam je długo a w tym roku faktycznie po lekkiej zimie idą jak burza

Kasiu --- oczywiście rośnie I u mnie I u Sąsiadkiprzycinam ją ale moja chyba ma troche za sucho dam ją w inne miejsce może będzie większa choc ją przycinam jest śliczna
Asi ogródek pod świerkami 08:20, 22 maj 2015

Do góry
olga_ napisał(a)
Hej. Przyszłam z rewizytą. Jeżeli na ostatnim zdjęciu to rozplenica (bo nie poznaje w takiej wielkości) to ona już ruszyła. Moja jest dużo obszerniejsza ale zdzbła też ma niedługie, to jeszcze nie jej pora. Przecież Twoja jest zielona to co od niej chcesz Pozdrawiam ciepło!

Hej. Tak to rozplenica - martwiłam się, że wciąż taka mała jest - kiedy rozplenice ruszają? wsadziłam 15 sztuk jakiś miesiąc temu i mam nadzieję, że mi się nie zmarnują. Miskanty w przeciwieństwie do nich rosną jak dzikie. Miały po 2 źdżbła a teraz już takie .

a tak wygląda moja Hakone. Czy to jest odmiana All Gold?
Hirutkowy raj:)) 08:19, 22 maj 2015

Do góry
Zrobił się dupelek, więc wklejam kwitnącego rodka...miłego dnia

"W kolorze blue" 08:18, 22 maj 2015

Do góry
Rene warto, zdecydowanie. U mnie ogród robiła firma, moja inspiracja była taka

Zostałam z buszem z kocimietek i balaganem. Teraz powoli, dłubię, zmieniam, dopasowuję ogród do siebie. Uwierał mnie jak buty z przyciasnymi palcami

Mam pole testowe z bukszpanami obecnie. Muszę Ci powiedzieć, tfu tfu, że róże Perfuma Kordes, są 2 rok niezniszczalne, zero chorób grzybowych. Mam je przy bukszpanach, zobaczymy jak będzie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 08:09, 22 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Tak Ola Leonek podsunęła mi taki pomysł A gdzie kupić to nie wiem bo to zwykła cieńka blacha docięta przez eMa

Ja myślałam żeby zamiast blach (bo nie mam) kupić takie plastikowe, cienkie obrzeże do trawy, w różnych wysokościach są i brązowe albo zielone.
coś takiego tylko nie falowane

http://www.floks.pl/img/products/30/1/2_max.jpg
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies