Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 19:38, 19 kwi 2015

Do góry
Trzmielina się ukorzeniła, przerzuciłam do doniczek, bo muszę ogarnąć miejsce, w którym była do tej pory

i zrobiłam nowe sadzonki, podzieliłam też carex evergold, ten ze zdjęcia powyżej. W tamtym roku wyglądał fatalnie, ale dałam mu szansę i wykorzystał ją zobaczymy jak mu (im) dalej pójdzie

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 19:29, 19 kwi 2015

Do góry
Czy to normalne korzenie konwalnika? Chyba tak, bo wszystkie 4 kupione tak miały, ale wolę się upewnić.

Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:25, 19 kwi 2015

Do góry
Łukasz kuklik ma jedną wadę, kwitnie krótko.. i jakbyś się pytał to opuchlaki też go jedzą . I też wtedy wypada Żurawki mają piękne liście i bardzo lubię kwiaty żurawek... wiec jeszcze się pomęczę z tymi co mam, a raczej o nie zawalczę. Szkoda, bo poza tym są idealnymi roślinami, żeby tylko nie wypadały tak

Renia - wpadłam tam jako doradca na chwilę i ja nie miałam czasu i znajomi też.. to było jak po ogień, nie było przy nich ceny bo to nowy towar... na zapleczu jeszcze stały do wystawienia. Kulki były po 80zł (bo kupowaliśmy, namówiłam przy okazji kupna RH.. szatan ze mnie niezły i kusiciel), ale naprawdę duże i gęste. Oj oczka mi grały na ich widok.

Pogoda do niczego, nawet nie ma co focić.. i nie ma po co wychodzić z domu. W domu też mi zimno

Sasanka zwyczajna (Pulsatilla vulgaris) 19:25, 19 kwi 2015

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Ewa jak zwał tak zwał ale to już 2015

Zbyszku, wygląda na to że mądrego nie było.
Śliczne, chcę takie mieć. One mają jakieś "imiona"?
Do raju daleko - u Ewy 19:24, 19 kwi 2015

Do góry
Na prośbę Beaty i Marty wrzucam zdjęcia cyprysików. Nie wyglądają dobrze, bo łysieją od dołu, gdzie dotykają je inne rośliny. Latam wygląda to lepiej, bo rośliny zasłaniają. Już niedługo będę musiała się z nimi pożegnać.

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 19:23, 19 kwi 2015

Do góry
I moje różowe tulipany Van Eijk, ewidentnie różowe

i te bardziej trafione Magic Lavender, a przed nimi miały być jaśniejsze Elegant Lady, ale w ogóle pąków jeszcze nie widać...

Ogród pod trzema dębami 19:20, 19 kwi 2015

Do góry
Potrzebna mi trawkowa porada.

Mam do obsadzenia donicę.

Rosły w niej róże okrywowe ale mnie denerwowały więc dołożyłam im 3 białe angielki NN.

W zeszłym roku w maju wyglądało to tak.

Ale już w lipcu tak

Później było już tylko gorze, donica wyglądała brzydko, a opadjące kwiaty farbowały płyty.

Róże okrywowe mają już nowy dom, a mi zostały tylko trzy białe, które niestety nie są posadzone dokładnie na środku.

Bukszpan z tyłu będzie strzyżony na kostkę. Doradźcie jaką trawkę, najlepiej turzycę, tam posadzić. Miejsce jest wręcz upalne, dodatkowo dogrzewane przez dechy, ziemia przepuszczalna, raczej sucha. Trawy powinny być takie do 50 cm ale mogą być też niższe.

Przy okazji może macie pomysł na mini drzewko z tyłu, na razie jest lilak, którego chciałam na klona palmowego wymienić, ale klon na takiej patelni chyba sobie nie poradzi.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 19:17, 19 kwi 2015

Do góry
Platan
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 19:16, 19 kwi 2015

Do góry
Tulipanowiec

Tysiąc radości i utrapień 19:14, 19 kwi 2015

Do góry
Brunnery polecam . Wiosną pięknie kwitnie. Kwiatki podobne do niezapominajek.

Przez cały sezon ma śliczne zielono - srebrne liście

Brunnera w odmianie "Jack Frost"
Ogród w skali mikro cz.II 19:12, 19 kwi 2015

Do góry
Bardzo mi zal ,ze czasem nie docieram do Was..ale tak jakoś się szpetnie ułożyło babcię jakiś chłop rąbnął drzwiami wahadłowymi ,że upadła na schody 85 lat ,żeby nie było...złamanie kości gdzieś tam w biodrze..nazwa złamania taka ,że nawet powtórzyć nie potrafię ..po szpitalu teraz leży w domu , odrutowana a jej osobisty chłop (dziadek lat 90) właśnie wylądował w szpitalu z powodu problemów z wątrobą.. więc wybaczcie mi...ale oni są teraz najważniejsi

A ja dziś wreszcie dotrwałam się trochę do ogrodu...

Po wertykulacji trawnik wygląda jaki przeszło po nim stado bizonów

A po piaskowaniu ...jeszcze gorzej

Ale zeolit to sprawdzony sprzymierzeniec w walce z gliną i zbitym trawnikiem... Do tego biohumus wiem ,źe za 2 tyg trawnik będzie wyglądał jak nowy

Przycinanie - kanty, brzegi trawnika, oddzielanie od rabaty 19:12, 19 kwi 2015

Do góry
Witam,

Po niecałych dwóch latach bentley rozpadł się. Sklepu już nie ma i chyba po "wieczystej" gwarancji. Uprzedzając pytania, używany z 5-6 razy. Zawsze trzymany w garażu.

Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 19:12, 19 kwi 2015

Do góry
Ambrowiec

Ogród Małej Mi - sezon 2015 19:12, 19 kwi 2015

Do góry
babka napisał(a)
Pozdrawiam niedzielnie Kolumnowa jabłonka bardzo mnie zaintrygowała, chyba zacznę się za taką oglądać

Z obrazka fajna.. z opinii sprzedawcy też.. a jaka będzie to życie pokaże

Czas szafirków to katuję obrazkami

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 19:09, 19 kwi 2015

Do góry
Rench napisała
Ale te tradycyjne robią tłum

Ale śliczne te żonkile One całe są białe?
Masz też piękną magnolię Jak wysoka jest?
U BusyBee w ogródku... 19:06, 19 kwi 2015

Do góry
Kasiu ja u siebie myślę zrobić jedną rabatę przed tujami podobna do tej. Miałam jeszcze gdzieś inne zdjęcie tej rabaty, jak znajdę to wkleję. U mnie będzie 6 tujek, na środku biały miskant z szalwią lub lawendą po bokach kulki? i dodane różyczki, jeżówki
Tysiąc radości i utrapień 19:04, 19 kwi 2015

Do góry
Agatko, kupiłam kłącza sasanek w woreczku, a nie sadzonki w doniczkach. Wprawdzie ruszyły już rosnąć, ale w związku z tym, że były zafoliowane są dosyć zmaltretowane i nie bardzo co jest pokazywać. Lepsza to ta:

Mam nadzieję, że jeszcze uda jej się zakwitnąć . Kwiatki będzie miała fioletowe. Miałabym ochotę jeszcze na różową i białą
Od nowa ... na przekór wszystkim 19:01, 19 kwi 2015

Do góry
Dwa lata temu kupiłam pnącze i oczywiście nie wiem jak się nazywa, jeszcze nie kwitło ale w tym roku chyba będzie

Może ktoś wie co to jest?
Nadzieja na piękny ogród 19:00, 19 kwi 2015

Do góry
Przed tymi limelightami ,mam tylko takie zdjecia ale jak cos to zrobie bardziej aktualne.
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 18:59, 19 kwi 2015

Do góry
I trochę "kfiatuszków" uchwyconych w tzw. międyczasie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies