Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Szmaragdowy Zakątek

Szmaragdowy Zakątek

popcorn 15:59, 21 maj 2015

hehe
Magda wczoraj dzwonila, targala 2 nowe hosty
popcorn 20:20, 21 maj 2015

hej!
dzieki za zakupy! Gdzie posadzisz swoje? Bo oczywiscie ja nie mam miejsca
masz moze fote hosty od Kasi? Sadzilam wtedy jakis milion i nie wiem ktora to ta ladna...
Nikita 07:46, 22 maj 2015

kitek81 – trawniczek napawa dumą a i kolekcja hostowa coraz bardziej imponująca…jak byś była przejazdem to zapraszam do mnie…oglądniesz sobie w realu.

Ivvvona – choroba hostowa osiągnęła stadium zaawansowane i nadal się rozwija…to już u mnie raczej zespół chorobowy nie wyleczalny!!!

Krys – Krysiu, tricolor dzielnie się trzyma (w tamtym roku bardzo się spodobał mszycą , ale po mojej delikatnej sugestii powiązanej z elementami molestowania…zrezygnowały z niego)
W sprawie „skorupek” wysłałam ci SMSa.

jankosia – o rany Monisia, chyba mnie jednak udusisz…nawóz naprawdę sypię „na oko”. Pół worka jednorazowo na mój cały trawnik. Dawkuję go za pomocą doniczki z dziurkami w dnie…nasypuję nawóz do doniczki i idę po trawniku lekko potrząsając…i to cała filozofia…w cale się nie przejmuję czy sypnęło mi się do dużo czy za mało…i tak czy siak trawa po nim oszaleje!
A co do identyfikacji funkii to cyknij fotki i wklej u mnie… ale muszę jeszcze wiedzieć jakie prawdopodobnie docelowo duże urosną i w jakim kolorze mają kwiaty...(w ogóle jak masz jakiekolwiek informacje o nich to też będą mile widziane…np. czy przypala je słoneczko, czy zmieniają wybarwienie w czasie sezonu…bo wiesz, odmian jest chyba 5000 tysięcy i nie raz to niezła zagadka, żeby je rozszyfrować…ale spróbować zawsze można).

Margarete – he he , tak tak Małgosiu choroba hostowa zawansowana…nie ma już dla mnie ratunku, stadium niewyleczalne!!!
A na trawniczek (jeśli nie chce po dobroci) to porządnie na krzycz, że jak się nie ogarnie to go wymienisz na tego rolki…może się przestraszy i weźmie się za siebie!

popcorn – Carola na hosty w moim ogrodzie zawsze znajdę miejsce, ale te nowe bukszpany to naprawdę nie mam pojęcia gdzie posadzę!!!!
Fotka hosty od Kasi (nadal incognito…wklej zdjęcie jak wygląda u ciebie to może w końcu ją zidentyfikuję, bo zupełnie zapomniałam)

Listę hostowych chciejstw prześlę ci ma maila w wolnej chwili, bo muszę przysiąść i ją nieco zweryfikować, bo ma chyba z 50 pozycji…he he, muszę chyba naprawdę znaleźć jakiegoś sponsora!

Carola, jeszcze jedna sprawa. Wypadł mi w „szmaragdowym” GOLDEN TUFFET…znaczy jest jeszcze ale wygląda na bardzo wymęczonego i mam zamiar go eksmitować. W to miejsce potrzebuję coś niewysokiego o kopulastym pokroju do max 1 metra szerokości. Myślałam o jodle balsamicznej nana (na bazarku facet miał wczoraj za 15 złotych) lub o świerku Nidiformis. Co ty na to…jak sądzisz? A może coś innego byłoby lepsze????
popcorn 08:32, 22 maj 2015

Nie znam sie na iglaczkach i zimozielonych, zupelnie! Hoste moja obfoce!
Te golden tuffet byly calkiem ladne i w dobrej cenie u pani trawkowej w Lasku - Stokrotka Gosia kupowala! chyba po 10 zl?
A czym go zastapic? Ja lubie lisciaste krzaczki i drzewa, moze cudnego klona japonskiego sobie kup? z tych mniejszych?
Nikita 09:10, 22 maj 2015

Carola, zobacz (fotka z zeszłego roku, jeszcze GOLDEN TUFFET wyglądał jako tako, teraz jest znacznie gorzej)...klonik mi tu jakoś zupełnie nie pasuje. Chyba jednak mały iglaczek byłby lepszy?
popcorn 09:22, 22 maj 2015

Czemu?? zobacz:
Robertop 10:10, 22 maj 2015

Dla mnie tez pasuje ten klonik w tym miejscu
Magda, a co stało sie z GT?
popcorn 12:47, 22 maj 2015

Magda, zobacz do Ani Malej Mi, pokazuje na ostatnich stronach klonika - ma mnostwo lat, a nadal nawet do pasa nie siega cudo! takie u Ciebie bym widziala
Nikita 01:29, 23 maj 2015

popcorn – no, faktycznie , fajnie wygląda ten klonik.
Widziałam u Małej Mi tego klona…nic dodać nic ująć!!! Po prostu…mały ale byk!!!!!
Muszę się zastanowić co tam posadzić…klonik zapisany na listę propozycji do rozpatrzenia…

Carola, zakwitła mi żółta trawka od ciebie…ma takie śmieszne bazie zupełnie jak wierzba...

Robertop – Robert, GOLDEN TUFFET pewnego razu, zupełnie bez uzgodnienia ze mną, wziął sobie i lekko przymarzł w czasie zimy. Na wiosnę oczywiście odbił, ale od tego czasu z roku na rok wyglądał gorzej…taka jakaś straszna mizerota !!!
Muszę koniecznie coś tam nowego posadzić, bo biedaczek rośnie w takim miejscu, że straszy już od furtki.
Nikita 01:39, 23 maj 2015

I jeszcze kilka fotek z dzisiaj…przepraszam…z wczoraj!
żurawki już kwitną prawie wszystkie…

buk TRICOLOR piękny jak zawsze!!!

i ostatnie, zupełnie przypadkowe, spontaniczne i irracjonalne zakupy…czyli miało być inaczej a wyszło jak zwykle…
2 miskanty MORNING LIGHT, 3 złote bukszpany (po okazyjnej cenie 3,99 zł/ szt) i oczywiście przytargałam też 2 nowe hosty COLOR FESTIVAL oraz GINKO CRAIG...rany, znowu problem, gdzie to posadzić....